No dzīves

Aviokompānijas dēļ tūristi nonāk pavisam citā kontinentā 20.05.2013

Amerikāņu tūristi, kas bija devušies ceļā uz Āfriku, rezultātā nonāca otrā pasaules malā aviokompānijas "Turkish Airlines" kļūdas dēļ, kuras darbinieki sajauca lidostas kodus, raksta ārvalstu mediji

Par atteikšanos reģistrēt bērnu ar vārdu Miron prasa piedzīt 2700 latu 20.05.2013

Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams pieņēmis izskatīšanai tēva prasību pret Liepājas Dzimtsarakstu nodaļu par atteikšanos reģistrēt jaundzimušo ar senkrievu vārdu Miron. Bērna tēvs tiesas ceļā prasa uzlikt par pienākumu bērnu ar šādu vārdu reģistrēt, kā arī piedzīt kopumā 2700 latu zaudējumus un atlīdzību par morālo kaitējumu.

Optometristi aicina pasargāt acis no kaitīgā UV starojuma 20.05.2013

Līdz ar karstā laika iestāšanos un pastiprināto saules aktivitāti, ultravioletā starojuma līmenim (UV) Latvijā ir tendence pieaugt. Jo augstāks UV indekss un ilgāka uzturēšanās atklātā saulē, jo lielāka iespējamība, ka šie kaitīgie saules stari nevēlami iedarbosies uz ādu un acīm, izraisot veselības pasliktināšanos. Optikas salonu Outlet Optika optometriste Dace Drupa aicina iedzīvotājus savlaicīgi pasargāt acis no kaitīgā starojuma ar kvalitatīvām un piemērotām saulesbrillēm, kā arī atbilstošu galvassegu.

Pēteris Liniņš: Kas kopīgs pesticīdiem ar enerģijas dzērieniem? 20.05.2013

Šobrīd jau kādu laika sprīdi Eiropas Savienības dienas kārtībā aktuāls ir kļuvis jautājums par regulējumiem saistībā ar lauksaimniecībā izmantotām vielām, kas no augsnes nonāk pārtikā un sekojoši tālāk cilvēka organismā.

Policists iesprūst kokā, glābjot kaķi 20.05.2013

Ņujorkā kāds policijas darbinieks iesprūda kokā, glābjot kaķi. Rezultātā gan likumsargam, gan dzīvniekam palīdzēt steidzās vietējā glābšanas dienesta darbinieki, raksta ārvalstu mediji.

Uz Zemes atklāj vairākus miljardus gadu senu ūdeni 20.05.2013

Kanādā atklāts unikāls pazemes avots ar ”iekonservētu” ūdeni, raksta ārvalstu mediji.

Cik milimetru gadā? 20.05.2013

Jauns pasaules ledāju pētījums, kurā izmantoti divu NASA satelītu savāktie dati, palīdzēja precizēt, kā globālo jūras līmeņa paaugstināšanos ietekmē ledāji, kas atrodas ārpus Grenlandes un Antarktīdas, kā arī to, cik strauji tie kūst.

Nedrošā dzīve uz Marsa 20.05.2013

Tiem, kas jau nopirkuši vienvirziena biļetes uz Marsu, derētu zināt, ka nekāda rožainā dzīve viņus tur negaida.

Latvietes doto eiro banknoti Briselē atsakās pieņemt 20.05.2013

Nepatīkamu starpgadījumu pagājušonedēļ Briselē piedzīvoja kāda latviete. Veikalnieks atteicās pieņemt viņas doto 5 eiro naudaszīmi, jo tā esot saistīta ar Kipru.

ASV briedis ielauzās autobusā, aizbrauca līdz nākamai pieturai un izkāpa ārā 17.05.2013

ASV briedis ielauzās autobusā caur priekšējo stiklu un izkāpa ārā, kad autobusa šoferis apstājās pieturā, ziņo portāls 1tvnet.ru. Notikums norisinājās Pensilvānijas štatā. Autobuss nejauši lielā ātrumā notrieca briedi. Negadījuma rezultātā briedis nokļuva autobusā un vairāk nekā minūti nevarēja saprast, kur atrodas un centās izbēgt ārā.

Sieviešu organisms ir daudz izturīgāks pret sāpēm nekā vīriešu organisms 17.05.2013

Sieviešu organisms ir daudz izturīgāks pret sāpēm salīdzinājumā ar vīriešu organismu, jo imunitāte sieviešu organismā noveco daudz lēnāk, ziņo portāls www.profi-forex.org. Šeit arī tiek izskaidrots tas fakts, ka sievietes dzīvo ilgāk.

Zinātnieki izpētīja aligatoru zobu augšanas sistēmu 17.05.2013

Īsto zobu veselība ir ļoti svarīga. Zinātnieki paredz iespēju mākslīgi audzēt zobus, to viņiem palīdzēs darīt aligatori, ziņo portāls www.meddaily.ru. Gladiatoriem ir 80 zobi, krokodili zobus nomaina katru gadu, savas dzīves laikā aligators nomaina vairāk nekā 4000 zobus.

Zinātnieki ir noteikuši dusmu uzliesmojuma sekas 16.05.2013

Dusmu uzliesmojumi ir kaitīgi sirdij. Bija veikts pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 300 tūkst. no infarkta cietušo pacientu, ziņo portāls top.rbc.ru. Izrādās, ka dusmu uzliesmojumi pastiprina infarkta risku

Kurskā nofilmēts iespaidīgs lodveida zibens 1 16.05.2013

Lodveida zibens ir ļoti reta dabas parādība, un tā ir arī ļoti bīstama. Vēl retāki ir gadījumi, kad tos nofilmē, jo lodveida zibens kustībā ir ļoti ātrs. Tiesa, skeptiņi apgalvo, ka video redzamais esot tīrās blēņas.

Miljons cilvēku bēg no bīstama ciklona Bangladešā 16.05.2013

Vismaz miljons cilvēku evakuēti Bangladešā, kuru ar spēcīgu vēju un lietavām sasniedzis ciklons "Mahasens". Valstī izsludināts septītā līmeņa vētras brīdinājums no pavisam 10 līmeņu skalas, vēsta ārvalstu mediji.

Reta dabas parādība –Lielbritānijā tika atrasts trīskrāsu kaķi 16.05.2013

Kā paziņoja WellNews.ru korespondenti, Džeiks, tā sauc kaķi, kurš pat ar ūsām nav pakustējis pēc tam, kad dzīvnieku pasaulē tika atzīts par kaut ko mežonīgu, lieliski dzīvo pie 22 gadus vecā Ričarda Smita.

Nejauši atrod Coca–Cola recepti; grib pārdot par 5 miljoniem 15.05.2013

ASV kāds precēts pāris nejauši atradusi slavenā dzēriena Coca–Cola recepti un vēlās to pārdot par 5 miljoniem dolāru, raksta ABC News.

Zinātnieki nevar atklāt mūžīgā uguns Ņujorkā enerģijas avota noslēpumu 1 15.05.2013

Zinātnieki izskaidroja, ka mūžīgā uguns apgādei, kurš atrodas Chestnut Ridge parka teritorijā Ņujorkā, nepietiek esošās temperatūras gāzes izstrādei, kura arī apgādā dabisko mūžīgo uguni.

105 gadus vecas sievietes ilgā mūža noslēpums - bekons 14.05.2013

Neraugoties uz mediķu brīdinājumiem par treknas gaļas radīto kaitējumu veselībai, kāda 105 gadus veca sieviete to dēvē par sava ilgā mūža noslēpumu, vēstī izdevums "Daily Mail".

ASV par pilsētas mēru kļuva četrgadīgais bērns 14.05.2013

Minesotas štatā Dorsetas pilsētā vēlēšanu rezultāti bija pārsteidzoši. Par pilsētas mēru bija ievēlēts Roberts Tafs, kuram nesen apritēja četri gadi. Pašlaik jaunievēlētais mērs vairāk mīl zvejot un pastaigāties, nevis pārvaldīt pilsētas domi, ziņo portāls novostiua.net.

Vācietis riskēja ar savu dzīvību, lai pārbaudīt drošības spilvenu efektivitāti 14.05.2013

Autovadītājs no Vācijas Uve Šragers sāka šaubīties par drošības spilvena efektivitāti, tāpēc nolēma to pārbaudīt uz savas vecās mašīnas Ford Mondeo, vai atbilst pārdevēju teiktais patiesībai.

Meitene no Losandželosas ievērojami uzbarojas, lai patiktu korpulentu sieviešu fetišistiem 11.05.2013

Sabiedrībā valda samērā daudz neparastu seksuāla fetiša aicinājumu, un nereti tie paver arī noderīgas biznesa iespējas.

Ņujorkā neiznomās velosipēdus resniem riteņbraucējiem 11.05.2013

Šomēnes arī Ņujorka pievienosies tām pasaules pilsētām, kurās ir izveidots plašs nomas velosipēdu tīkls.

Gada seksīgāko sieviešu topā iekļūst amerikāņu futbolista iedomu draudzene 10.05.2013

Vīriešu žurnālā "Maxim" publicēts ikgadējais pasaules seksīgāko sieviešu saraksts.

Ukrainā uzstāda pasaulē lielāko izgaismoto olu 10.05.2013

Neilgi pēc Lieldienām (pēc Pareiztīcīgo kalendāra) Ukrainā, Odesas apgabalā, uzstādīts galvenais svētku simbols – ola, kas izveidota no gaismas diodēm. 6 metrus augstā un 4.5 metrus platā ola ir pasaulē lielākā tāda veida konstrukcija, atsaucoties uz kanālu ATB, raksta ārvalstu mediji.

Māja Lielbritānijā par vienu mārciņu 09.05.2013

Lielbritānijas mazpilsētā vairāk nekā simts mājas vēlas pārdod par vienu mārciņu.

Iesnas un alerģija, no kuras cieta Amerikas iedzīvotājs izrādījās „smadzeņu noplūde” 09.05.2013

Arizonas iedzīvotājs, kurš pusotru gadu cieta no iesnām un nesteidzās griezties pie ārsta, kā izrādījās cieta no smadzeņu vielas „noplūdes”, kuru viņš 18 mēnešus šņauca ārā neskaitāmu salvešu kaudzēs, ziņo portāls newsru.com.

Glābējus sauc pārtraukt kaķu mīlēšanos 03.05.2013

Vienu no nejēdzīgākajiem izsaukumiem saņēmis ASV, Viskonsinas štata Repidas pilsētiņas glābšanas dienests.

Pasaulē labāko restorānu vada trīs brāļi 02.05.2013

Londonā nosaukti piecdesmit pasaules labākie restorāni, ziņo ārvalstu prese. Prestižo reitingu "The World’s 50 Best Restaurants Awards 2013", balstoties uz 900 nozares ekspertu vērtējuma, veido britu žurnāls "Restaurant".

Japāņu hipsteru mode: mati kā nogatavojies tomāts 02.05.2013

Japāņi mīl frizētavas un interesantus matu sakārtojumus. Tā tas ir bijis gadsimtiem ilgi un tā tas ir arī šodien, raksta interneta vietne "Kotaku".

Rumānijā zaglis nobīstas no mājas saimnieku kaķa 02.05.2013

Rumānijā kāds zaglis, kas bija ielauzies svešā mājā, sadzirdēja troksni, noslēpās zem gultas un izsauca policiju, ziņo ārvalstu prese.

ASV tika aizturēta sieviete, kura vairāk kā 8 gadu garumā izmantoja ātro palīdzību kā taksometru 30.04.2013

Odrija Ferģusona dzīvo nelielā (Dorchester Kaunti) pilsētā, 50 jūdzes uz ziemeļ-rietumiem no Čārlstonas (Dienvid-Karolīnas štats).

Francūzis izrāvies no krokodila žokļiem 30.04.2013

29 gadus vecais francūzis Joans Galerāns jūtas kā no jauna piedzimis– viņam izdevies izrauties no ļoti bīstamā sālsūdens krokodila žokļiem.

Skotijas bibliotēkā izveido "Vikipēdijas" pārzinātāja amatu 27.04.2013

Skotijas Nacionālā bibliotēka aicina darbā speciālistu, kas nodarbosies ar materiālu augšupielādi interneta enciklopēdijā "Vikipēdija", ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz "The Times".

Urugvajā piedzima aitas, kas spīd tumsā 26.04.2013

Medūzas gēns ļauj aitām spīdēt tumsā, vēsta news.siteua.org.

Māte stāsta, ka dēlam ir vēzis, lai savāktu ziedojumus 26.04.2013

ASV, Ņūdžersijā policija aizturējusi 35 gadus vecu sievieti, kura jau vairākus mēnešus vākusi ziedojumus it kā ar vēzi slimajam dēlam.

Indietis pārdod savu mazdēlu, izmantojot "Facebook" 25.04.2013

Indijas policija aizturēja 47 gadus vecu vīrieti, kurš pārdeva savu jaundzimušo mazdēlu kādam biznesmenim sociālajā tīklā "Facebook", vēsta ārvalstu mediji.

Vīrietis policistam nokož ausi 23.04.2013

ASV policija arestējusi 28 gadus vecu vīrieti par to, ka vīrietis nokodis policistam ausi, raksta portāls Fox News.

Taizemē bijušo policijas darbinieci apcietināja uz 1860 gadiem 19.04.2013

Bangkokas Krimināltiesa piesprieda bijušajai policijas darbiniecei Čhantimai Petčthanormai 1860 gadu ilgu cietumsodu. Kā vēsta lenta.ru tiesa ir atzinusi, ka sieviete vainojama krāpšanā.

Pasaulē vecākajam cilvēkam aprit 116 gadi 19.04.2013

Pasaulē vecākais cilvēks japānis Dziroemons Kimura piektdien svin savu 116 dzimšanas dienu.

20 cilvēki Vācijā hospitalizēti pēc aizdomīgu sviestmaižu ēšanas 18.04.2013

20 kāda Vācijas uzņēmuma darbinieki nokļuvuši slimnīcā pēc tam, kad ēduši pie kompānijas durvīm kā dāvanu atstātas sviestmaizes, kuras, iespējams, bijušas saindētas, trešdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Kanādiete šokē krūts protēžu vietā izvēloties iespaidīgu tetovējumu 17.04.2013

Kāda Kanādas iedzīvotāja Kellija Deividsone šokējusi sabiedrību, savā Facebook.com profilā publicējot fotogrāfijas, kurās viņa redzama ar kailu ķermeņa augšdaļu.

Indijā sieva "uz mēnesi" maksā 764 latus 16.04.2013

Septiņpadsmit gadus veca indiete izgaismojusi musulmaņu vīriešu "tumšo" pusi. Proti, turīgie musulmaņi no Sudānas un citām valstīm dodas uz Indiju pēc seksa pakalpojumiem.

Var jau būt, ka mīlestība... Viņai 67, viņam – 29 15.04.2013

29 gadus vecā puiša dēļ pensionāre savas krūtis palielināja no A uz F izmēru! Abi nu bauda skaistas partnerattiecības, taču ļaudis vīpsnā: sak, vecene iegādājusies sev jauniņu boiterjeru... Bet ja nu šī ir patiesa mīlestība?

Slavenā dizainere izveidoja stilīgus mēteļus suņiem 13.04.2013

Turīgie cilvēki lutina savus mīluļus kā vien ir iespējams, vadošā dizainere suņu apģērbu izveidošanā ir Lilija Šaraveša. Pateicoties brendam Love my dog suņiem ir stilīgi apģērbi, ziņo portāls style.rbc.ru.

ASV pasniedzēja nomīnēja universitāti 12.04.2013

Universitātes pasniedzēja Pitsburgā (Pensilvānijas štatā) paziņoja policijai, ka mācību iestāde ir mīnēta, ziņo portāls newes.ru.
Sieviete to izdarīja, jo nevelējās lasīt tajā dienā lekciju studentiem.

Krievu uzņēmējs ieroča kļūmes dēļ izdzīvo slepkavas uzbrukumā 12.04.2013

Kāds uzņēmējs Krievijā izdzīvojis uzbrukumā, kad slepkavas ierocis pēc pirmā šāviena pārstājis darboties. Uzbrukumu biznesmenim fiksējušas videonovērošanas kameras, vēsta Krievijas mediji.

Mali ģimene apēdusi Francijas prezidentam uzdāvināto kamieli 11.04.2013

Mali ziemeļdaļas Tombuktu pilsētā ģimene, kurai bija uzticēts rūpēties par pateicīgās maliešu tautas Francijas prezidentam Fransuā Olandam uzdāvināto kamieli, dzīvnieku apēdusi, atsaucoties uz Francijas amatpersonu sniegto informāciju.

Pieaugusi britu sieviete izlikās par puisi, lai pavedinātu nepilngadīgas meitenes 10.04.2013

26 gadus vecā sieviete sāka attiecības ar meitenēm – pusaudzēm, izliekoties par 17 gadīgu puisi vārdā Kris, ziņo portāls ru.tsn.ua.
Edinburgas iedzīvotāja Kristin Vilsone, kurai palika 26 gadi, izlikās par puisi – pusaudzi seksuālo attiecību dēļ ar nepilngadīgām meitenēm.

Spāņu pludmalēs ir atrastas bīstamas medūzas 09.04.2013

Medūzas, tā saucamie „portugāļu kuģīši” ir atrastas spāņu pludmalēs Huelvas un Kadisas provincēs, ziņo portāls www.internovosti.ru.