Pasaule

Pasaules čempionāts vieglatlētikā 2019.gadā notiks Kataras svelmē 19.11.2014

2019.gadā pasaules čempionāts vieglatlētikā notiks Kataras galvaspilsētā Dohā, paziņojusi Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF).

Igaunijas un Somijas premjeri vienojas par diviem sašķidrinātās gāzes termināļiem 19.11.2014

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass un Somijas premjers Aleksandrs Stubs pirmdien vienojās par divu sašķidrinātās dabasgāzes termināļu būvi abās valstīs, kuru savienos cauruļvads.

ASV piešķirs Ukrainai 53 miljonus dolāru 1 19.09.2014

Amerikas Savienotās Valstis piešķirs Ukrainai palīdzību 53 miljonu dolāru (41 miljona eiro) apmērā, LETA--ABC/UNIAN.

Oficiālie rezultāti: Skoti paliek Lielbritānijas sastāvā 19.09.2014

Ceturtdien notikušajā referendumā skoti noraidījuši atdalīšanos no Lielbritānijas, liecina oficiālie rezultāti, ziņo LETA-BBC.

Krievijas šefpavāriem embargo apstākļos radoša pieeja ēdienu pagatavošanā 17.09.2014

Tā kā Krievija aizliegusi izmantot produktus no Rietumiem, valsts šefpavāriem nākas meklēt radošu pieeju ēdienu pagatavošanā, vēsta "The Independent".

Pols Goubls: Maskava gatavo augsni Ukrainas scenārijam Baltijas valstīs 1 17.09.2014

Krievijas valdība gatavo augsni Ukrainas scenārija realizācijai Baltijas valstīs, izplatot paziņojumus, ka Latvijā, Lietuvā un Igaunijā slikti apietas ar krieviem un ka Maskava ir spiesta šajos apstākļos aizsargāt šos "krievu pasaules" pārstāvjus, brīdina pazīstamais amerikāņu analītiķis un eksperts bijušās PSRS lietās Pols Goubls.

Krievija palaidīs 300 000 virtuālās kodolraķetes 3 21.08.2014

Krievijas armija veiks mācības, kuru laikā tiks pārbaudīta kodoltrieciena seku izvērtēšanas sistēma, kā arī notiks 300 000 virtuālo kodolraķešu palaišana, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas preses dienest, ziņo LETA.

Krievija no importa aizlieguma saraksta izslēdz dažus produktus 1 21.08.2014

Krievija no lauksaimniecības preču importa aizlieguma saraksta izslēgusi vairākus produktus, liecina Krievijas valdības rīkojums, ziņo LETA.

NATO sola reaģēt, ja kādā dalībvalstī tiks iesūtīti "mazie zaļie cilvēciņi" 2 18.08.2014

Ja Krievija mēģinās iesūtīt savus karavīrus bez pazīšanās zīmēm jeb tā dēvētos mazos zaļos cilvēciņus kādas NATO dalībvalsts teritorijā, ir sagaidāma Ziemeļatlantijas alianses reakcija, intervijā Vācijas laikrakstam "Die Welt" brīdinājis NATO un ASV spēku Eiropā virspavēlnieks amerikāņu ģenerālis Filips Brīdlovs.

Robins Viljams sirga ar Parkinsona slimību 16.08.2014

Amerikāņu aktieris Robins Viljams, kurš nomira otrdien, 63 gadu vecumā, pēdēja laikā cietis no cieta no Parkinsona slimības agrīnā stadijā. Par to paziņoja viņa sieva Sjūzena Šneidere.

Krievija tirdzniecības embargo sarakstā vēlas iekļaut arī šprotes 16.08.2014

Krievijas veterinārās un pārtikas uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” rosinājis valsts Zemkopības ministrijai noteikt arī zivju konservu un pārstrādāto zivju produktu importa aizliegumu no Eiropas Savienības (ES), ASV, Norvēģijas un Kanādas, vēsta Krievijas ziņu portāls „Gazeta.ru.”

Internetā parādās Friskes bildes no dēla kristībām 16.08.2014

Internetā parādījušās jaunas fotogrāfijas, kurās redzama Žannas Friskes dēla Platona kristību diena.

Džolija aizliedz Pitam filmēties gultas ainās 15.08.2014

Aktrise Andželīna Džolija ir pārliecināta, kas viņas vīram un sešu bērnu tēvam, Bredam Pitam, vairs nav jāfilmējas atklātās ainās.

Brisele sola palīdzēt embargo skartajiem dārzeņu ražotājiem 15.08.2014

Briselē notikušas vairākas ārkārtas sanāksmes, pēc kurām Eiropas Komisija solījusi palīdzēt dārzeņu ražotājiem, kurus skar Krievijas noteiktais pārtikas importa aizliegums.

Kaujinieki no Ukrainas bēg uz Krimu 15.08.2014

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pārtvertu terorista un Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieka telefonsarunu, kas apliecina, ka Krievijas specdienesti cenšas uz Krimu izvest savus līdzstrādniekus, kuri darbojas nemiernieku grupējumos Ukrainā, ziņo LETA-UKRINFORM.

Nigērijā izstrādāts preparāts Ebolas vīrusa ārstēšanai 15.08.2014

Nigērijā izstrādāts eksperimentāls preparāts Ebolas vīrusa ārstēšanai, paziņojusi Nigērijas Veselības ministre Onjebuči Čukvu, ziņo NIgērijas ziņu aģentūra NAN.

Ukrainas armija bloķē Krievijas "humānās palīdzības" ceļu uz Luhansku 15.08.2014

Piektdien, 15.augustā, Ukrainas armija izveidojusi blokādi uz šosejas M-04, tādējādi neļaujot Krievijas "humānās palīdzības" konvojam pietuvoties Luhanskai, vēsta Kijevas ziņu aģentūra "Unian".

Mediji izsmej Mikija Rūrka jauno frizūru 15.08.2014

Astoņdesmitajos gados Holivudas aktieris Mikijs Rūrks bija viens no iekārojamākajiem vīriešiem pasaulē, taču aizraušanās ar boksu sakropļoja viņa seju, kas izraisīja lavīnveida efektu.

Kolumbijā atbalsta marihuānas legalizēšanu 15.08.2014

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss ceturtdien paudis atbalstu likumprojektam, kas paredz legalizēt marihuānas lietošanu medicīniskiem nolūkiem, ziņo LETA.

Ukrainas robežu šķērsojusi Krievijas militārās tehnikas kolonna; Maskava pieprasa pārtraukt uguni 15.08.2014

Krievijas bruņutransportieru kolonna ārvalstu žurnālistu acu priekšā šķērsojusi robežu un iebraukusi Ukrainā, bet Maskava pieprasa pārtraukt uguni pretterorisma operācijas norises zonā, vēsta aģentūra UNIAN.

Putins: Ukraina iestigusi asiņainā haosā, brāļu karā 15.08.2014

Neraugoties uz spriedzi Rietumu un Austrumu attiecībās Ukrainas krīzes dēļ, Krievijai "nevajadzētu norobežoties no ārējās pasaules", ceturtdien vizītes gaitā okupētajā Krimā sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ziņo LETA.

Nosaukts iespējamais Friskes slimības iemesls 15.08.2014

Krievijas aktieris Staņislavs Sadaļskis, uzzinot par slavenās dziedātājas Žannas Friskes saslimšanu ar smadzeņu vēzi, paziņoja, viņam ir zināms slimības iemesls, ziņo ārvalstu mediji.

Daniels Redklifs vēlas atveidot Igiju Popu 15.08.2014

Britu aktieris Daniels Redklifs vēlas atveidot pankroka "krusttēvu" Igiju Popu uz lielā ekrāna.

Krimā parādās peldkostīmi ar Putina un Medvedjeva attēliem 15.08.2014

Jauniešu saietā "Tavrida" Krimā pamanītas meitenes ar interesanta dizaina peldkostīmiem, kurus rotā Krievijas prezidenta Putina un premjerministra Dmitrija Medvedjeva attēlu apdrukas, ziņo pasākuma blogeri.

Publiskās iedzeršanas atļaušana igauņu policistiem nav radījusi vairāk darba 14.08.2014

Igaunijā kopš 1.jūlija atļauts publiskās vietās lietot alkoholiskos dzērienus. Policijas pārstāve Tallinā vērtē, ka jaunās normas nav sagādājušas vairāk darba kārtības sargiem.

Lietuvas ministrs par Žirinovski: Dažiem politiķiem vieta ir zoodārzā 14.08.2014

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs aicinājis nepievērst uzmanību Krievijas Liberāldemokrātu partijas līdera Vladimira Žirinovska draudiem iznīcināt Baltijas valstis un Poliju, kā arī piedāvā nereaģēt uz tādiem paziņojumiem.

Eiropas Parlamenta vēlēšanās bijusi vēsturiski zemākā aktivitāte 14.08.2014

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās maijā vēlētāju aktivitāte tomēr sasniegusi vēsturisku antirekordu, jo pie urnām devušies vien 42,54% vēlētāju, kas ir par aptuveni 0,5 procentpunktiem mazāk, nekā 2009.gada vēlēšanās, liecina EP precizētie rezultāti.

Putins sola, ka "darīs visu iespējamo", lai izbeigtu konfliktu Ukrainā 14.08.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sola, ka Krievija darīs visu, lai panāktu, lai asinsizliešana Ukrainas austrumos tiktu izbeigta. Tā ceturtdien paziņoja Krievijas līderis, viesojoties Jaltā.

Interneta troļļu dēļ Viljamsa meita izdzēšas no sociālajiem tīkliem 14.08.2014

Amerikāņu aktiera Robina Viljamsa meita Zelda Viljama pēc sava tēva nāves sociālajos tīklos izvietoja daudz dažādu atmiņu stāstu par komiķi.

Ko, tad, īsti Krievija aizliegs ievest no Eiropas? 14.08.2014

Atbildot uz Eiropas Savienības sankcijām, Krievija uz gadu noteikusi embargo daudziem pārtikas produktiem, ko turpmāk nedrīkstēs ievest.

Austrālijas slimnīca kļūdas pēc par mirušiem pasludina 200 pacientus 14.08.2014

Kādai Austrālijas slimnīcai nācies atvainoties, kad kļūdas dēļ apmēram 200 pacientu ārstiem nosūtīts paziņojums par viņu nāvi, nevis izlaišanu no slimnīcas, ziņo LETA-AFP.

Stokholmā notiks ikgadējais zombiju gājiens 14.08.2014

Nedēļas nogalē Stokholmā norisināsies ikgadējais zombiju gājiens, kurā piedalīsies par dzīvajiem miroņiem pārģērbušies fantāzijas pasaules fani.

ASV uz Baltijas valstīm un Poliju sūtīs tankus 14.08.2014

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) armija oktobrī rotācijas kārtībā nomainīs jau Baltijas valstīs un Polijā esošos 600 armijas kājniekus, tikai šoreiz līdz ar rudenī gaidāmo rotāciju mācībās tiks sūtīti arī "M-1 Abrams" tanki un kājnieku kaujas mašīnas, vēsta militāro ziņu portāls “www.stripes.com".

Kortnija Lova zaudējusi 27 miljonus dolāru, bet viņu tas neuztrauc 14.08.2014

„Esmu zaudējusi aptuveni 27 miljonus dolāru – zinu, ka vairumam cilvēku tā ir milzu nauda, taču es esmu liela meitene, tas ir rokenrols, tā ir grupas „Nirvana” nauda un man bija jāļauj tai iet,” izteikusies skandalozā mūziķe Kortnija Lova.

Lietuvā rosina bloķēt Krievijas tranzītu uz Kaļiņingradu 14.08.2014

Bijušais Lietuvas lauksaimniecības ministrs Kazis Starkevičs rosinājis bloķēt Krievijas tranzītu uz Kaļiņingradu, vēsta “Delfi.lt”.

Hakeri uzlauž Krievijas premjera "Twitter" kontu 14.08.2014

Ceturtdien, 14.augustā, līdz šim neidentificēti hakeri uzlauzuši Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva oficiālo "Twitter" kontu.

Eiropas Parlamentā apspriedīs pretdarbību Krievijas sankcijām 14.08.2014

Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības komitejā 2. septembrī par padarīto Eiropas zemnieku aizsardzībai pret Krievijas sankcijām ziņos ES Lauksaimniecības komisārs Dačians Čološs, portālu „Delfi” informēja EP deputāte Sandra Kalniete (V).

Krievijā uzstāda pirmo un vienīgo piemiņas zīmi latviešu karavīriem 14.08.2014

Šī gada jūlija beigās biedrība "Brāļu kapu komiteja" Kirovas apgabala Verhņekamskas rajona Rudņičnaja ciemā uzstādījusi Krievijā pirmo piemiņas zīmi gūstā mirušajiem Otrā pasaules kara latviešu karavīriem, ziņo LETA.

Apšaudītajā Doņeckas cietumā atgriežas 60 ieslodzītie 14.08.2014

Apšaudītajā Doņeckas cietumā atgriezušies 60 no 106 izbēgušajiem ieslodzītajiem, ziņo LETA.

Krievija aizliedz ievest Ukrainas velna dziru 14.08.2014

Krievija no 15.augusta aizliedz tās teritorijā ievest alkoholu no Ukrainas, trešdien paziņoja Krievijas patērētāju aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor".

Krievijas "humānā kolonna" pārnakšņojusi Voroņežas aviācijas karabāzē 14.08.2014

Krievijas autokolonna ar humāno palīdzību Ukrainas austrumu iedzīvotājiem ir apmetusies uz nakti Voroņežas aviācijas karabāzē, vēsta vietne "Korrespondent.net".

No Krūza vēlas piedzīt miljardu dolāru par scenārija zādzību 14.08.2014

Aktieris Toms Krūzs un kinokompānija "Paramount Pictures" iesaistīti tiesas prāvā, kuras zaudēšanas gadījumā abām pusēm nāksies samaksāt aptuveni miljardu ASV dolāru.

Naftas cena 13 mēnešu zemākajā līmenī 14.08.2014

Trešdien Ziemeļjūras naftas markas Brent cena saruka līdz zemākajam līmenim 13 mēnešu laikā, jo jaunākie Ķīnas dati uzrādīja lēnāku ražošanas apjomu pieaugumu un kritumu jaunizsniegto kredītu segmentā, raksta Bloomberg. ASV naftas cena WTI būtiski nemainījās.

Šveicē notikusi smaga vilciena avārija 14.08.2014

Šveicē notikusi smaga avārija, vilcienam noskrienot no sliedēm. Par cietušajiem pagaidām ziņu nav, tomēr policija ir nobažījusies par daudzām dzīvībām, vēsta portāls Tagesanzeiger.

Mediji: Barakam Obamam ir romāns ar Bejonsi 14.08.2014

ASV prezidentam Barakam Obamam ir romāns ar dziedātāju Bejonsi, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz franču paparaci Paskālu Rostenu, kurš šo jaunumu paziņojis radio "Europe 1" ēterā.

Ukrainas ministrs: "Putina "humanitārais konvojs" Ukrainā netiks ielaists" 13.08.2014

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs savā facebook profilā paziņojis, ka Krievijas humanitārajam konvojam būs liekgta iebraukšana Ukrainas teritorijā.

Krievijā aug cenas visiem pārtikas produktiem 13.08.2014

Krievijas mazumtirgotāji valdībai sākuši žēloties par piegādātāju cenu paaugstināšanu, un varasiestādes jau brīdinājušas par cenu kontroli un vēršanos pret «spekulantiem» un importa aizlieguma pārkāpējiem.

Japānā lielākā ekonomiskā lejupslīde kopš 2011.gada cunami 13.08.2014

Japānas iekšzemes kopprodukts 2014.gada otrajā ceturksnī gada salīdzinājumā sarucis par 6,8%, liecina Japānas valdības publiskotie dati.

Lopesa izrāda izslavēto sēžamvietu un slaidās kājas supermini šortiņos 13.08.2014

Dodoties uz tikšanos, dziedātāja un aktrise Dženifera Lopesa (45) kārtējo reizi pierādījusi, ka dzīve pēc 40 ir tikai pašā plaukumā.

Kanāda ziedos eksperimentālu vakcīnu pret Ebolas vīrusu 13.08.2014

Kanāda plāno ziedot ap tūkstots vienībām eksperimentālu vakcīnu Ebolas vīrusa skartajām teritorijām Āfrikā. Vakcīnas tiks nodotas caur Pasaules Veselības organizāciju.