'Mēs negribam būt lielgabalu gaļa': Ukrainas karavīri lūdz atļauju izlauzties no ielenkuma

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Luhanskas apgabalā kaujinieku bloķēta Ukrainas armijas Ļvovas 24. motorizētā brigāde lūdz bruņoto spēku vadībai pieņemt lēmumu par vienības tālāko rīcību – dot pavēli par izlaušanos no ielenkuma, vai atkāpšanos Krievijas virzienā, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to pilsoniskās iniciatīvas grupas "Prava sprava" vadītāju Dmitriju Snegirevu informējuši paši grūtībās nonākušās vienības karavīri.

"Viņi ziņo, ka kaujinieku bloķētajā daļā situācija ir ļoti sarežģīta. Teroristi pastāvīgi šauj ar "Grad", faktiski iznīcināta visa vienības smagā tehnika," informē Snegirevs. Viņš ilustrē, ka 26. jūlijā pa vienības bāzēšanās vietu izšauti 100 lādiņi, bet 27. jūlijā jau 250 lādiņu.

24. brigādes karavīri "lūdz Ukrainas augstāko militāro vadību atrisināt jautājumu par daļas atbloķēšanu". Karavīri gaida pavēli vai nu izlauzties un apvienoties ar 72. un 79. brigādi, vai atkāpties uz Krievijas pusi, uzsver Snegirevs.

Tiesa gan, uz Krievijas pusi karavīri atkāpties nevēloties, lai viņus neapvainotu nodevībā. "Karavīri runā, ka nodevēji viņi nebūs, bet arī par lielgabalu gaļu negrib būt, kad šodien viņu brigādi teroristi apšauj kā šautuvē," norāda aktīvists.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

 


Написать комментарий