Pie agrāk tiesāta vīrieša atrastas narkotikas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.jūlijā, veicot operatīvus pasākumus, kas vērsti pret narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgo apriti, Kriminālpolicijas biroja darbinieki pie agrāk tiesāta vīrieša atsavināja 10 gramus amfetamīna.

Otrdienas vakarā operatīvo pasākumu ietvaros Daugavpils pilsētā tika apturēta automašīna VW, kuru vadīja 1991.gadā dzimis vīrietis. Veicot transportlīdzekļa apskati,  policisti tajā atrada narkotiskas vielas – 10 gramus amfetamīna, kas bija paslēptas automašīnas slēpnī. Spriežot pēc vīrieša ārējām pazīmēm un uzvedības, policistiem radās pamatotas aizdomas, ka viņš atrodas narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā, tāpēc viņš tika nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Aizturētais jau agrāk ir tiesāts par analoģiskā nozieguma izdarīšanu.

Policijā uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Bet, ja tiks apstiprināts fakts, ka aizturētais vadīja transportlīdzekli narkotisko vielu ietekmē, viņš tiks saukts arī pie administratīvās atbildības.


Написать комментарий