Kauju dēļ eksperti nevar piekļūt MH17 avārijas vietai

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ukrainas austrumos sīvas kaujas norisinās netālu no Malaizijas aviolainera MH17 avārijas vietas. Nīderlandes un Austrālijas izmeklētājiem situācija reģionā svētdien, 27.jūlijā, likusi atcelt vizīti uz prokrievisko separātistu kontrolēto avārijas vietu.

Šāds lēmums pieņemts par spīti tam, ka Malaizija bija vienojusies ar separātistiem, ka tie nodrošinās drošus apstākļus izmeklētāju darbam.

«Diemžēl drošības situācija avārijas vietā un uz ceļa, kas ved turp, mums nav pieņemama, un esam nolēmuši šodien speciālistus nenosūtīt. Pašlaik situācija nav tāda, lai uz notikumu vietu varētu doties neapbruņoti tiesu medicīnas un citi speciālisti,» portālam Euronews norādījis Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Ukrainas misijas vadītāja vietnieks Aleksandrs Hugs (Alexander Hug).

Avārijas vietu turpina kontrolēt prokrieviskie separātisti, kurus vaino lidaparāta notriekšanā. Separātisti savu vainu noliedz.

Tikmēr Amerikas Savienotās Valstis ir publiskojušas satelītattēlus, kas liecinot par to, ka Krievija raida raķetes Ukrainā no savas teritorijas.


Написать комментарий