Partijas «Latvijas krievu savienība» saraksta līderis ir Daugavpils domes deputāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

1. augustā savu deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniedza arī partija „Latvijas krievu savienība”.

Zīmīgi, ka partijas Latgales saraksta līderis ir daugavpilietis, Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs. Informācijā par viņu norādīts, ka viņš ir precējies, pēc tautības ir krievs un viņam nav augstākās izglītības.

Interesants ir fakts, ka bez J. Zaiceva partijas „Latvijas krievu savienība” Latgales sarakstā ir vēl 7 mūsu pilsētas pārstāvji. Daugavpili Saeimā plāno pārstāvēt SIA „Dautkom” ziņu diktore Irina Boļšakova (3. numurs), Daugavpils 15. vidusskolas un Daugavpils internātskolas skolotājs Aleksejs Vasiļjevs (4. numurs), SIA „Mafkis” tirdzniecības pārstāvis Valērijs Ošenkovs (6. numurs), bezdarbnieks Nikolajs Harlamovs (7. numurs), AS „Ditton Chain” brigadieris mehāniķis un Daugavpils domes administratīvās komisijas loceklis Sergejs Solovjovs (8. numurs), SIA „Evor Latgale” komercdirektors Andrejs Golubevs (12. numurs), Daugavpils Izglītības pārvaldes enerģētiķis un darba aizsardzības speciālists Maksims Golubevs (14. numurs).

Savukārt partijas sarakstā ar 13. numuru atrodas Daugavpils novada pārstāvis, SIA KU „Omega Holding” apsargs Pāvels Prozors.

Turklāt partijas „Latvijas krievu savienība” Latgales sarakstā ar 5. un 9. numuru atrodas divi rēzeknieši, ar 10. numuru – Līvānu novada pārstāvis, ar 11. numuru – Viļānu novada pārstāvis un ar 2. numuru – rīdzinieks.

Runājot par partiju kopumā, jāatzīmē, ka CVK statistikā norādīts, ka vairākums Saeimas deputātu krēslu pretendentu ir vīrieši – 47, savukārt pārējie 27 kandidāti ir sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 24 gadi, vecākajam – 79.

Augstākā izglītība ir 68,9% (51 cilvēks) deputātu kandidātiem, pārējiem (23 cilvēkiem) ir vidējā izglītība.

Interesanti, ka vairākums deputātu kandidātu (40 cilvēki), neskatoties uz partijas nosaukumu, nolēmuši neakcentēt uzmanību uz tautību, un nav to norādījuši. Savukārt 29 cilvēki atzīmējuši, ka ir krievi, 3 – ebreji, 1 latvietis un 1 polis.

Pietiekami skopu informāciju deputātu kandidāti ir norādījuši arī par savu ģimenes stāvokli. Vairākums partijas „Latvijas krievu savienība” deputātu kandidātu ir precēti cilvēki, 1 neprecēts, 1 šķīries un vēl 1 kandidāts norādījis „cits”.

Kopumā 50 deputātu kandidāti strādā, 12 – pensionāri, 10 – bezdarbnieki, 1 – students un vēl 1 kandidāts norādījis „cits”.

Atgādināsim, ka CVK partiju kandidātu sarakstus 12. Saeimas vēlēšanām pieņems līdz 5. augustam.


Написать комментарий