A.Aizbalts: Līdz ar pārvietojamas krematorijas parādīšanos dzīvnieku līķu dedzināšanas vietas nebūs nepieciešamas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka sakarā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu un Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Daugavpils novadā tika uzsākti mežacūku līķu dedzināšanas vietas meklējumi.

22.jūlijā notika Daugavpils novada pašvaldības vadības un Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldes vadītāja tikšanās ar Salienas un tuvumā esošo pagastu iedzīvotājiem. Tikšanās laikā Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja, ka mūsu valstij vajadzētu iegādāties pārvietojamu krematoriju, lai dzīvnieku līķu iznīcināšanas problēma tiktu risināta daudz efektīvāk.

Šodien, 28.jūlijā, portāla Gorod.lv korespondents sazinājās ar izpilddirektores vietnieku un noskaidroja, ka tika pieņemts lēmums par pārvietojamas krematorijas iegādi. Nolemts iegādāties visai jaudīgu pārvietojamu krematoriju, kurā dzīvnieku līķu tonna sadeg stundas laikā. Krematorija tiks iegādāta Lielbritānijā.

A.Aizbalts izteica pieņēmumu, ka pārvietojamu krematoriju uzstādīs Rēzeknes novadā jau nākamnedēļ. Kad tā sāks darboties, Salienas pagastā esošā mežacūku līķu dedzināšanas vieta nebūs nepieciešama. Tāpat netiks meklētas jaunas dzīvnieku līķu dedzināšanas vietas. Daugavpils novadā, tāpat kā citās pašvaldībās, tiks uzstādīti īpaši konteineri, kuros varēs atstāt dzīvnieku līķus un kuri tiks nogādāti Rēzeknes novadā.

Izpilddirektores vietnieks atzīmēja, ka dzīvnieku līķu dedzināšanas vieta Salienas pagastā, kā solīts, tiks rekultivēta un sakārtota.


Написать комментарий