Bloomberg: Ukraina nav sniegusi pilnīgu informāciju lidojumiem virs valsts Austrumiem

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Trīs dienas pirms Malaizijas lidsabiedrības Malaysia Airlines lidmašīnas traģēdijas Ukrainas Austrumos brīdinājums par lidojumiem šajā rajonā tika atcelts.

Pēc Bloomberg versijas tas tika izdarīts tādēļ, ka nebija informācijas par kaujām, kā arī par to, vai kaujinieku rīcībā ir „Zeme- gaiss” klases raķetes.

Saskaņā ar informatīvās vēstules pilotiem tekstu, kura tiek sastādīta kopā ar Eiropas aviācijas regulatoriem, Ukrainas puse neieminējās par kara lidmašīnu, kuru kaujinieki tika notriekuši netālu no Malaizijas Boeing 777 katastrofas vietas, raksta Bloomberg.

Pēc Tomasa Hauetera, bijušā ASV Transporta drošības Nacionālās padomes aviācijas negadījumu izmeklēšanas nodaļas vadītāja vārdiem, ja Ukrainas aviācijas iestādes būtu sniegušas vairāk informācijas par iespējamo bīstamību, pasažieru lidmašīnas izvairītos no lidojumiem virs šiem rajoniem. Bez ticamiem datiem par maršruta drošību lidsabiedrības bieži lido uz labu laimi, viņš atzīmēja, – ziņo russian.rt.com.

„Ja pilotiem būtu informācija par iespējamo bīstamību un par to, cik tā ir nopietna, tas varēja ietekmēt viņu lēmumu lidot virs šī rajona”, – piebilda eksperts.

Savukārt Ukrainas vicepremjers Vladimirs Groismans, komentējot šīs apsūdzības, paziņoja, ka šai versijai nav pamata un šādiem ekspertu viedokļiem nav nekā kopēja ar īstenību, atzīmē izdevums.


Написать комментарий