Karte: Kā latvieši redz citas Eiropas valstis

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Satraukumu sabiedrībā izraisījusi kāda jokdara publicēta karte interneta resursā 9gag - tajā redzams, kā vidusmēra latvieša acīm izskatās visas pārējās Eiropas valstis.

Karte sastādīta pēc klasiskiem stereotipiem, pēc kādiem vadās ikviena mazizglītota un šovinistiska nācija, runājot par citām valstīm un tautām.

Pēc vidējā latvieša domām, Lielbritānija ir "mūsu kolonija", bet Īrija ir Lielbritānijas daļa. Savukārt visa Krievija ir viens vienīgs komunisms, Baltkrievija ir mazā Krievija, bet Ukrainā šobrīd norisinās Trešais pasaules karš.

Nedaudz vairāk ir paveicies Francijai - tur dzīvo varžu rijēji, Spānijā esot vērši, bet Itālija ir Ferrari un spageti zeme. (Čehija, pēc latviešu domām, ir Škodas zeme, bet labākās mašīnas tomēr tiek ražotas Vācijā.)

Izsāpot mūsu nācijas lielākās traumas, Slovākija latviešiem asociējas ar hokeja spēlētājiem, bet Nīderlande - ar tik kāroto zālīti.

Diemžēl Norvēģijā ir pārāk dārgs alkohols, bet Austrijas karogs ir pārāk līdzīgs mūsējam, tomēr ir arī laba ziņa - uz dienvidiem no Latvijas atrodas valsts, kurā dzīvo "mūsu brāļi".


 

 


Написать комментарий