Daugavpils pilsētas domes deputāti atbrīvoja no amata Krievu vidusskolas-liceja direktoru un 2 bērnudārzu vadītājas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.jūlijā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par 3 pilsētas izglītības iestāžu vadītāju atbrīvošanu no ieņemamā amata. Minētie jautājumi pirms nedēļas tika skatīti Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē.

Sakarā ar pensijas vecuma sasniegšanu ieņemamo amatu no 20.augusta vēlas atstāt 6.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Valentīna Gorbunova. Tāpat sakarā ar aiziešanu pensijā atlūgumu uzrakstījusi 32.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Tatjana Fjodorova, kura šajā amatā strādās līdz augusta beigām.

Minēto pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vēlme aiziet pensijā īpašas diskusijas neizraisīja, savukārt Krievu vidusskolas-liceja direktora Jevgeņija Timošenko aiziešana no ieņemamā amata guva lielu sabiedrības rezonansi. Kā ziņots, minētās izglītības iestādes kolektīvs un skolēnu vecāki nosūtīja Domei vēstuli, kurā lūdz izskatīt viņu izvirzīto kandidatūru, bet vicemērs Jānis Dukšinskis ziņoja, ka, pēc viņa domām, jārīko amata konkurss.

Sēdē piedalījās V.Gorbunova, kurai pilsētas vadība pasniedza ziedus un izteica pateicību par viņas darbu. Savukārt pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja, kura šajā amatā nostrādāja 28 gadus, lūdza, lai 6.pirmsskolas izglītības iestāde tiktu saglabāta.

Domes sēdē piedalījās arī Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāku grupa un direktors Jevgeņijs Timošenko. Uzrunājot klātesošos, viņš izteica cerību, ka pilsētas vadība, pieņemot lēmumu par jaunu direktoru, būs saprātīga. Sakarā ar to, ka jautājums par jauna skolas direktora iecelšanu sēdes darba kārtībā nebija iekļauts, Jevgeņijam Timošenko pasniedza ziedus un skolēnu vecāki atstāja sēžu zāli. 

Lēmumus par Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktora, 6.pirmsskolas izglītības iestādes un 32.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju atbrīvošanu no amata deputāti pieņēma vienbalsīgi.


Написать комментарий