Šaudīšanās Daugavpils mikrorajonā. Pārkāpējs aizturēts un apcietināts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

25.jūlijā pēc plkst. 17:00 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par vairākiem šāvieniem, kas dzirdami kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī Jaunās Forštadtes mikrorajonā.

Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca policijas darbinieki un veica piemājas teritorijas norobežošanu, lai pasargātu apkārtējos cilvēkus no ievainošanas un no ļaundara noziedzīgām darbībām, kurš veica šāvienus no otrā stāva daudzstāva mājas dzīvokļa loga.

Veicot huligānisko darbību novēršanas pasākumus un pārkāpēja nomierināšanas mēģinājumus, Kriminālpolicijas darbinieki veica pārrunas ar pārkāpēju, kurš ieslēdzās dzīvoklī un uz lūgumiem atvērt ieejas durvis nereaģēja. Policisti nepārtraukti turpināja pārrunas ar šāvēju, pārliecinot viņu pārtraukt savas noziedzīgas darbības un atvērt dzīvokļa durvis. Jau pēc salīdzinoši neilga laika, pateicoties policijas darbinieku profesionāli veiktajam darbam un maksimālai piepūlei, 1971.gadā dzimis pārkāpējs tika aizturēts.

Pie aizturētā tika atrasta un atsavināta reģistrēta gāzes pistole, kā arī nelikumīgi glabāta pneimatiskā šautene ar optisko tēmēkli. Huligānisma rezultātā neviens cilvēks nebija cietis, tomēr pārkāpēja pretlikumīgo darbību rezultātā tika bojāta pagalmā novietota automašīna, kurai šāvienu rezultātā tika bojāta virsbūve.

Pēc pirmatnējās informācijas aizturētais bija alkohola reibumā un konkrētu savas rīcības iemeslu vai motīvu paskaidrot nevarēja.  Agrāk vīrietis nebija tiesāts. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, t.i. par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus (231.panta 2.daļa) un par pretošanās varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai (270.pants). Par šādu noziegumu apcietinātajam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai ar naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Procesu izmeklē VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojs. Vakar, 27.jūlijā, aizturētajam tiesā tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

 


Написать комментарий