'Jaguar' iegādājies pasaulē vislielāko britu auto kolekciju

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kompāniju grupa "Jaguar Land Rover Automotive" iegādājusies zobārstniecības uzņēmēja Džeimsa Halla kolekciju, kura ir arī vislielākā britu auto kolekcija pasaulē.

Darījuma summa par šo 543 automobiļu iegādi netiek atklāta, tomēr mediji lēš, ka tā bijusi 100 miljoni sterliņu mārciņas (126 miljoni eiro). Šie automobiļi tiks pārvesti uz autoražotāja jauno speciālo izstrādājumu nodaļu "Special Operations".

Kā norāda britu autoražotājs, tad šī darījuma mērķis bijis "pastiprināt "Jaguar" un "Land Rover" zīmolu visā pasaulē". Piemēram, šie klasiskie spēkrati tiks izstādīti jauno modeļu prezentācijās.

Savukārt līdzšinējais privātkolekcijas īpašnieks skaidro, ka darījuma mērķis nav bijusi peļņa: "Es šo kolekciju vācu daudzus gadus. Tās dēļ apbraukāju virkni valstu. Šie spēkrati ir daļa no manas dzīves. Tomēr tagad pienācis laiks to nodot drošā glabāšanā."

Vairums automobiļu šajā kolekcijā ir dažādu periodu "Jaguar" – vairāk nekā 130 vienību. Starp tiem ir pagājušā gadsimta 40. gadu "SS100" un "XK120", 60. gadu "E-Type", 50. gadu "D-Type", kā arī 60. un 70. gadu "MK" un "XJ" limuzīni.

"Jaguar Land Rover Automotive" grupas jaunā nodaļa "Special Operations" tika atklāta šāgada jūnijā. Neskaitot darbu ar šo marku klasiskajiem automobiļiem, jaunā nodaļa izstrādās arī ekskluzīvas modifikācijas esošajiem modeļiem. Kā piemērus var minēt klasiskā "E-Type Lightweight" ražošanas atjaunošanu, konceptuālā "F-Type Project 7" izstrādi un "Range Rover Sport" visjauīdgākās modifikācijas "SVR" gatavošanu.

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий