Daugavpilī konstatēts kukuļdošanas mēģinājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī apturēts kārtējais autovadītājs, kurš pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un, lai izvairītos no administratīvā soda, mēģina piekukuļot ceļu policijas darbinieku.

Latgales reģiona pārvaldē šīs ir jau sešpadsmitais šī gada kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu policijas darbiniekiem.
22.jūlijā Daugavpilī par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus, apturēja automašīnu Toyota, kuru vadīja Baltkrievijas pilsonis, 1985.gadā dzimis vīrietis. Mēģinot izvairīties no administratīvā soda, vadītājs piedāvājis policijas darbiniekam naudu.

Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas (par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs). Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.


Написать комментарий