Krievijas gubernatori jau sāk cīņu, lai “Jaunais vilnis” notiktu pie viņiem

foto: laiki.lv
foto: laiki.lv

Skandāli, kas saistīti ar „Jaunā viļņa” norisi, jauno izpildītāju konkursu un krievu estrādes zvaigžņu šovu nākamgad varētu „aizdzīt” no Jūrmalas. Vairāku Krievijas apgabalu gubernatori jau uzsākuši kampaņas, lai „Jaunais vilnis” pārceltos pie viņiem. Pretendentu sarakstā – Krima, Soči un Kaļiņingrada.

Gan liegums trīs Krievijas estrādes zvaigznēm ierasties Latvijā, gan Latvijas proukrainiskā nostāja Krievijas varai un daudziem krievu šovbiznesmeņiem licis iestāties par to, lai „Jauno vilni” turpmāk vairs nerīkotu „pretinieka” teritorijā, bet gan pie sevis mājās – Krievijā. Daži Krievijas apgabalu gubernatori jau sākuši izvērst kampaņas, lai nākamgad „Jauno vilni” pārvilinātu pie sevis.

Kā iespējamā turpmākā „Jaunā viļņa” norises vieta tiek piedāvāta Krievijas okupētās Krimas kūrortpilsēta Jalta, Krievijas anklāvs – Kaļiņingradas apgabals un Soči.

Krievijas „ziemeļu galvaspilsētas” Sanktpēterburgas pārstāvis Krievijas Federācijas Valsts padomē Vadims Tjulpanovs tviterī ierosinājis „Jauno vilni” pārcelt uz okupētās Krimas kūrortpilsētu Jaltu.

Tāpat ar aicinājumu „Jauno vilni” pārnest uz Krimu pie festivāla organizētāja Igora Krutoja vērsušies arī vairāki Krievijas Valsts domes komunistu frakcijas deputāti.

Savukārt Kubaņas gubernators Aleksandrs Tkačevs vēlas, lai „Jaunais vilnis” notiktu Sočos, kur šoziem norisinājās Olimpiskās spēles, pilsētā, kuras pārtapšanai par „olimpisko galvaspilsētu” Krievija iztērējusi miljardus un kura nu jāapdzīvo. Tkačevs Krievijas plašsaziņas līdzekļiem paziņojis, ka Kubaņa būtu ļoti priecīga pie sevis uzņemt „Jauno vilni”.

Cīņā par „Jauno vilni” iesaistījies arī Kaļiņingradas gubernators Nikolajs Cukanovs. Kaļiņingradas apgabalā Baltijas jūras krastā esošajā Svetlogorskā pašlaik tiek būvēts Estrādes teātris. Cukanovs sola: ja „Jaunais vilnis” pārcelsies uz Svetlogorsku, tad tur būs daudz labāk nekā Jūrmalā, vēl jo vairāk tāpēc, ka pludmale Svetlogorskā ir daudz labāka nekā Jūrmalā. Viņš estrādes māksliniekiem Svetlogorskā sola nodrošināt tādus apstākļus, no kuriem viņi nespēs atteikties.


Написать комментарий