Neskatoties uz skolēnu vecāku viedokli, izsludināts konkurss uz Krievu vidusskolas-liceja direktora amatu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 24.jūlijā pēc paša vēlēšanās tika atbrīvots no amata ilggadējs Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja direktors Jevgeņijs Timošenko.

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāki bija savākuši simtiem parakstu par to, lai minētās skolas direktores amatā tiktu iecelta Krievu vidusskolas-liceja direktora vietniece mācību darbā Irina Paura, kurai labi zināma šīs skolas darba specifika.

Tomēr pilsētas izglītības jomas kurators un Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis norādīja, ka „godīgāk būtu izsludināt konkursu, kurā varētu piedalīties arī citi skolas pārstāvji, tostarp I.Paura”.

Ņemot vērā augstākminēto, Daugavpils pilsētas dome aicina interesentus, kuri vēlas kļūt par direktoru vienā no labākajām valsts skolām, savus CV iesniegt Domē līdz šā gada 15.augustam.

Amata pretendentam izvirzītas šādas prasības: augstākā pedagoģiskā izglītība, praktiskā pedagoģiskā  darba pieredze vispārējās izglītības jomā ne mazāka par 5 gadiem, ne mazāk kā trīs gadu praktiskā pieredze izglītības iestādes vadības darbā vai vadības darbā izglītības jomā, valsts valodas zināšanas atbilstoši C līmeņa 2.pakāpei un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas, pieredze Eiropas Savienības struktūrfondu un citu projektu īstenošanā, prasme strādāt ar datorprogrammām, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, spēja strādāt kolektīvā, vadīt un organizēt darbu.

Pieteikumu un CV, motivācijas vēstuli, rekomendācijas (ja tādas ir); izglītību un darba pieredzi apliecinošo dokumentu kopijas, valsts valodas zināšanu apliecinoša dokumenta kopiju, ja izglītība nav iegūta valsts valodā var iesūtīt pa pastu vai iesniegt personīgi slēgtā aploksnē Daugavpils pilsētas domes Informācijas birojā, darba laikā; uz aploksnes jābūt norādei uz kuru amatu pretendē, kā arī vārdam, uzvārdam, adresei un tālruņa numuram.

Atgādināsim, ka šā gada 24.jūlijā no ieņemamiem amatiem tika atbrīvoti trīs Daugavpils izglītības iestāžu vadītāji: Krievu vidusskolas-liceja direktors, 6. un 32.pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājas. Konkursa rezultātā plānots atrast Daugavpils vidusskolas-liceja un 32.pirmsskolas izglītības iestādes vadītājus, savukārt 6.pirmsskolas izglītības iestādi vadīs darbinieks, kas pilda šīs izglītības iestādes vadītāja pienākumus.


Написать комментарий

konkurss - tas jau ir daudz labāk, bet jautājums, kurš būs vērtētājs - VPIP sapelējušās dvēseles?