Gorod.lv aptauja: 75% lasītāju domā, ka „Jaunais vilnis” Latvijai ir vajadzīgs

foto: dozor.com.ua
foto: dozor.com.ua

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis 2014” šogad atkal bija nonācis uzmanības centrā, tai skaitā kārtējā skandāla dēļ, kuru radīja Latvijas ārlietu ministre ar Krievijas estrādes zvaigžņu iekļaušanu „melnajā sarakstā”.

Neapšaubāmi šī notikuma dēļ MIL parādījās daudzi situācijas attīstības varianti, kuri attiecas uz konkursa rīkošanu nākamajos gados.
Tādēļ portāls Gorod.lv vērsās pie saviem lasītājiem ar jautājumu, vai principā mūsu valstij ir vajadzīgs konkurss „Jaunais vilnis”.

Aptaujas rezultāti parādīja, ka vairākums respondentu jeb 75% (259 cilvēki) ir pārliecināti, ka jauno izpildītāju konkurss Latvijai ir ne tikai vajadzīgs, bet arī ir ekonomiski izdevīgs. Viedoklis, ka Krievijas tūristi ienes vietējiem uzņēmējiem peļņu, ir izskanējis vairākkārt.

15% aptaujāto (55 cilvēki) uz portāla jautājumu atbildēja, ka viņiem ir vienalga, vai Latvijā arī turpmāk tiks rīkots konkurss „Jaunais vilnis”. 1% (5 cilvēkiem) bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Savukārt 7% (26 cilvēki) paziņoja, ka „Jaunais vilnis” mūsu valstij nav vajadzīgs tāpat, kā nav vajadzīgi arī līdzekļi, kurus Krievijas pilsoņi iegulda šajā pasākumā.

Tai pašā laikā komentāros izskanēja doma, ka Latvijai ir vajadzīgi Krievijas tūristi tāpat kā citu valstu ceļotāji, bet konkursa „Jaunais vilnis” vietā varētu rīkot kādu citu grandiozu pasākumu.     

 


Написать комментарий