Daugavpils pilsētas pašvaldība seko ūdens kvalitātei pilsētas ūdenstilpnēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā iestājies karstums vilina daugavpiliešus pavadīt laiku pie pilsētas ūdenstilpnēm. Kā zināms, to Daugavpilī ir visai daudz.

Daugavpilieši var droši peldēties 10 pilsētas teritorijā esošajās ūdenstilpnēs, kuru ūdens kvalitāte atbilst normai.

Daugavpils pilsētas domes iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” ziņo, ka nesen kopā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” pārstāvjiem veica kārtējo analīžu ņemšanu Daugavpils pilsētas ūdenstilpēs, tostarp 3 oficiālajās peldvietās – Lielo Stropu ezera centrālajā peldvietā un „Stropu vilnī”, kā arī Šūņu ezerā Jaunajā Forštadtē.

Pēc analīžu saņemšanas tika konstatēts, ka analīžu rezultāti ir pieļaujamajos robežlielumos un droši var peldēties sekojošās ūdenstilpēs – Lielā Stropu ezera pilsētas peldvietā, atpūtas bāzes “Stropu Vilnis” peldvietā Lielā Stropu  ezera krastā, Stropaka ezera peldvietā, Gubiščes ezera peldvietā, Plotičku ezera peldvietā, Zirgu ezera peldvietā, Esplanādes ūdenskrātuves peldvietā, Ruģeļu ūdenskrātuves peldvietā, Šūņu ezera peldvietā un Mazā Stropu ezera peldvietā.

Vienlaikus Komunālās saimniecības pārvalde informē, ka dzeramā ūdens kvalitāte avotos Mežciemā, Čerepovas mikrorajonā un bijušās Artbāzes teritorijā ir atbilstoša normatīvo aktu prasībām un to atļauts lietot uzturā.


Написать комментарий