Nepieciešami teju 5 tūkst. eiro Daugavpils novada pārstāvēšanai Maltā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par teju piecu tūkst. eiro iedalīšanu delegācijai, kura 16 cilvēku sastāvā pārstāvēs Daugavpils novadu Maltas salā.

Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja paziņoja, ka 2013.gadā pašvaldība sadarbībā ar Islas (Malta), Zarasu rajona (Lietuva) un Fara San Martino (Itālija) pašvaldībām uzsāka projekta „Pilsētu un vecpilsētu tēla atjaunošana” īstenošanu.

„Esam piedalījušies dažādos semināros Zarasos un Maltā, viens no projekta pasākumiem notika tautas mākslas festivāla „Augšdaugava” ietvaros.

Maijā Islas pašvaldības pārstāvji paziņoja, ka viņiem projekta ietvaros ir izdevies ietaupīt līdzekļus, lai šā gada septembrī organizētu vēl vienu semināru, kas notiks Maltas salā. Piedalīties seminārā tiek aicināta arī Daugavpils novada delegācija 16 cilvēku sastāvā.

Ar pasākumu un pieņemšanu saistītie izdevumi tiks segti no projekta budžeta, bet transporta izdevumi jāsedz pasākuma dalībniekiem”, pastāstīja I.Mukāne.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, delegācijas sastāvā ir Daugavpils novada vokālo ansambļu vadītāji, pagastu pārvalžu pārstāvji, kultūras darbinieki, muzeju darbinieki. Transporta izdevumu segšanai nepieciešami 4 800 eiro.

Finanšu komitejas locekļiem papildjautājumi nebija radušies, tādēļ lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai novada domes deputātu sēdē un gala lēmums tiks pieņemts ceturtdien, 31.jūlijā.


Написать комментарий