Ukrainas žurnālists piedāvājis nogalināt 1,5 milj. Donbasa iedzīvotāju

foto: vz.ru
foto: vz.ru

Izdevuma „Tidžeņ” žurnālists Bogdans Butkevičs Ukrainas televīzijas tiešajā ēterā piedāvāja tikt vaļā no 1,5 milj. „liekajiem” Doņeckas un Luganskas apgabalu iedzīvotājiem, bet reģionus izmantot kā resursus.

„Donbass ir ne tikai depresīvs reģions. Tur ir liels nevajadzīgu cilvēku skaits. Es par to runāju absolūti apzināti. Doņeckas apgabalā ir aptuveni 4 milj. iedzīvotāju. Un ne mazāk par 1,5 milj. ir lieki. Mums Donbass nav jāsaprot. Mums jāsaprot Ukrainas nacionālā interese. Bet Donbass jāizmanto kā resurss”, – žurnālists paziņoja «Громадське ТВ» ēterā.

„Par Donbasu: man nav receptes, kā to ātri izdarīt. Tomēr sevišķi svarīgais, kas jāizdara: ir cilvēki, kurus vienkārši jānogalina”, – viņš piebilda. 

Atzīmēsim, ka Butkevičs sniedza interviju 29. aprīlī, tomēr uzmanība viņa izteikumiem tika pievērsta tikai tagad, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka Doņeckas un Luganskas apgabalos, kuri nav atzinuši februāra valsts apvērsuma leģitimitāti, 11. maijā notika referendumi par reģionu statusu. Apmēram 90% dalībnieku nobalsoja par neatkarību no Kijevas. DTR un LTR sākās savu varas orgānu, spēka struktūru un likumdošanas bāzes veidošana.

24. maija kongresā Doņeckas un Luganskas tautas republika parakstīja līgumu par Tautas republiku savienības – Novorosijas izveidošanu.


Написать комментарий