Karstums pārbauda Daugavpils un Latgales iedzīvotāju izturību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā mūsu valsts teritorijā ir iestājies liels karstums, kas atvaļinājumā esošiem cilvēkiem sagādā patīkamus brīžus, bet pārējie, kuriem nav iespējas atpūsties pie ūdens, bieži vien saskaras ar pārkāršanu un karstuma dūrienu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta informācija liecina, ka Latvijas slimnīcās tiek nogādāti cilvēki, kuri cieta no karstuma. Piemēram, aizvadītajās brīvdienās mediķu palīdzība bija nepieciešama aptuveni 20 cilvēkiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece paziņoja portālam Gorod.lv, ka Latgalē pēdējo dažu dienu laikā šādi gadījumi netika reģistrēti.

Pēc viņas vārdiem, pat aizvadītajā sestdienā notikušā Latgales senioru XIII Dziesmu un deju festivāla dalībnieki, neskatoties uz stipru karstumu, pēc mediķu palīdzības nevērsās.

Taču A.Igolniece atgādināja par nepieciešamību, uzturoties saulē, ievērot drošības prasības.

Apstākļos, kad karstums pārsniedz 25 - 30 grādus pēc Celsija, pēc iespējas mazāk uzturieties tiešajā saulē dienas viskarstākajā laikā no plkst.11.00 līdz 15.00, izvēlieties atbilstošu apģērbu, uzņemiet pietiekamā daudzumā šķidrumu, neaizmirstiet par galvassegu, kā arī parūpējieties par bērniem un sirmgalvjiem.

Karstajā laikā nav ieteicams aktīvi sportot vai strādāt fizisku darbu.

Karstumā daudzi cilvēki brīvo laiku pavada pie ūdenstilpnēm, taču nepazīstamā vietā jāpeldas un jānirst uzmanīgi, lai netraumētos. Ja esat pārkārsis saulē, nedrīkst mesties ūdenī, jo atšķirība temperatūrās var novest pie diafragmas spazma vai sirds asinsvadu spazma, kas ir ļoti bīstami. Nepeldieties ūdenstilpnēs, kurās ir pīles, jo pastāv iespēja inficēties ar pīļu cērmēm.

Lai atvēsinātos, ejiet vēsā dušā, vannā vai norīvējieties ar slapju dvieli.


Написать комментарий