Vīrietis izglābj slīkstošu jaunieti, bet pats iet bojā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Aizvadītajā diennaktī Ķeguma novada Birzgales pagastā bojā gājis kāds aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kurš devies glābt 14 gadus vecu slīkstošu jaunieti, ziņo LETA.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vetere, VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.16:52. Pēc ierašanās VUGD darbinieki secināja, ka Daugavā slīcis kāds 14 gadus vecs jaunietis. Slīkstošo cilvēku bija pamanījis kāds 50 gadus vecs vīrietis, kurš bija meties jaunietim palīgā.

Rezultātā vīrietim bija izdevies jaunieti izglābt, taču viņš pats gāja bojā. VUGD darbinieki glābēju atrada aptuveni 15 metrus no krasta divu metru dziļumā.

Izglābtais jaunietis nodots mediķu ziņā, kas viņu nogādājuši Ogres slimnīcā.

Vēl vienu izsaukumu par slīkšanas gadījumu VUGD saņēma plkst.21.20. Riebiņu novada Riebiņu pagastā dīķī slīcis 49 gadus vecs vīrietis. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsējiem vīrieti izdevies izglābt.

VUGD atgādina, ka nav ieteicams doties peldēties vienam. Ja peldi baudīt persona dodas viena, par to ieteicams informēt krastā palikušos, kā arī norādīt aptuveno peldes ilgumu un tālumu.

VUGD iesaka nepārvērtēt spēkus, kā arī nelēkt ūdenī nepazīstamās vietās. Lēkt no tiltiem vai citādiem paaugstinājumiem ir kategoriski aizliegts. Tāpat pirms peldēšanās aizliegts lietot alkoholu, un iereibušām personām jāpaliek krastā.

Peldēties stiprā vējā, negaisa laikā vai naktī ir bīstami. Savukārt, ja notikusi pārkaršana saulē, ūdenī jādodas lēnām, lai nebūtu strauja ķermeņa temperatūras maiņa. Pretējā gadījumā var sākties krampji vai rasties problēmas ar sirdsdarbību.

Tāpat VUGD aicina ūdenī nejokoties un neimitēt slīkšanu, kā arī nepeldēt aiz bojām.
 


Написать комментарий