Daugavpils pilsētas pašvaldības deputāts A.Broks – 4.numurs „Vienotības” iesniegtajā Saeimas deputātu kandidātu sarakstā no Latgales

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 28.jūlijā, Centrāla vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma kārtējo 12.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu – partijas „Vienotība” sarakstu.

Zīmīgi, ka Latgales sarakstā iekļauti trīs daugavpilieši, tostarp Daugavpils pilsētas domes deputāts un Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks (4.numurs), Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes locekle Sarmīte Ķikuste (7.numurs) un Latgales partijas Daugavpils nodaļas valdes loceklis Valērijs Makarevičs (10.numurs).

Savukārt Daugavpils novadu pārstāv Daugavpils novada domes deputāte un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra konsultante Janīna Kursīte (8.numurs) un Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne (14.numurs).

Latgales saraksta līderis ir LR satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Carnikavas novads).

Tāpat mūsu reģionu plāno pārstāvēt Jēkabpils un Rēzeknes, kā arī Preiļu, Rēzeknes, Dagdas, Balvu, Riebiņu, Ludzas novadu iedzīvotāji.
CVK statistikas dati liecina, ka kopumā partijā darbojas 81 vīrietis un 34 sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 21 gads, vecākajam – 76.

Interesanti, ka trīs partijas locekļi ir ASV, Libānas, Zviedrijas pilsoņi.

93% (107 cilvēkiem) deputātu kandidātiem ir augstākā izglītība, 8 cilvēkiem – vidējā.

Vairākums deputātu kandidātu pēc tautības ir latvieši (96 cilvēki), tāpat sarakstā iekļauti 4 krievi, 1 lietuvietis un 1 libānietis, 13 kandidāti savu tautību nav norādījuši.

60 deputātu kandidāti ir precējušies, 7 – nav precējušies, 40 šo informāciju nolēma neizpaust, sarakstā ir 4 atraitņi vai atraitnes, 2 šķīrušies un 2 kandidātu izvēlējās variantu „cits”.

109 deputātu kandidāti ir strādājošas personas, 2 – pašnodarbinātas personas, 2 izvēlējās variantu „cits”, sarakstā iekļauts 1 pensionārs un 1 students. Bezdarbnieku šajā sarakstā nav.

Atgādināsim, ka pirmā deputātu kandidātu sarakstu iesniedza partija „Suverenitāte”, bet 23.jūlijā CVK saņēma sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” sarakstu.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām norisināsies līdz 5.augustam, savukārt kārtējās parlamenta vēlēšanas notiks 2014.gada 4.oktobrī.

 


Написать комментарий