Apbalvoti Daugavpils skaistāko balkonu, puķu dobju un dārzu īpašnieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 25.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē apbalvoja tradicionālā apstādījumu noformējumu konkursa uzvarētājus.

Pasākuma sākumā Domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa paziņoja, ka konkursā piedalījās 36 pilsētnieki, un objektu apskate notika 2-3 dienu laikā.

Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta ainavu arhitekte un plānotāja Ilze Janpavle pateicās konkursa dalībniekiem par viņu darbu un norādīja, ka teritoriju noformējuma idejas bija ļoti daudzveidīgas un interesantas.

Savukārt 1.vicemērs Jānis Dukšinskis savā runā atzīmēja, ka viņu priecē, ka ne tikai pašvaldība rūpējas par mūsu pilsētas labiekārtošanu, bet to dara arī iedzīvotāji. Tāpat J.Dukšinskis atgādināja, ka nākamgad Daugavpils svinēs jubileju, tādēļ gribētos, lai pilsētnieki vēl aktīvāk rūpētos par saviem balkoniem, puķu dobēm un dārziem.

Jāatzīmē, ka konkursanti sacentās dažādās grupās. Grupā, kurā vērtēja balkonu, lodžiju, terašu noformējumu, pirmās vietas ieguvējam piešķīra 80 eiro, otrās vietas – 70 un trešās vietas – 60 eiro.

Šajā grupā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kategorijā par uzvarētāju kļuva Klavdija Haļikova, otro vietu ieņēma Velta Pukinska, bet trešo – Marija Jasjukeviča. Savukārt individuālajās dzīvojamās mājās skaistākais balkons ir Zinaīdai Kazakevičai. Otrā un trešā vieta netika piešķirta.

Sakarā ar to, ka puķu dobju un ēkām piegulošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējumam ir jāiegulda ievērojami lielāks darbs un materiālie līdzekļi nekā balkonu, lodžiju, terašu noformējumam, otrajā grupā pirmās vietas ieguvējs saņēma 150 eiro, otrās – 120 un trešās – 100 eiro.

Šajā grupā publisko ēku vidū pirmo vietu izcīnīja Daugavpils 23.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāve Valentīna Karpova. Otro vietu ieguva Daugavpils 26.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāve Ilze Zīle, bet trešo – Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta centra/patversmes pārstāve Daina Umbraško.

Šajā grupā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kategorijā pirmo vietu ieguva Anatolijs Krikins, otro - Nina Nikolajeva, trešo vietu dala Jeļena Kuskova un Imants Skrebs.

Individuālo dzīvojamo māju kategorijā pirmā vieta tika piešķirta Irēnai Račickai, otrā - Natalijai Monskajai, trešo vietu dala Zinaīda Kotļarova un Olga Linkune.

Balvas konkursa dalībniekiem pasniedza 1.vicemērs Jānis Dukšinskis un Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa.



Написать комментарий