Ludzā noskaidrota personu grupa saistībā ar vairākām zādzībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms nedēļas Ludzā tika aizturēti divi jauni vīrieši, kuri mēģināja nozagt degvielu no nožogotajā teritorijā novietotajiem transportlīdzekļiem. Izmeklēšanas gaitā policisti noskaidroja viņu un vēl citu personu saistību ar vairākām zādzībām Ludzā.

Sakarā ar dažāda rakstura zādzību skaita pieaugumu Ludzas pilsētā, Ludzas iecirkņa policijas darbinieki veica papildus drošības un operatīvās meklēšanas pasākumus, lai pārtrauktu jaunus zādzības gadījumus un veicinātu jau notikušo zādzību atklāšanu. Operatīvā darba rezultātā 19.jūlija naktī zādzības izdarīšanas brīdī policisti aizturēja divus jaunus vīriešus, dzimušus 1995. un 1987.gadā, kuri mēģināja izdarīt degvielas zādzību no būvtehnikas, kas bija novietota nožogotajā teritorijā.

Turpinot kriminālprocesu izmeklēšanu un aizturēto personu pārbaudi, likumsargi noskaidroja vīriešu iespējamo saistību ar vairākām citām zādzībām, ko viņi pastrādāja kopā ar vēl divām citām personām. Kā tika noskaidrots personu grupa, kurā, neieskaitot jau minētos vīriešu, ietilpst vēl divas nepilngadīgās personas, 1998. un 1997.gadā dzimušie jaunieši, Ludzas pilsētas robežās pastrādāja vismaz piecas dažādas zādzības. Četru personu grupa tiek turēta aizdomās par divām degvielas zādzībām no transportlīdzekļiem, par divām zādzībām no automašīnām (ņemtas dažādas vērtīgas mantas) un par vienu velosipēda zādzību. Jāpiebilst, ka visi noziegumi tika pastrādāti vienas nedēļas laikā (jūlija vidū) nakts stundās.

Visas zagtas mantas ir atrastas un izņemtas. 1995.gadā dzimušais jaunietis jau agrāk bija tiesāts par līdzīga rakstura noziegumu. Visām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Policija turpina kriminālprocesu izmeklēšanu.


Написать комментарий