Foto fakts: Pirmā jaunā sadzīves atkritumu izvešanas operatora darba diena Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, piektdien, 1.augustā, Daugavpilī uzsāka darbu jauns sadzīves atkritumu izvešanas operators – kompānija „Clean R”.

Portāla Gorod.lv redakcijā sasutuši lasītāji atsūtīja 1.augusta rītā dažādos Daugavpils mikrorajonos uzņemtās fotogrāfijas, kurās redzams, ka atkritumu konteineri ir pārpildīti.

Redakcijā atsūtītajās fotogrāfijās redzami arī sadedzināti atkritumu konteineri – vandālisma sekas Daugavpils centrā. Turklāt ierasto trīs konteineru vietā jaunais operators uzstādījis tikai vienu atkritumu konteineru.

Saņemt kompānijas „Clean R” paskaidrojums nav iespējams, Atgādināsim, ka pirms nedēļas kompānijas pārstāvji neieradās uz SIA „DDzKSU” rīkoto preses konferenci.

Preses konferences laikā SIA „DDzKSU” vadītājs J.Oļenovs skaidroja, ka atkritumu izvešanas periodiskums var būt atšķirīgs, jo tā bijis arī agrāk. Dažos gadījumos atkritumus izvedīs 4, nevis 6 reizes nedēļā.

Pilsētā esošo konteineru skaits tiks samazināts aptuveni par trešdaļu. Uzņēmums esot daudz strādājis un sekojis tam, kā konteineri tiek aizpildīti. Parasti konteineri ir aizpildīti par 70%, nekad nav bijis tā, ka bija aizpildīti visi 100%, atzīmēja SIA „DDzKSU” vadītājs. 

J.Oļenovs aicināja ziņot SIA „DDzKSU”, ja iedzīvotājiem nepietiks ar samazinātu atkritumu konteineru skaitu. Šādu informāciju uzdots ziņot arī sētniekiem.

No šā gada 1.augusta sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa par vienu kubikmetru sastādīs 7,31 eiro (bez PVN), un maksā tiek iekļauta atkritumu savākšana, glabāšana, pārvešana un nodošana pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai (2,15 eiro par kubikmetru), Regulatora apstiprināta maksa par apglabāšanu poligonā (3,24 eiro par kubikmetru) un dabas resursu nodoklis (1,92 eiro par kubikmetru). Pakalpojuma maksa būs atkarīga no izvesto atkritumu apjoma.



Написать комментарий