Pazīstamais futbola speciālists Advokāts kļūst par Serbijas izlases treneri

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pazīstamais holandiešu futbola speciālists Diks Advokāts kļuvis par Serbijas izlases galveno treneri, informē Serbija Futbola federācija.

Līgums ar 66 gadus veco Advokātu noslēgts līdz 2016.gadam un beigsies līdz ar Eiropas čempionāta finālturnīru. Pirmo spēli jaunā trenera vadībā serbi aizvadīs 7.septembrī, kad draudzības mačā tiksies ar Franciju.

"Esmu redzējis apmēram 10 Serbijas izlases spēles, īpaši pēdējās, un esmu guvis priekšstatu par komandu," preses konferencē izteicies treneris. "Ļoti talantīgi spēlētāji, taču vēl nav [Eiropas čempionata] turnīra līmenī, un tas ir tas, kas mums būs jāmaina. Mums ir tikai viens mērķis - iekļūt EURO2016 finālturnīrā."

Savas trenera karjeras laikā Advokāts strādājis ar Nīderlandes, Dienvidkorejas, Apvienoto Arābu Emirātu, Beļģijas un Krievijas izlasēm, kā arī "PSV Eindhoven", "Rangers" komandām. Pēdējā viņa darbavieta bija Nīderlandes klubā "AZ Alkmaar", kas viņa vadībā sasniedza UEFA Čempionu līgas ceturtdaļinālu.

Serbijas izlases iepriekšējas treneris Sinisas Mihajloviča tika atlaists pēc tam, kad valstsvienība nekvalificējās šāgada Pasaules kausa izcīņai.


Написать комментарий