Akcija

Raiņa mājā Berķenelē notiek jauna akcija, kura veltīta „Saules dzejnieka” jubilejai 15.08.2014

Kārtējo reizi no 12. augusta līdz 16. augustam izcilā dzejnieka Jāņa Raiņa mājā–muzejā Berķenelē notiek akcija, par kuras devīzi kļuvis viena no dzejnieka dzejoļiem nosaukums „Saule rokās”.

Sākas akcija ”Dienas sēne” 05.08.2014

Ir sākusies ikgadējā akcija ”Dienas sēne”, kurā visas sēņotāji visā Latvijā aicināti iesūtīt savus foto, ziņo Aglonas novada portāls.

Labdarības akcija „Skolas soma 2014” Līvānos 04.08.2014

Piektdien, 2014.gada 8.augustā plkst. 14.00 Līvānu skolu stadionā norisināsies Līvānu sociālā dienesta un labdarības organizācijas „GAIN Latvija” rīkota akcija „Skolas soma 2014”, informē Līvānu novada portāls.

"Melnā Ļeņina" Aijo draugi sarīko provokāciju pie Latvijas konsulāta Sanktpēterburgā 30.05.2014

Naktī no 29. un 30. maiju politiskās partijas "Cita Krievija" pie Latvijas Ģenerālkonsulāta ēkas Sanktpēterburgā sarīkojuši akciju Benesa Aijo atbalstam – tās laikā konsulāta ēka apmētāta ar dūmusvecēm un pie tās izkārts PSRS karogs, vēsta paši aktīvisti.

Francijā palūdza zēnus 16. maijā atnākt uz skolu svārkos 15.05.2014

Kā tiek ziņots Nantes akadēmijas (teritoriālā izglītības departamenta) paziņojumā presei, 2014. gada 16. maijā 27 liceju audzēkņiem zēniem un pasniedzējiem vīriešiem tiek ieteikts atnākt uz nodarbībām svārkos.

Daugavpils teātris piedāvā „Muzeju nakts” akciju 15.05.2014

Kā zināms, sestdien, 17.maijā, Daugavpilī, tāpat kā vairākās Eiropas pilsētās, notiks pasākumi starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” ietvaros.

Latgales skolēni daudz aktīvāk piedalās akcijā "Vācu kultūras pavasaris", nekā daugavpilieši 31.03.2014

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (turpmāk tekstā RVTC) sadarbībā ar Gētes institūtu un Vācijas vēstniecību Rīgā kārtējo reizi rīko akciju „Vācu kultūras pavasaris”.

Femen aktīviste pārtrauc Ziemassvētku mesu un pasludina sevi par Dievu 27.12.2013

Feministu organizācijas Femen akcija "Ziemassvētki atceļas" atsākusies - šoreiz viena no meitenēm izjaukusi 80 gadus vecā Ķelnes pareizticīgo patriarha Joahima Maisnera Ziemassvētku mesu, uz savām krūtīm paziņojot: "I Am God!"

Ludzas novada skolēni piedalījās atkritumu šķirošanas akcijā 13.12.2013

Atkritumu šķirošanas akcija skolēniem Ludzas novadā jau kļuvusi par tradīciju. 

Operas cienītāji biļetes uz Daugavpils teātri nakts laikā var iegādāties ar atlaidi 27.11.2013

Četru dienu laikā visi teātra cienītāji varēs apmeklēt Daugavpils teātri, ietaupot ģimenes budžetu.

"Legālo narkotiku" apkarošana prasa kompleksu risinājumu 26.11.2013

Iedzīvotāju patruļas pie legālo narkotiku tirdzniecības vietām vēršas plašumā, iesaistoties jau teju 300 cilvēku. 

DU studentus un jaunus speciālistus aicina iepazīties ar "Iespējamo misiju" 25.11.2013

Otrdien, 26.novembrī, Daugavpils Universitātē (DU) startē akcija „Iedvesmo Latviju mācīties! Pieņem izaicinājumu – kļūsti par skolotāju!” programmas “Iespējamā misija” ietvaros.

Valsts policija un pārtikas tirgotāji uzsāk kampaņu atstarotāju popularizēšanai – "Aizej līdz mājām droši!" 14.11.2013

Reaģējot uz satraucošo situāciju uz Latvijas ceļiem, Valsts policija (VP) kopā ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociāciju (LPTA) uzsāk satiksmes drošības kampaņu “Aizej līdz mājām droši!”. 

Daugavpiliešus aicina atbalstīt akciju "Tautas grāmatu plaukts" 07.11.2013

Kā zināms, nākamā gada sākumā Rīgā notiks Gaismas pils atklāšana.

Daugavpilieši varēs tikt pie lētākām biļetēm, iegādājoties tās naktī 05.11.2013

Daugavpils teātris pēdējā laikā priecē skatītājus ne tikai ar daudzveidīgu repertuāru, bet arī ar dažādām akcijām.

Naujenes iedzīvotājus aicina piedalīties akcijā un palīdzēt meža zvēriem 29.10.2013

17.oktobrī sieviešu klubs „Šarms” sadarbībā ar mednieku kolektīvu „Naujene” paziņoja par akcijas „Palīdzēsim meža zvēriem pārdzīvot bargo ziemu” rīkošanu.

Daugavpiliešus aicina piedalīties akcijā „Tautas grāmatu plaukts” 25.10.2013

Līdz 1.novembrim Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un tās filiāles aicina daugavpiliešus piedalīties akcijā „Tautas grāmatu plaukts”, uzdāvinot kādu sev nozīmīgu un īpašu grāmatu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Kataloņi atkārto leģendāro "Baltijas ceļu" 12.09.2013

Vairāki simti tūkstošu cilvēku trešdien piedalījušies akcijā "Katalonijas ceļš", sadodoties rokās un izveidojot 400 kilometrus garu dzīvo ķēdi, lai tādējādi demonstrētu savu vēlmi pēc neatkarības no Spānijas.

Tagad daugavpilieši varēs izglītot visas mūsu valsts iedzīvotājus 12.09.2013

Kā zināms, jau šī gada beigās Latvijas galvaspilsētā tiks pabeigts grandiozs projekts, kurš tiek realizēts pēdējo piecu gadu laikā, Gaismas pils. Daugavpilieši tagad varēs piedalīties tā liktenī.

Foto akcija par godu Starptautiskajai jaunatnes dienai 12.08.2013

Šodien, 12.augustā, pasaulē atzīmē Starptautisko jaunatnes dienu, sakarā ar ko mūsu valstī notiek foto akcija „Jaunieši var – mūsdienu Latvijas jaunieša portrets”.

Zemessardze aicina pievienoties skrējienam ar lāpu apkārt Latvijai dalībniekiem 07.08.2013

Nacionālie bruņotie spēki, sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, aicina visus valsts iedzīvotājus piedalīties akcijā „Apkārt Latvijai” – skrējienā ar lāpu pa Latvijas robežu.

Daugavpiliešus aicina piedalīties akcijā „Apkārt Latvijai” 24.07.2013

Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu aicina Latvijas iedzīvotājus pieteikties lāpu skrējienam gar Latvijas robežu - „Apkārt Latvijai”.

Rīgas cirks Daugavpilī! Akcija! 19.07.2013

Tuvojas Zinību diena, un akciju sabiedrība "Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca" nolēma dāvināt visiem zēniem un meitenem dāvanu.

CSDD: kampaņa 'Mopēds – mazs un neaizsargāts' noslēgusies veiksmīgi 20.06.2013

Satiksmes drošības kampaņa "Mopēds – mazs un neaizsargāts" guvusi plašu atpazīstamību sabiedrībā, to pamanījuši 72% Latvijas iedzīvotāju, secināts sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā.

Maijā notiks vides sakopšanas akcija "Tīrības dienas" 30.04.2013

Pienācis pavasaris. Ziemai negribīgi atkāpjoties, cilvēkos sāk mosties darbošanās prieks un vēlme sakopt savu apkārtējo vidi – īpašumus un tuvāko apkārtni.

Akcijas "Sakopsim pilsētu kopā!" ietvaros triju nedēļu laikā saņemti vairāk nekā 30 paziņojumi 08.04.2013

18.martā Daugavpils pilsētas domes izsludinātās akcijas „Sakopsim pilsētu kopā!” ietvaros no iedzīvotājiem jau saņemti vairāk nekā 30 paziņojumi par dažu pilsētas teritoriju neapmierinošo stāvokli.

Bezmaksas plaušu pārbaude Daugavpilī izsauca lielu ažiotāžu 27.03.2013

Akcija visā Latvijā, kura ir veltīta Starptautiskajai dienai cīņā pret tuberkulozi, akcijas ietvaros 25.,26. un 27.martā no plkst. 8.00-14.00 Daugavpils pilsētas poliklīnikā (Viestura iela 5, ieeja no Raiņa ielas) var bezmaksas pārbaudīt plaušas, pilsēta tas izsauca lielu ažiotāžu

Godprātīgiem klientiem ļaus veikt apmaksu par siltumu līdz vasaras beigām 21.03.2013

Apkures sezona šajā gadā pilsētniekiem ir sarežģīta. Laika apstākļu un zemas  gaisa temperatūras dēļ jau decembrī iedzīvotāji saņēma lielus rēķinus par apkuri. Lai palīdzētu godprātīgiem patērētājiem "Daugavpils siltumtīkli"  pasludināja akciju, informē pašvaldības portāls.

Daugavpils pilsētas dome aicina pilsētniekus piedalīties akcijā "Sakopsim pilsētu kopā!" 18.03.2013

Tuvojoties pavasara un vasaras sezonai, Daugavpils pilsētas dome uzsāk akciju "Sakopsim pilsētu kopā!", kuras mērķis ir iegūt informāciju par nesakoptajām vietām, par situāciju atpūtas zonās, kapsētās, par stihiskajām izgāztuvēm, par situāciju pagalmos, ielu apgaismojumu, arī par ielu stāvokli

23.martā Daugavpils iedzīvotājus aicina izslēgt elektrību uz stundu 16.03.2013

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis aicina pilsētas iedzīvotājus atbalstīt akciju "Zemes stunda”, ko tradicionāli martā organizē Pasaules Dabas Fonds ar mērķi piesaistīt cilvēku uzmanību vides problēmām.

Brazīlijas velo-aktīvīsti demonstrācijā dodas kaili 13.03.2013

Nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Sanpaulu jau sesto gadu pēc kārtās norisinājās pasākums "Naked Pedalling", kura laikā riteņbraucēji daļēji vai pilnīgi bez apģērba demonstratīvā akcijā centās pievērst uzmanību pilsētā valdošajai nedraudzīgajai attieksmei pret velosipēdistiem, kā arī vides un gaisa piesārņotības problēmām, raksta "krusttevs.com"

Rēzeknē norisināsies akcija "Zemes stunda" 12.03.2013

Arī šogad ir izskanējis aicinājums piedalīties Pasaules dabas fonda rīkotajā „Zemes stundā”, kas notiks 23. martā plkst. 20.30, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Iedzīvotāji tiek aicināti pievienoties akcijā "Zemes stunda" 01.03.2013

Aicinām Dagdas novada iedzīvotājus un uzņēmumus piedalīties akcijā "Zemes stunda" š.g. 23.martā plkst.20:30, informē Dagdas novada portāls.

Ronis sašutis par airBaltic akciju, kas sasaistīta ar Padomju armijas un flotes dienu 20.02.2013

Satiksmes ministrs Aivis Ronis paudis sašutumu par Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" piedāvāto reklāmas aktivitāti ar atlaides kuponu piedāvāšanu lidojumiem, to saistot ar bijušas valsts PSRS militāriem svētkiem - Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu.

Daugavpils jaunie skolotāji tiek aicināti piedalīties akcijā „Iespējamā misija” 18.02.2013

Pēdējos gados mūsu valstī tiek rīkota neparasta akcija „Iespējamā misija”, kurā var piedalīties jaunie skolotāji, kuri divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus.

Daugavpilieši pievērsa uzmanību kažokādas izmantošanas problemātikai 26.01.2013

25.janvārī plkst. 12.00 pie Daugavpils Universitātes dīķa (Parādes iela 1), Daugavpils iedzīvotāji varēja vērot protesta akciju, ko rīkoja trīs jaunietes. Protests bija vērst pret kažokādas izmantošanu.

Sarkanais Krusts aicina atbalstīt Daugavpils pilsētas un novada audžuģimenes 1 11.12.2012

Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā Latvijas Sarkanais Krusts parasti rīko dažādas labdarības akcijas. Šogad Daugavpilī rīkotā akcija ir veltīta audžuģimenēm, kuru mūsu pilsētā un novadā ir 40 un tajās aug ap 200 bērnu.

Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina daugavpiliešus piedalīties Ziemassvētku labdarības akcijā 10.12.2012

Tuvojas gaišākie un priecīgākie gada svētki – Ziemassvētki. Būtu jauki šajā pirmssvētku laikā atcerēties, ka tuvumā ir ļoti daudz cilvēku, kuriem nepieciešama palīdzība. Adventa laikā atvērsim savas sirdis un paveiksim kaut ko labu.

Ludzā noslēdzies pirmais posms akcijai “Skolēni šķiro” 05.12.2012

Ir noslēdzies pirmais posms akcijai „Skolēni šķiro”. Akciju organizē Ludzas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA „Ludzas apsaimniekotājs”. Akcijai sākoties, ir bijusi negaidīti liela Ludzas pilsētas ģimnāzijas un Ludzas 2. vidusskolas skolēnu atsaucība. No katras skolas akcijā piedalījās pa 7 klasēm, informē Ludzas novada pašvaldība.

Rēzeknē notiks Ziemassvētku akcija trūcīgām ģimenēm 30.11.2012

17. decembrī Rēzeknes pilsētas dome sadarbībā ar biedrību „Rēzeknes Māmiņu klubs” organizē Ziemassvētku labdarības akciju trūcīgām ģimenēm ar bērniem. Ziemassvētki ir brīnumu laiks. Tiek uzskatīts, ka šajā laikā jāveic labi darbi, jādāvina siltums apkārtējiem. Ziemassvētku labdarības akcijas mērķis ir atbalstīt ģimenes ar bērniem, ziņo Rēzeknes pašvaldība.

Piedrujā notiks akcija „Šeit arī laši nāk” 24.10.2012

24.oktobrī, pašā nārsta laikā, Daugavas augštecē, Piedrujas pagastā Daugavas ūdeņos simboliski tiks palaists lielais lasis jeb dekorēta zivs interpretācija, kuras autori ir Indras bērnu mākslas skolas 7.kursa audzēknes Karīna Kačāne, Diāna Ozerska un Ivita Dmitrijeva.

Viedoklis: Kampaņa pret ārzemju produkciju ir interesanta, bet bezjēdzīga 18.10.2012

Novembra sākumā Latvijas pārtikas uzņēmumu federācija uzsāk kampaņu „Nepērc svešu!”, kas aicina valsts iedzīvotājus būt savas valsts patriotiem un iegādāties Latvijā ražotu pārtiku.

Daugavpils deviņu skolu skolēni piedalīsies bibliotēkas akcijā „Lasīt ir forši!” 24.09.2012

Kā zināms, lasītprasme ir viena no svarīgākajām prasmēm cilvēka dzīvē, tā paplašina redzesloku, veicina personības intelektuālo attīstību, dod iespēju apceļot visu pasauli, neizejot no sava dzīvokļa.

Ņujorkas policija aiztur ap 70 demonstrantu akcijas 'Okupēt Volstrītu' gada jubilejā 18.09.2012

Ņujorkas policija pirmdien aizturējusi vismaz 70 demonstrantu, kas ar jaunām, protesta akcijām atzīmēja pirmo gadadienu kopš protestu akcijas "Okupēt Volstrītu" ("Occupy Wall Street") sākuma, paziņoja aculiecinieki.

„Mamma, tētis un es - aizsargāta ģimene” 17.09.2012

Piektdien, 21. septembrī, Eiropas teritoriālās sadarbības dienā, projekta „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas – Latvijas – Krievijas starptautiskās nozīmes transporta koridoros” ietvaros notiks satiksmes drošības akcija „MAMMA, TĒTIS UN ES - AIZSARGĀTA ĢIMENE”, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Akcija “Nebrauc miegains!” 1 11.09.2012

Igaunijas-Latvijas-Krievijas programmas projekts “ESTLATRUS TRAFFIC” laikā no 2012.gada 2.aprīļa līdz 2014.gada 1.aprīlim tiek realizēts ar mērķi satiksmes drošības uzlabošanai Igaunijas-Latvijas-Krievijas pierobežā. Projekta partneri ir Igaunijas, Latvijas un Krievijas pašvaldības un satiksmes drošības dienesti un organizācijas- Valsts policija, CSDD, AS “Latvijas valsts ceļi”, Rallija kubs “Ajags LATVIA”, Igaunijas ceļu pārvalde, Pleskavas apgabala valsts satiksmes drošības inspekcija u.c. – kopā ap 20 partneri, informē Ludzas novada pašvaldība.