Ģimene

Veiksmīgi noslēdzies projekts “Daugavpils ģimeņu saknes un pēdas” 01.08.2022

No 2022. gada 2. maija līdz 2022. gada 31. jūlijam Daugavpils Universitātes Mūžizglītības, kultūras un zinātnes komunikācijas biedrība “Intelekta parks” realizēja projektu “Daugavpils ģimeņu saknes un pēdas”, ID Nr. 2022.LV/ĢDP/132.

Daugavpils novadā sveiks stiprās ģimenes 08.05.2014

15.maijā tiek svinēta Starptautiskā ģimenes diena – ikgadējie mīlestības, cieņas, uzticības un prieka svētki.

Atrasta 40 cilvēku ģimene, kurā visiem bija sekss vienam ar otru 14.12.2013

Austrālijas varas iestādes un sabiedrība ir šokēta par izmeklēšanas rezultātiem, kuru policijas darbinieki veica attālā Jaunās Dienvidvelsas štata stūrītī.

S.Ķikuste: Kā ārste palīdzību sniegšu, neatkarībā no cilvēka pārliecības 10.12.2013

Laiku pa laikam plašsaziņas līdzekļi raksta par mēģinājumiem pārskatīt attieksmei pret ģimeni un laulību, turklāt, šos jautājumus sāk risināt valsts līmenī.

Veidojot ģimeni, vīrietis ņem vērā savus bioloģiskos ritmus 09.11.2013

Ģimenes veidošanas jautājums vienmēr ir interesējis ne tikai psihologus, bet arī sabiedrību. Jaunietes vienmēr novēro partnerus, gaidot jaunā cilvēka lēmumu atvadīties no savas neprecēta cilvēka dzīves, tomēr vīrietis vienmēr izlemj pats.

Britnija Spīrsa vairs neiet uz naktsklubiem. Kāpēc? 23.10.2013

Gada nogalē gaidāms popzvaigznes Britnijas Spīrsas (31) jaunākais albums, viņa noslēgusi divus gadus ilgu kontraktu par dalību savā šovā Lasvegasā un audzina divus dēlus. Kādi ir popzvaigznes nākotnes plāni?

Vecāku pabalstiem jauna redakcija 01.10.2013

Pagaidām valdību veidojošās koalīcijas panāktās vienošanās attiecībā uz jauno vecāku pabalstiem ir visai samudžinātas, un, lai skaidri Latvijas iedzīvotājiem pateiktu, kāda ir un kāda būs pabalstu politika nākamajā gadā, politiķiem pašiem jāaprod ar saviem piedāvājumiem.

Ilmārs Mežs: Latvija ietaupa uz savām jaunajām ģimenēm 21.09.2013

Dzimstība pašreizējā valsts politikā neuzlabosies, un Latvija šobrīd ietaupa uz savām jaunajām ģimenēm, Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā pauda demogrāfs Ilmārs Mežs.

Zinātnieki: ģimenes laime ved uz aptaukošanos 27.08.2013

Zinātnieki ir secinājuši, ka ilgas un stipras attiecības starp partneriem var radīt negatīvu efektu, tieši var novest pie viena partnera liekā svara.

Septiņas pazīmes, ka ar ģimeni tiek pavadīts pārāk daudz laika 22.08.2013

Teiciens "Laba daudz nevajag" ir samērā populārs, attiecinot to uz našķēšanos ar iecienītu gardumu vai izklaidēšanos, bet, kā izrādās, to var pielietot arī raksturojot cilvēku savstarpējās attiecības.

Socioloģiskā aptauja parādīja, ka jaunie Krievijas pilsoņi uzskata karjeru par svarīgāku nekā ģimene 21.08.2013

Saskaņā ar socioloģiskās aptaujas datiem trešdaļa Krievijas pilsoņu uzskata, ka apvienot bērnu audzināšanu ar veiksmīgu karjeru ir dzīšanās pēc diviem zaķiem.

Noskaidrots, kāpēc un kādi pāri šķiras visbiežāk 19.07.2013

Pētījumos atklāts, ka pāri, kas precas ērtības labad, pēc ilgstošas kopdzīves izlemjot, ka tas ir loģisks attiecību pavērsiens, nevis aktīvi izvērtē savstarpējās savienības potenciālu un jūtas vienam pret otru, šķiras krietni biežāk, vēstī "Daily Mail".

Izveidota bezmaksas "Veselības un aktivitāšu trase" ģimenēm un bērniem 01.07.2013

6. jūlijā sporta laukumā pie Ulbrokas ezera, notiekot ikgadējām Stopiņu novada bezmaksas Uzņēmumu un ģimeņu sporta spēlēm, tiks atklāta arī "Veselības un aktivitāšu trase" ģimenēm un bērniem, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Vīrietis nogalina sievu un abas savas meitas; policija uzsākusi slepkavas medības 09.05.2013

ASV, Kalifornijas štata ziemeļos policija meklē 45 gadus veco Šeinu Milleru, kurš tiek turēts aizdomās par savas sievas un abu meitu nogalināšanu, ziņo FOX News.

Cilvēktiesību komisija: no ģimenes jānošķir vardarbīgās personas, nevis cietušie 09.04.2013

Lai atjaunotu godu un cieņu un likvidētu nelabvēlīgās tiesiskās sekas personām, kuras bez tiesas nolēmuma tika nepamatoti ievietotas Latvijas PSR vai PSRS psihiatriskajās ārstniecības iestādēs par viņu politisko pārliecību, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 9.aprīlī, vienbalsīgi nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā likumprojektu „Par Latvijas PSR un PSRS psihiatriskajās ārstniecības iestādēs nepamatoti ievietotajām personām”.

Uzsāk kampaņu par bērnu disciplinēšanu ģimenēs 02.04.2013

Lai arī lielākā daļa jeb 83% Latvijas iedzīvotāju kā bērnu disciplinēšanas metodi ģimenē izvēlas sarunu, joprojām ir daļa, kas par labāko bērnu audzināšanas līdzekli atzīst pērienu, liecina Snapshots aptauja, kas veikta, uzsākot sociālo kampaņu Tradīcijas, kas jālauž: turpini bez pēriena!

Pētījums: Mazinās atšķirības starp tradicionālajiem vecāku pienākumiem ģimenē 19.03.2013

Tradiconālie tēvu un mammu pienākumi pēdējos piecdesmit gados nav mainījušās, tomēr tie ir kļuvušas daudz tuvāki, nekā jebkad agrāk, ziņo portāls "Livescience.com”. atsaucoties uz jaunākajiem pētījumiem.

Saeimā diskutēs par bāreņu iespējām uzaugt ģimeniskā vidē 09.10.2012

Saeimā otrdien notiks starptautiska konference ”Bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu iespējas uzaugt ģimeniskā vidē”, portālu ”Delfi” informēja Saeimas Preses dienestā.

Pētījums: Baltijā vismazākais finansiālais atbalsts jaunajām ģimenēm ir Latvijā 03.10.2012

Latvijā vecāki ar maziem bērniem saņem būtiski mazāku finansiālu atbalstu no valsts nekā vecāki Igaunijā un tas galvenokārt ir saistīts ar pabalstu izmaksa ilgumu, liecina “Swedbank” Privātpersonu finanšu institūta pabalstu sistēmas pētījums Baltijas valstīs.

Atmiņu grāmata par Skrastiņu šķeļ Kārļa ģimeni 18.09.2012

Šķita, ka ar grāmatas «37 stāsti par Kārli» iznākšanu tiks pielikts punkts runām par un ap Kārli Skrastiņu: vairs nebūs vajadzības cilāt ģimenes lietas un personīgās attiecības, jo grāmatā tika dota iespēja izteikties gan Skrastiņa radiniekiem, gan draugiem un paziņām.

Daugavpils skolēni un viņu vecāki tiek aicināti piedalīties skolēnu apmaiņas programmā 22.08.2012

Kā jau tika ziņots, bērnu apmaiņas programma, kura tiek iesaistītas latviešu un mazākumtautību ģimenes, beidzot ir izkustējusies. Aptuveni 20 Ikšķiles vidusskolas un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas skolēni pieteicās projektam, kuru atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds (SIF).

Akapulko nošauj piecu cilvēku ģimeni 09.08.2012

Bruņoti noziedznieki trešdien ielauzušies kādā mājā Meksikas kūrortā Akapulko un nošāvuši piecus vienas ģimenes locekļus, tai skaitā trīs gadus vecu bērnu un grūtnieci, atsaucoties uz prokuratūru, vēsta aģentūra "Reuters".

'Toyota Avensis' universālim jauni aksesuāri ģimenes ceļojumiem 03.08.2012

Jaunais "Toyota Avensis" universālis "Tourer" ieguvis aksesuārus, kas būs piemēroti ģimenes ceļojumos. Šos aksesuārus var iegādāties arī jau esošie automobiļa īpašnieki, jo tie uzstādāmi atsevišķi.

Pieaug no vardarbības ģimenē cietušo vīriešu skaits 16.07.2012

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir palielinājies to vīriešu īpatsvars, kuri cietuši no vardarbības ģimenē, liecina Labklājības ministrijas sagatavotais ziņojums.

Starptautiska vasaras nometne ģimenēm 02.07.2012

No 1. līdz 8. jūlijam „Mārcienas muižā” (Madonas novadā) norisinās vasaras nometne „Ferie For Alle 2012”, ko organizē Norvēģijas Sarkanais krusts, sadarbībā ar Līvānu novada pašvaldību. Nometnes dalībnieki ir bērni vecumā no 6-18 gadiem no Norvēģijas un Latvijas (Līvāniem),  kā arī viņu vecāki, informē Līvānu pašvaldības mājaslapa.

Krievu ģimene adoptējusi smuku bebru Semjonu 15.06.2012

Pieradināts bebrs vārdā Semjons kļuvis par vietējo slavenību kādā Sverdlovskas apgabala ciemā Krievijā.

Tikai 2 % vecāku uzskata, ka Latvijā ir bērniem piemērota vide 06.06.2012

Māmiņu klubs veicis aptauju, kurā noskaidrots, kā vecāki vērtē Latvijas vides ģimenei un bērniem piemērotību un draudzīgumu. Aptaujā, kurā piedalījās 500 vecāku ar bērniem, tikai 2 % aptaujāto vecāku uzskata, ka viņu ģimenei Latvijā ir bērniem piemērota vide.

Ģimenes politika: jāsāk īstenot 01.06.2012

Bērnu tiesību aizsardzība nenoliedzami ir cieši saistīta ar ģimeņu situāciju Latvijā un valsts īstenoto ģimenes politiku. Diemžēl, un par to liecina arī Labklājības ministrijas (LM) ziņojums par rīcības plāna koncepcijas Valsts ģimenes politika īstenošanai no 2004. līdz 2013. gadam pasākumu izpildi 2011. gadā, vairums pasākumu ģimeņu situācijas uzlabošanai nav izpildīti vai pildīti tikai daļēji.

Martā kādā Rēzeknes ģimenē piedzimis septītais bērns! 11.04.2012

Marta mēnesī Rēzeknes pilsētas dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 9 laulības, kas ir par trim mazāk nekā 2011. gada martā. Divi līgavaiņi ir bijuši ārzemnieki – Krievijas un Vācijas pilsoņi.