Anna andrejeva

Daugavpils pašvaldība jaunajam Saules skolas vadītājam nav izvirzījusi tika augstas prasības kā Krievu liceja direktoram 15.08.2014

Portāla Gorod.lv lasītājiem jau zināms, ka 14. augustā pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par Saules skolas direktores Ilonas Linartes–Ružas atbrīvošanu no amata.

Pirmo reizi festivālā „Artišoks” daugavpilieši un pilsētas viesi varēs redzēt ēnu teātri 15.08.2014

Jau tradicionālais un daudzu iemīļotais jaunatnes festivāls „Artišoks” notiks jau pavisam drīz – 6. septembrī no 12:00 līdz 23:00 Daugavpils centrālajā parkā pulcēsies 50 pilsētas interešu sekcijas un apmēram 3 tūkst. svētku viesi.

Raiņa mājā Berķenelē notiek jauna akcija, kura veltīta „Saules dzejnieka” jubilejai 15.08.2014

Kārtējo reizi no 12. augusta līdz 16. augustam izcilā dzejnieka Jāņa Raiņa mājā–muzejā Berķenelē notiek akcija, par kuras devīzi kļuvis viena no dzejnieka dzejoļiem nosaukums „Saule rokās”.

Jaunajā Kraujas sporta laukumā tiks uzstādītas videonovērošanas kameras 15.08.2014

13. augustā Naujenes pagasta Kraujas ciematā tika svinīgi atklāts jauns sporta laukums.

Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja projekta „Sterilizēts kaķis – veselīga dzīve” īstenošanu 1 14.08.2014

Šodien, 14. augustā Daugavpils novada domē notika kārtējā domes deputātu sēde, kuras gaitā tika pieņemts galīgais lēmums par projekta „Sterilizēts kaķis – veselīga dzīve” īstenošanu.

Ar Daugavpils jaunatnes lietām nodarbosies jauni cilvēki 14.08.2014

Daugavpils Jaunatnes lietu departamenta darbinieku sastāvā notikušas izmaiņas, tagad te strādā jauns jaunatnes lietu speciālists Artjoms Pučinskis un vecākās jaunatnes lietu speciālistes pienākumu izpildītāja Gunita Vanaga.

Daugavpiliešus aicina dalīties ar bērnunama „Priedīte” audzēkņiem vienkārši tāpat 14.08.2014

Jau šonedēļ svētdien, 17. augustā nevienaldzīgo daugavpiliešu grupa, kuri vēlas dalīties ar savu laipnību un siltumu, dosies uz bērnunamu–patversmi „Priedīte” un uzdāvinās bērniem nedaudz prieka.

Visas Latvijas nacionālo minoritāšu radošo kolektīvu vadītāji un kultūras ministre ieradīsies Višķos 14.08.2014

Jau šajā nedēļas nogalē, 16. un 17. augustā Daugavpils novada Višķu ciematā notiks Latvijas nacionālo minoritāšu radošo kolektīvu vadītāju darbnīca un Kultūras ministrijas nacionālo minoritāšu NVO Konsultāciju padomes pārstāvju sanāksme.

Maļinovas pagasta sporta svētkos varēs ne tikai sacensties, bet arī uzzināt daudz noderīga 14.08.2014

15. un 16. augustā Maļinovas pagastā notiks kārtējie sporta svētki. Zīmīgi, ka šogad šis pasākums praktiski būs jubilejas, piektais pēc kārtas.

Daugavpils novada iedzīvotāju sākuši aktīvāk izmantot līdzekļus mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanai 14.08.2014

Daugavpils novada domes Īpašumu nodaļas vadītāja Vasiļisa Pudovkina portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad Daugavpils novada, tieši Naujenes pagasta iedzīvotāji sākuši aktīvāk izmantot līdzekļus, kurus novada pašvaldība paredzējusi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanai.

Augstuma un skaistu skatu cienītājiem Vasarģelišķu torņa vietā piedāvā uzkāpt Višķu skatu tornī 13.08.2014

Portāla Gorod.lv lasītājiem zināms, ka patlaban notiek Vasarģelišķu skatu torņa (Naujenes pagasts) rekonstrukcija, kura tiks pabeigta 2015. gadā.

Par labāko Jaunatnes salidojumā kļuva Maļinovas pagasta komanda 13.08.2014

Aizvadītajās brīvdienās, 9. un 10. augustā Meduma pagasts pieņēma Daugavpils novada Jaunatnes salidojuma dalībniekus no 16 pagastiem: Ambeļu, Dubnas, Kalupes, Kalkūnes. Laucesas, Līksnas, Maļinovas, Medumu, Naujenes, Salienas, Skrudalienas, Sventes, Tabores, Vaboles, Vecsalienas un Višķu.

Daugavpils novada domē pastāstīja, kādēļ vasarnīcu applūšanas ap Ļūbasta ezeru jautājumu atrisināt nav tik vienkārši 13.08.2014

12. augustā Daugavpils novada domē notika pirmā informatīvā sanāksme par situācijas uzlabošanas dabas liegumā „Ļūbasts” (Līksnas pagasts) plāna izstrādi, kurā piedalījās Latvijas Valsts mežu, Vides aizsardzības pārvaldes, Daugavpils novada domes un Līksnas pagasta pārvaldes pārstāvji.

Kraujā tiks svinīgi atklāts jauns sporta laukums 13.08.2014

Daugavpils novada municipālais portāls ziņo, ka šodien, 13. augustā plkst. 17:30 Naujenes pagasta Kraujas ciematā notiks svinīga jaunā sporta laukuma atklāšana.

Statistika: jaunieši sastāda 15% no Latvijas iedzīvotāju skaita 13.08.2014

Starptautiskās jaunatnes dienas priekšvakarā, kuru visa progresīvā pasaule svin 12. augustā, Latvijas Centrālā statistikas pārvalde apkopoja informāciju par mūsu valsts jauniešiem.

Arī Kalkūnes pagasta iedzīvotājiem pastāstīs par vienoto siltumenerģijas tarifu 12.08.2014

Portāla Gorod.lv lasītājiem jau zināms, ka aizvadītajā nedēļā Naujenes pagasta Kraujas ciematā notika informatīvā sanāksme par vienoto siltumenerģijas tarifu Naujenes un Kalkūnes pagastu iedzīvotājiem, kurā piedalījās tikai 3 ciemata iedzīvotāji.

Āfrikas cūku mēris Daugavpils novadā: Laucesas pagastā uzstāda pārvietojamo krematoriju 12.08.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā tika lemts jautājums par pārvietojamās krematorijas piegādi un uzstādīšanu, kura nepieciešama nošauto mežacūku un subproduktu sadedzināšanai.

Sociālo pakalpojumu centra „Pīlādzis” vajadzībām tiks iegādāts jebkuras krāsas lietots vieglais automobilis, izņemot baltu 12.08.2014

Daugavpils novada pašvaldība izsludinājusi konkursu par lietota vieglā automobiļa iepirkumu sociālo pakalpojumu centra „Pīlādzis” vajadzībām.

Nīcgales pagasta pārvaldes priekšsēdētāja ienākumi samazinājušies, bet tas netraucēja atdot parāda daļu un palielināt uzkrājumu summu 12.08.2014

Valsts ieņēmumu dienesta dati liecina, ka Nīcgales pagasta pārvaldes priekšsēdētājs 2013. gadā nopelnīja mazāk, tomēr tas neietekmēja Pētera Stikāna spēju atdot parāda daļu un noguldīt nelielu līdzekļu summu bankas kontā.

„NPS” kredīta jautājumā Daugavpils novada pašvaldība nolēmusi apdrošināties 09.08.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas 7. augusta sēdē kā papildjautājums tika izskatīta labojumu ieviešana lēmumā par pašvaldības galvojumu, ņemot SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” („NPS”) kredītu.

Naujenes novadpētniecības muzejam piegādās interaktīvās iekārtas vairāk nekā 22 tūkst. eiro vērtībā 08.08.2014

Iepriekš portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka jūlija sākumā Daugavpils novada pašvaldība izsludināja konkursu par interaktīvo iekārtu ar atbilstošu programmnodrošinājumu piegādi Naujenes novadpētniecības muzejam.

Demenes pagasta svētkos parādīs visas tā labākās puses 08.08.2014

Jau rīt, 9. augustā no paša rīta Demenes pagastā sāksies lieli un pagasta iedzīvotāju iecienīti svētki. Gaidāma patriotiska pasākuma programma droši vien tādēļ, ka Demenes pagasta svētku moto ir „Visskaistākā vieta uz pasaules ir tā, kurā es atrodos, kurā smejos, kurā dzīvoju, kura esmu!”.

J. Jalinska: Latgalei piegādāta pārvietojama krematorija, tiek risināts jautājums par tās uzstādīšanas vietu 08.08.2014

6. un 7. augustā Latgalē un Vidzemē oficiālā vizītē ieradies Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš kopā ar atbildīgo dienestu vadību iepazinās ar to, kā notiek cīņa ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos.

Ar pašvaldības atbalstu Daugavpils novada teritorijā dzīvojošos klaiņojošos kaķus sterilizēs 08.08.2014

Daugavpils novada domes 7. augusta Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par finansējuma piešķiršanu projekta „Sterilizēts kaķis – veselīga dzīve” īstenošanai.

Palu teritorijas iedzīvotājus aicina uz informatīvo sanāksmi, lai kopā sāktu risināt šo problēmu 08.08.2014

Īpaši aizsargājamā dabas teritorija – dabas liegums „Ļūbasts” atrodas Līksnas pagasta teritorijā, tomēr 12. augustā 10:00 uz informatīvo sanāksmi Daugavpils novada domes telpās (Rīgas ielā 2, Daugavpils) gaidīs ikvienu interesentu, lai atrisinātu teritorijas applūšanas problēmu.

Lauku attīstības speciāliste par Krievijas sankcijām: Mūsu uzņēmēji atradīs jaunus tirgus 07.08.2014

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu un izejvielu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

Gorod.lv aptauja: vairākumam lasītāju darba alga 2014.gadā nav mainījusies 07.08.2014

Kārtējās portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka vairākumam mūsu lasītāju – 39% jeb 126 cilvēkiem – 2014.gadā darba alga nav mainījusies.

Daugavpils novada 13. Grāmatu svētki šogad notiks Dubnā 07.08.2014

Piektdien, 8.augustā Dubnas pagastā notiks Daugavpils novada 13. Grāmatu svētki.

2014.gada pirmajos sešos mēnešos Daugavpils novadā tūristi visbiežāk apmeklēja Slutišķu vecticībnieku sādžu 07.08.2014

2014.gada tūrisma sezonā Daugavpils un Daugavpils novads ir piesaistījis visai daudz tūristu, liecina Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) apkopotie dati

A. Lazdāns: Medniekiem kompensācija par nošautajam mežacūkām uzreiz netiek izmaksāta 07.08.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Āfrikas cūku mēra izplatīšanās dēļ, un tādēļ, ka viena no galvenajām metodēm, ar kuras palīdzību atbildīgie dienesti plāno cīnīties ar mežacūku un mājas cūku bīstamās infekcijas izplatīšanos, ir būtiska to populācijas samazināšana, tika nolemts stimulēt Latvijas medniekus.

Daugavpils novada pašvaldības atbilde: Mēs nevaram regulēt ceļus bojājušo zemnieku darbības 06.08.2014

Pirmdien, 4.augustā, Daugavpils novada domē notika preses konference, kuras gaitā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva lasītāja, kurš vērsās mūsu redakcijā, jautājumu, proti, vai pašvaldība var regulēt to zemnieku darbības, kuri veicina lauku ceļu stāvokļa pasliktināšanos.

Tikšanos par vienotu siltumenerģijas tarifu Naujenes un Kalupes pagastos apmeklēja trīs interesenti 06.08.2014

Otrdien, 5.augustā, Naujenes jaunatnes iniciatīvas un sporta centrā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) organizēja SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” („NPS”) iesniegtā siltumenerģijas tarifa projekta sabiedrisko apspriešanu.

VUGD: diennakts laikā Daugavā noslīkuši divi cilvēki, viens no viņiem noslīcis Daugavpils novadā 06.08.2014

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izcēluši divus noslīkušos, portālam Gorod.lv paziņoja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

„Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām” Latgales sarakstā ir tikai divi Saeimas deputātu kandidāti, kuri nedzīvo reģionā 06.08.2014

5.augustā bija pēdējā diena, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām. Saskaņā ar oficiālu informāciju, plkst.18:07 tika pieņemts pēdējais – trīspadsmitais – deputātu kandidātu saraksts, kuru iesniedza „Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”.

Nīcgales katlumājas renovācija izmaksās vairāk nekā 167 tūkst. eiro 06.08.2014

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, 3. jūlijā Nīcgales pagasta pārvalde sāka meklēt uzņēmumu, kurš būtu gatavs izstrādāt karti ar shēmām un veikt Nīcgales katlumājas renovācijas darbus.

Nav skaidrs, vai Kalupes un Špoģu skolās 1. septembrī sāksies nodarbības 06.08.2014

Kā zināms, Daugavpils novadā tiek īstenots liels 8 mācību iestāžu renovācijas projekts.

Daugavpils novada jaunieši skaita dienas līdz ikgadējām salidojumam 05.08.2014

9.-10.augustā Medumu pagastā norisināsies Daugavpils novada jaunatnes salidojums, kas šogad izskanēs patriotiskās notīs.

Āfrikas cūku mēris Daugavpils novadā: brīvdienās iznīcināta tikai viena mežacūka 05.08.2014

Pirmdien, 4.augustā, Daugavpils novada domē notika preses konference, kuras gaitā masu saziņas līdzekļu pārstāvji interesējās, kā notiek cīņa ar Āfrikas cūku mēri.

Vēlas turpināt Demenes pagasta Briģenes ezera krastu labiekārtošanu 05.08.2014

Pēdējās Daugavpils novada domes deputātu sēdes laikā tika atbalstīta sabiedriskās organizācijas „Briģenes ezers” iniciatīva iesniegt kārtējo projektu Daugavpils un Ilūkstes novadu „Kaimiņi” partnerības projektam.

„Jaunā konservatīvā partija” nav atklājusi informāciju par deputātu kandidātu tautību un ģimenes stāvokli – Latgale nav izņēmums 05.08.2014

Divpadsmito Saeimas deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniegusi „Jaunā konservatīvā partija”.

„Latvijas reģionu apvienība” Latgales saraksta līderis ir pašreizējais Saeimas deputāts un bijušais Daugavpils vicemērs 1 04.08.2014

Šodien, 4.augustā, plkst.13:23 Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma jau vienpadsmito Saeimas deputātu kandidātu sarakstu, tādējādi kļuva zināmi partijas „Latvijas reģionu apvienība” deputātu kandidātu uzvārdi.

No partijas „Latvijas attīstībai” Latgales reģionu Saeimā vēlas pārstāvēt bez darba esošie rīdzinieki 04.08.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām. Šodien, 4.augustā, kļuva zināmi partijas „Latvijas attīstībai” deputātu kandidātu vārdi.

A.Šlesera partiju „Vienoti Latvijai” pārstāv spēcīgi kandidāti 04.08.2014

Partija „Vienoti Latvijai” kļuva par devīto partiju, kas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām.

Partijas „No sirds Latvijai” Latgales saraksta līdere ir rīdziniece 1 04.08.2014

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām pieņem līdz rītdienai, 5.augustam, tādēļ partijas aktīvi iesniedz savus deputātu kandidātu sarakstus.

Daugavpils novada dome būvdarbu pabeigšanai 3 projektu ietvaros iedalīja teju 20 tūkst. eiro 04.08.2014

Daugavpils novada domes kārtējā sēdē tika pieņemti gala lēmumi par papildlīdzekļu iedalīšanu būvdarbu pabeigšanai 3 projektu ietvaros – minētie projekti tiek realizēti Tabores, Biķernieku un Demenes pagastos.

Daugavpils novada delegācija septembrī dosies uz Maltu 04.08.2014

31.jūlijā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu iedalīt teju piecus tūkst. eiro Daugavpils novada delegācijas braucienam uz Maltu, brauciens paredzēts šā gada septembrī.

"Politiskās partijas izaugsme" Latgales sarakstā ir tikai trīs kandidāti no Latgales 02.08.2014

Vakar, 1.augustā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma trīs Saeimas deputātu kandidātu sarakstus, tostarp salīdzinoši nelielas „Politiskās partijas izaugsme” sarakstu, kurā iekļauti 39 cilvēki.

Partijas "Latvijas krievu savienība" saraksta līderis ir Daugavpils domes deputāts 02.08.2014

1. augustā savu deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniedza arī partija „Latvijas krievu savienība”.

Skrudalienas pagastā, iespējams, tiks izveidots Lauksaimniecības tehnikas muzejs 01.08.2014

Vakar, 31.jūlijā, Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par Daugavpils novada pašvaldības nekustamā īpašuma „Noliktava”, Silene, Skrudalienas pagasts, Daugavpils novads, izsoles protokola apstiprināšanu.

Daugavpils novadā konkursa rezultātā noteiks labāko 2014.gada uzņēmumu 01.08.2014

31.jūlijā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma gala lēmumu par konkursa „Daugavpils novada uzņēmums 2014” rīkošanu.