P.Dzalbe: Zaļos atkritumus savāks, kamēr pašvaldība negrozīs noteikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pēdējā Daugavpils pilsētas domes sēdē pēc ilgas diskusijas deputāti, beidzot, apstiprināja jaunu sadzīves atkritumu izvešanas maksu.

Atkritumu izvešanas procesu Daugavpilī kontrolēs Daugavpils pilsētas domes iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” un vicemērs Pēteris Dzalbe.

Kā zināms, katram mūsu pilsētas īpašniekam vai nomniekam ir jānoslēdz līgums ar kompāniju „Clean R” par sadzīves atkritumu izvešanu. Jauns operators Daugavpils teritorijā sāks strādāt no šā gada 1.augusta.

Mūsu pilsētniekiem, it īpaši privātā sektora iedzīvotājiem, rodas jautājumi par tā saucamiem „zaļajiem atkritumiem”. Viņus uztrauc kompānijas „Clean R” līgumā iekļautais punkts, kas aizliedz atkritumu konteineros izmest koku zarus, zāli un lapas.

Tomēr vienā no pilsētas drukātiem preses izdevumiem šodien, 31.jūlijā, tika publicēts raksts, kurā vicemērs P.Dzalbe, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, paziņoja, ka zaļos atkritumus var izmest atkritumu konteineros, viņš uzņemas par to atbildību.

Portāls Gorod.lv vērsās pie Pētera Dzalbes, lūdzot komentēt situāciju un saņēma sekojošo atbildi: „Pagaidām tas ir atļauts, un šādus atkritums izvedīs, kamēr pašvaldība nemainīs sistēmu. Patlaban pašvaldība izstrādā grozījumus saistošajos noteikumos, kā rezultātā sistēma tiks mainīta. Kā zināms, iedzīvotājiem jāapsaimnieko arī tā zāle, kas atrodas 10 metru attālumā no viņu teritorijas. Zāle nav sadzīves atkritumi.

Viss ir atkarīgs no cilvēka: ja viņš savā teritorijā pļauj zāli un nekompostē to, bet vēlas nodot, tad viņam jāvienojas par tās izvešanu. Tādēļ Daugavpils pilsētas pašvaldība noslēdza līgumu ar kompāniju „Clean R” par kilogramiem un kubikmetriem. Ja konteiners būs smagāks, kompānija ir tiesīga koriģēt līgumu un cilvēks maksās par faktisku atkritumu apjomu”, paskaidroja vicemērs.

Atgādināsim, ka no šā gada 1.augusta sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa par vienu kubikmetru sastādīs 7,31 eiro (bez PVN), un maksā tiek iekļauta atkritumu savākšana, glabāšana, pārvešana un nodošana pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai (2,15 eiro par kubikmetru), Regulatora apstiprināta maksa par apglabāšanu poligonā (3,24 eiro par kubikmetru) un dabas resursu nodoklis (1,92 eiro par kubikmetru). Pakalpojuma maksa būs atkarīga no izvesto atkritumu apjoma.


Написать комментарий