Senioru Dziesmu un deju svētkos Daugavpilī pulcēsies seniori no visas Latgales

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pavisam nesen mūsu pilsētā izskanēja 17.Baltijas studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kuri bija pulcējuši vairāk nekā 5 tūkst. studentu no trim Baltijas valstīm, savukārt gaidāmajās brīvdienās daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt Latgales novada XIII Senioru Dziesmu un deju svētkus. Sestdien, 26.jūlijā, plkst.12:00 Daugavpilī pulcēsies seniori no visas Latgales.

Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska paziņoja, ka XIII Senioru Dziesmu un deju svētki, pretēji pieņemtiem stereotipiem, ir visām paaudzēm domāts pasākums.

„Tas ir tradicionālais festivāls, kas „ceļo” no vienas pašvaldības uz citu, no viena novada – uz citu novadu, un tagad ir pienākusi Daugavpils kārta.

Plānots, ka festivālā piedalīsies kolektīvi no vairāk nekā 20 Latgales pašvaldībām, protams, būs arī viesi no Rīgas un citām Latvijas pilsētām”, atzīmēja E.Kleščinska.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, festivālā piedalīsies 935 deju un dziesmu cienītāji, kā arī vairākas oficiālās pašvaldību delegācijas.
Zīmīgi, ka visi pasākumi notiks pilsētas centrā – Vienības laukumā, Daugavpils Olimpiskajā centrā, Latviešu kultūras centrā (LKC).
LKC vadītājas vietniece un festivāla režisore Sandra Maskaļova pastāstīja par svētku programmu.

„Svētki sāksies sestdien, plkst.12:00, ar dienas koncertu Vienības laukumā, kurā piedalīsies Latgales Reģionālās pensionāru apvienības mākslinieciskie kolektīvi – vokālie ansambļi, deju kolektīvi, folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi.

Plkst.14:00 sāksies svētku dievkalpojums Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā, bet plkst.16:00 notiks svētku gājiens, kas noslēgsies Vienības laukumā, kurā plkst.18:00 notiks festivāla atklāšana. Pēc tam mēs visi dosimies uz Daugavpils Olimpisko centru, kurā notiks lielkoncerts”, pastāstīja S.Maskaļova.

Pēc festivāla režisores vārdiem, par pasākuma „rozīnīti” kļūs slavenu latviešu izpildītāju – Daiņa Skuteļa un Andra Baltača – uzstāšanās.

Jāatzīmē, ka sakarā ar festivāla norisi pilsētniekiem nāksies saskarties ar dažām neērtībām – 26.jūlijā Latgales novada XIII Senioru Dziesmu un deju svētku laikā būs aizliegta autotransporta stāvēšana Parādes ielā no Cietokšņa ielas līdz Daugavas ielai, lai nodrošinātu dalībnieku autobusu novietošanu; no plkst.15.00 līdz 16.20 būs slēgta autotransporta kustība (izņemot sabiedrisko transportu) Stacijas ielā no Sakņu ielas līdz Saules ielai; svētku dalībnieku gājiena laikā, no plkst.16.00 līdz plkst.16.45 būs satiksmes ierobežojumi Rīgas ielā no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai.


Написать комментарий