„Zaļo un Zemnieku savienības” Latgales sarakstā R. Eigims ir vienīgais daugavpilietis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

31. jūlijā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma jau piekto sarakstu – šoreiz savu deputātu kandidātu vārdus iesniedza partija „Zaļo un Zemnieku savienība”.

Zīmīgi, ka Latgales sarakstā pārstāvēts tikai viens daugavpilietis – Saeimas deputāts Rihards Eigims (2. numurs). Tomēr mūsu reģionu Saeimā plāno pārstāvēt divi Daugavpils novada iedzīvotāji – Nīcgales pamatskolas direktore Antija Vēvere (12. numurs) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils filiāles konsultante Ruta Grustāne (14. numurs).

Turklāt Latgales deputātu kandidātu sarakstā ir divi Rēzeknes (9. un 13. numurs), trīs Rēzeknes novada (8., 10. un 16. numurs), trīs Balvu novada (4., 5. un 11. numurs), viens Krāslavas novada (6. numurs), viens Jaunjelgavas (15. numurs), viens Ozolnieku novada (17. numurs), viens Limbažu novada (18. numurs) un viens Rīgas (7. numurs) pārstāvis. Savukārt partijas „Zaļo un Zemnieku savienība” Latgales saraksta vadībā ir Ogres novada pārstāvis, LR aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Runājot par partiju kopumā, jāatzīmē, CVK statistikas datos norādīts, ka vairākums Saeimas deputātu krēslu pretendentu ir vīrieši – 86, savukārt pārējie 29 kandidāti ir sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 23 gadi, bet vecākajam – 80.

Augstākā izglītība ir 89,6% deputātu kandidātiem (103 cilvēkiem), pārējiem (12 cilvēkiem) ir vidējā izglītība.

Vairākums deputātu kandidātu pēc tautības ir latvieši (97 cilvēki), 1 krievs un 17 cilvēki nolēmuši neakcentēt uzmanību savai tautībai.
Zīmīgi, ka vienam partijas biedram ir Zviedrijas pilsonība.

53 partijas kandidāti ir precēti cilvēki, 2 oficiāli ir brīvi, 7 šķīrušies, 52 nolēmuši neizplatīt informāciju par savu ģimenes stāvokli.

110 deputātu kandidāti strādā, 2 pensionāri, 2 bezdarbnieki un viens no kandidātiem atzīmējis „cits”.  

Atgādināsim, ka CVK sarakstus pieņems līdz 5. augustam, savukārt 12. Saeimas vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 4. oktobrī.

Uz šodienu ir zināmi partiju „Suverenitāte”, Sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa”, „Vienotība”, „Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un brīvībai/LNNK” un „Zaļo un zemnieku savienības” deputātu kandidātu vārdi.

 


Написать комментарий