Dzintars Zaķis: Latgales attīstībai jābūt prioritāšu sarakstā

Latgales izaugsme mūsu visu rokās

Organizējot virkni speciālas Latgales attīstības plānošanas un tikšanās visās lielākajās Latgales pilsētās ir izdevies ne tikai identificēt reģiona problēmjautājumus, bet  arī vienlaikus piedāvāt konkrētus risinājumus reģiona izaugsmei un attīstībai. Latgales pašvaldību vadītāji, nozaru profesionāļi un uzņēmēji ir vienisprātis - Latgales attīstība ir nevis lokāla, bet nacionāla mēroga jautājums. Kopā ar diskusiju dalībniekiem esmu nospraudis konkrētus mērķus un definējis uzdevumus Latgales reģiona ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai.

Sakārtota ceļu infrastruktūra

Latgales autoceļu atjaunošana ilgus gadus ir notikusi samērā lēni, taču šogad tā ne tikai uzņēmusi pamatīgus apgriezienus, bet vienlaikus tieši Latgales reģions var lepoties ar vairāk nekā simts kilometriem pēc  jaunas tehnoloģijas, līdzšinējā grants seguma vietā, uzklāta melnā seguma. 2014. gadā visā Latvijas teritorijā, izmantojot dubultā melnā seguma uzklāšanas tehnoloģiju, uzlaboti gandrīz 200 km vietējo autoceļu, lauvas tiesu, jeb 110 km par teju četriem miljoniem eiro, izdevies novirzīt tieši Latgales reģionam. Esmu pārliecināts, ka tuvāko gadu laikā visos Latgales reģiona ceļu posmos, kuros šobrīd sabiedriskais transports kursē pa grants segumu, tiks uzklāts šāds melnais segums.

Vienlīdzīga ES fondu sadale

Tiekoties ar Latgales reģiona uzņēmējiem un nozaru profesionāļiem vairakkārt esmu saskāries ar neapmierinātību attiecībā uz nevienlīdzīgo ES fondu sadali Latvijā, lai risinātu šo jautājumu esmu aicinājis Saeimu un atbildīgos ministrus pievērst nopietnu uzmanību ES fondu sadalei 2014.-2020. gada investīciju periodā, kā arī norādījis uz to, ka tieši Latgales reģions, būtu pelnījis lielāko reģioniem novirzīto fondu līdzekļu apjomu. Tieši Latgales reģionā ir nepieciešams realizēt virkni vērienīgu infrastruktūras projektu, kuri kalpotu kā nozīmīgs papildus instruments ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai un jaunu perspektīvu darbavietu radīšanai.

Politisko reklāmu apmaksāja partija VIENOTĪBA

 


Темы: , ,