Daugavpils skolēni – starptautisko matemātikas, bioloģijas un fizikas olimpiāžu laureāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils skolu skolēni – Daugavpils 10.vidusskolas 11.klases skolnieks Deniss Dunaveckis, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 12.klases skolniece Anastasija Škoulepa un Sergejs Blakunovs (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) – godam pārstāvēja Daugavpili un Latviju starptautiskajās olimpiādēs matemātikā, bioloģijā un fizikā.

No 7.jūlija līdz 13.jūlijam Keiptaunā, Dienvidāfrikā norisinājās Starptautiskā matemātikas olimpiāde (IMO 2014), kurā skolēni no Latvijas ieguva sudraba un bronzas medaļas, kā arī atzinības rakstu, ziņots Valsts izglītības satura centra (VISC) mājas lapā.

Zīmīgi, ka sudraba godalgu ieguva Daugavpils 10. vidusskolas 11. klases skolnieks Deniss Dunaveckis, matemātikas skolotāja Olga Vansoviča.  Procentuāli Denisa rezultāts ir 4 labākais jebkad uzrādītais rezultāts Latvijas komandas vēsturē un labākais rezultāts, kuru uzrādījis 11. klases skolnieks.

Savukārt bioloģijas olimpiāde no 6. līdz 13. jūlijam notika Denpasārā, kas atrodas Indonēzijai piederošajā Bali salā. Olimpiādē piedalījās vidusskolas skolēni, kuri ir bijuši labākie savas valsts nacionālās bioloģijas olimpiādēs, tostarp Daugavpils Krievu vidusskolas liceja 12.klases skolniece Anastasija Škoulepa.

No 13.jūlija līdz 20.jūlijam Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notika 45.starptautiskā fizikas olimpiāde, kurā piedalījās daugavpilietis Sergejs Blakunovs, kurš arī šogad ierindojās 3.vietā un kļuva par divkārtējo bronzas medaļas ieguvēju.

Portāls Gorod.lv sveic medaļu ieguvējus un novēl turpināt ceļu uz vēl augstākām sasniegumu virsotnēm!

 


Написать комментарий