Celtniecība

Pārskats par Daugavpils pilsētas pašvaldības darbību: vērienīga celtniecība, bezdarba līmeņa samazināšanās un sociālā joma 27.06.2014

Ceturtdien, 26.jūnijā, Daugavpils pilsētas domes sēdē bez papildjautājumiem un diskusijām deputāti vienbalsīgi apstiprināja Daugavpils pilsētas pašvaldības 2013.gada publisko pārskatu.

Prokurors: Zolitūdes traģēdiju pašlaik juridiski nevar traktēt kā slepkavību 16.12.2013

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju kriminālprocess ir sākts par pārkāpumiem celtniecībā, nevis par slepkavību, jo slepkavība ir apzinātas darbības, kas vērstas uz to, lai cilvēkam atņemtu dzīvību, bet neviens celtnieks vai projektētājs nedara savu darbu ar mērķi, lai ēka beigu beigās sagrūtu un ietu bojā cilvēki, intervijā Latvijas Radio un laikrakstam "Vesti" sacījis prokurors Arvīds Kalniņš, kurš uzrauga Zolitūdes lietas izmeklēšanu.

Lukašenko atļauj sākt AES būvi netālu no Lietuvas robežas 05.11.2013

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstījis likumu par atomelektrostacijas (AES) būvniecības uzsākšanu. 

Lietuva aicina Izraēlu pārtraukt apmetņu celtniecību okupētajā zemē 23.10.2013

Lietuva, būdama Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts, aicina Izraēlu pārtraukt jaunu apdzīvotu vietu celtniecību okupētajā Austrumkrastā, norādot, ka šī rīcība kaitē Tuvo Austrumu miera procesam.

A. Kursītis: Uzņēmumam "Svente Holdings" tiks izvirzīta vēl viena prasība 09.10.2013

Kā žurnālistiem pastāstīja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, uzņēmumam „Svente Holdings” tiks izvirzīta kārtējā prasība.

Daugavpils pilsētas domes vadība saskārusies ar problēmu, par kuru kritizēja savus priekšgājējus 24.09.2013

Izrādās, ka arī jaunais Daugavpils pilsētas domes sastāvs, kurš plānoja krasi mainīt situāciju celtniecības jomā, ir saskāries ar problēmu, kas ir saistīta ar to, ka cilvēcisko resursu trūkuma dēļ daži celtniecības darbi pilsētā tiek veikti visai lēni.

Par apbedījumu pakalpojumu kompleksa celtniecību Daugavpilī iestājās vairāk nekā divi simti pilsētnieku 13.09.2013

Daugavpils domes deputāti pēc zināmām diskusijām apstiprināja publiskās apspriešanas rezultātus celtniecības iecerei „Apbedīšanas pakalpojumu komplekss Siguldas ielā 16B, Daugavpils”.

D. Rodionovs: Pašvaldība strādā, lai veiksmīgi apgūtu Eiropas projektu naudu sporta objektu celtniecībai 13.09.2013

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs, pašvaldība aktīvi strādā pie tehnisko risinājumu izstrādes nākamajiem Eiropas projektiem.

Jevgenijs Vasiljevs: Šāda situācija Daugavpilī būvniecībā vēl nekad iepriekš nav bijusi 1 10.08.2013

Celtnieku dienas priekšvakarā, kas notiek augusta otrajā svētdienā un kurai Latvijā un Eiropā nav piešķirts īpašs statuss, portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāriem pie cilvēka, kuram ir liela pieredze celtniecības sfērā – Jevgenija Vasiljeva.

Arhitekts: celtniecību tā ievilkt garumā ir Latvijas stilā 17.05.2013

Gaismas pils projekts apliecina Latvijas iestāžu īpatnību lietas vilkt garumā. Tā par Nacionālās bibliotēkas būvniecību izteicies tās projekta autors, pasaulslavenais latviešu izcelsmes arhitekts Gunārs Birkerts. Arhitekts ieradies Rīgā, lai klātienē novērtētu un pārraudzītu savu projektu attīstību.

Atcelts ar daudzfunkcionālā centra celtniecību Daugavpilī saistītais Domes lēmums 14.12.2012

13.decembrī kārtējās sēdes laikā Daugavpils pilsētas domes deputāti atcēla agrāk pieņemto lēmumu par atļauju uzsākt grozījumu veikšanu daudzfunkcionālā centra detālplānojumā, minēto centru tika plānots uzcelt 1.Pasažieru un Malu ielu rajonā esošajā teritorijā (bijušais „Stalkers”).

Pareizticīgo baznīca un Balvu novads gaida augstus viesus 13.12.2012

13. decembrī Balvos sakarā ar Balvu Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas pareizticīgās baznīcas celtniecību viesosies Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks, Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs un citas oficiālas personas, informē Balvu novada pašvaldība.

Ķīnā trīs mēnešu laikā plāno uzcelt augstāko ēku pasaulē 26.11.2012

Ķīnā tikai trīs mēnešu laikā plānots uzcelt 838 metrus augstu debesskrāpi "Sky City", kurā atradīsies viesnīca, slimnīca, vairākas skolas, biroji un dzīvokļi, svētdien vēsta raidsabiedrība RT.

Mediji: Ziemeļkoreja pabeigusi vieglā ūdens kodolreaktora celtniecību 15.11.2012

Ziemeļkoreja ir pabeigusi atomreaktora celtniecību Njonbjonas kodolcentrā. Par to, atsaucoties uz Dienvidkorejas raidsabiedrības KBS ziņoto, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Sāks celt jaunu Daugavpils universitātes laboratorijas korpusu 07.11.2012

Pavisam nesen aiz Daugavpils universitātes jaunā korpusa Parādes ielā 1 parādijās celtniecības tehnika.

Arheoloģiskie atradumi nodoti muzeja krājumā 23.10.2012

Pirms Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra celtniecības Rēzeknes viduslaiku pilskalna aizsardzības zonā arheoloģiskajos izrakumos iegūtās senlietas ir nonākušas Latgales Kultūrvēstures muzeja krājumā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē), informē Rēzeknes pašvaldība.

Valdība neplāno ņemt vērā latgaliešu viedokli par Visaginas AES celtniecību? 3 19.10.2012

Sakarā ar Latvijas premjerministra Valda Dombrovska paziņojumu, ka Latvija joprojām ieinteresēta Visaginas atomelektrostacijas celtniecības projektā, portāls Gorod.lv griezās pie premjera ar lūgumu atbildēt uz dažiem jautājumiem par to, kādā veidā valdība noskaidro mūsu valsts sabiedrības, tostarp Latgales iedzīvotāju viedokli šajā jautājumā un vai plāno ņemt to vērā.

Pie Lietuvas vēstniecības piketēs pret Visaginas AES celtniecību 10.10.2012

Trešdien Rīgā pie Lietuvas vēstniecības paredzēts biedrības ”Enerģija tautai” rīkots pikets pret Latvijas iesaistīšanos Visaginas atomelektrostacijas (AES) celtniecībā un viena miljarda eiro ieguldīšanu paaugstinātas bīstamības atomobjektā, kas atradīsies 15 km attālumā no Latvijas robežas, informē pasākuma rīkotāji.

Dubaijā cels Tadžmahāla kopiju 04.10.2012

Apvienotajos Arābu Emirātos prezentēts miljarda dolāru (aptuveni 540 miljoni latu) vērts projekts celt Indijas Tadžmahāla kopiju Dubaijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Būvniecības izmaksas kāpušas par 8,6%; algas gada laikā pieaug par 20% 27.09.2012

Šā gada augustā, salīdzinot ar iepriekšējā gada augustu, būvniecības izmaksu kopējais līmenis Latvijā ir pieaudzis par 8,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Spekulācijas par iespējamo nelegālās nodarbinātības gadījumu reģionālā daudzfunkcionālā centra būvlaukumā neapdraud projekta īstenošanu 20.09.2012

Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos parādījušās spekulācijas par iespējamo nelegālo nodarbinātību vienā no apakšuzņēmumiem, kas iesaistīts Austrumlatvijas reģionāla daudzfunkcionālā centra izveidē, kā arī aplamiem minējumiem, ka šis atgadījums negatīvi ietekmēs projekta gaitu, Rēzeknes dome informē:

Ķīnā celtniecības laikā sabrūk tunelis, iesprostojot 16 strādniekus 17.09.2012

Ķīnā celtniecības darbu laikā sabrucis automašīnu tunelis, iesprostojot 16 cilvēkus, kuru liktenis nav zināms, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Salaspils Botāniskā dārza direktors gatavs pieķēdēties pie nociršanai paredzēta simtgadīga ozola 07.09.2012

Salaspils Botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns ir gatavs pieķēdēties pie nociršanai paredzēta simt gadus veca ozola. Ozolu plānots nocirst, jo tas traucējot krustojuma pārveides plāniem un topoša lielveikala iebrauktuves būvniecībai, vēsta portāls "Apriņķis.lv".

Būvniecības izmaksas kāpušas par 7,3%; algas gada laikā pieaug par gandrīz piektdaļu 26.07.2012

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, būvniecības izmaksas Latvijā kāpušas vidēji par 0,4%, bet salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju tās ir pieaugušas par 7,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Krievija un Baltkrievija paraksta ģenerāllīgumu par AES būvniecību Baltkrievijā 19.07.2012

Krievija un Baltkrievija trešdien Minskā parakstīja ģenerāllīgumu par atomelektrostacijas (AES) būvniecību Baltkrievijā.

Lietuvas parlaments: referendums par Visaginas AES celtniecību notiks 16.07.2012

Pirmdien Lietuvas Seims pieņēma galīgo lēmumu par referenduma rīkošanu Visaginas atomelektrostacijas (AES) celtniecības jautājumā, vēsta portāls "Delfi.lt".

Daugavpilī turpina celt baznīcas 16.07.2012

12.jūnijā Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika Romas katoļu baznīcas būvniecības materiālu prezentācija, kuru Ruģeļos (Nometņu ielā 99) plāno uzcelt Rēzeknes-Aglonas diecēze.

Ruģeļos tiek plānots uzcelt katoļu baznīcu 09.07.2012

Publiskajai apspriedei tika iesniegti Romas katoļu baznīcas būvniecības materiāli, kuru Ruģeļos (Nometņu ielā 99) gribētu uzcelt Rēzeknes-Aglonas diecēze. Ar ieceri līdz 30.jūlijam var iepazīties pašvaldības mājas lapā, domes telpās (Kr.Valdemāra ielā 1) vai Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28).

Lietuvas Seims pirmajā lasījumā atbalsta referendumu par Visaginas AES celtniecību 29.06.2012

Lietuvas parlamentā ceturtdien apspriests priekšlikums rīkot referendumu par Visaginas atomelektrostacijas (AES) celtniecību. Pirmajā lasījumā par referenta rīkošanu nobalsojuši 64 deputāti, 35 bijuši pret, bet 25 atturējās, vēsta portāls "Delfi.lt".