Daugavpils novada iedzīvotājiem, iespējams, nāksies maksāt par dalību radošajās darbnīcās

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par novada kultūras iestāžu maksas pakalpojumu cenām.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne – pastāstīja, ka ar „kultūras iestādēm” tiek domāti kultūras centri un kultūras nami, tautas nami, mūzikas skolas un bibliotēkas. Savukārt nepieciešamība apstiprināt jaunas cenas radās, jo šā gada sākumā cenas latos tika konvertētas eiro valūtā, kas apgrūtināja inkasāciju. No 1.jūlija iestādēm ir tiesības noapaļot cenas, un šī iespēja jāizmanto. Tāpat ir svarīgi, lai visās novada kultūras iestādēs līdzīgu pakalpojumu cenas būtu vienādas.

Pēc I.Mukānes vārdiem, minētais lēmuma projekts tika nosūtīts visām pagastu pārvaldēm, un Naujenes pagasta pārvalde ierosināja ieviest maksu (1 eiro) par dalību radošajās darbnīcās.

Diskusijas gaitā deputāts Edgars Kucins, komentējot lēmuma projektu, jautāja, vai kultūras iestādes organizē arī sporta pasākumus, jo šādos gadījumos iestādē jāstrādā sertificētam trenerim, uz ko I.Mukāne atbildēja, ka Demenes pagastā ir aprīkotas telpas, kurās vietējiem iedzīvotājiem ir pieejami trenažieri.

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins jautāja, vai mūsu novadā ir orķestriem domātas skatuves. Izrādījās, kā šāda skatuve ir tikai Naujenes Mūzikas un mākslas skolā.

Sventes vidusskolas direktors un deputāts Aleksandrs Sibircevs aktualizēja jautājumu par kultūras iestāžu un privātpersonu savstarpējiem norēķiniem. I.Mukāne atzīmēja, ka jebkura Daugavpils novada iestāde var lūgt bezmaksas telpu izmantošanu, bet privātpersonām jāmaksā noteikta cena.

Lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātu sēdē, un gala lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts rīt, 31.jūlijā.


Написать комментарий