Anna andrejeva

Aktīvās atpūtas cienītājiem izdota ūdenstūrisma karte par Daugavas posmu pie Krustpils novada 05.01.2013

Kā ziņo Jēkabpils pilsētas portāls, 2012.gada nogalē bija izdota jauna ūdenstūrisma maršruta karte, bukletā ir aprakstīti Daugavas posmi pie Krustpils novada – „Daugavas baltās krāces”.

Norūdīšanas entuziasti: ir par maz vienreiz gadā nirt āliņģī 05.01.2013

Ziemā, kad ārā ir sali, ne visi vēlas iet ārā, nerunājot jau par niršanu āliņģī. Mūsu pilsētā ir norūdīšanās entuziasti, kuri ne tikai atbalsta veselīgo dzīves veidu, bet arī iesaka to saviem draugiem un paziņām.

Šogad Biķernieku pamatskolā notika īpaša Jaungada eglīte 03.01.2013

Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka 2012.gada 28.decembrī Biķernieku pamatskolā notika īpašas Jaungada svinības – sadarbībā ar Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” Bērnu klubu „Sudraba avoti” Svetlanas Semeško vadībā tika sarūpēti lieliski svētki pamatskolas skolēniem un viņu ģimenēm.

F.Zaletilo: Negatīva attieksme pret M.Rotko mākslu saistīta ar pilsētnieku gara tumsību 02.01.2013

Portāls Gorod.lv savu lasītāju vidū rīkoja aptauju par viņu attieksmi pret Marka Rotko mākslu, kuras rezultāti liecina, ka lielākā daļa lasītāju (24%) nesaprot pasaulslavenā mākslinieka darbus un uzskata, ka viņa vārds nepalīdzēs piesaistīt pilsētā tūristus (23%).

Daugavpils jaunieši nodemonstrēja savus talantus radošās laboratorijas noslēgumā pasākumā „Mistiskā balle” 29.12.2012

Divu dienu laikā – 27. un 28.decembrī – Daugavpils kinoteātrī „Renesanse” notika Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta organizētie pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 100 pilsētas jaunieši, kuri vēlējās uzzināt kaut ko jaunu un nodemonstrēt savus talantus, radot ko grandiozu.

Maļinovas jaunieši Ziemassvētkos apciemoja Višķu sociālās aprūpes centra iemītniekus 29.12.2012

Ziemassvētki ir brīnumu laiks, kad mēs varam palīdzēt īstenot kādu mazu brīnumu – sagādāt gaišus un priecīgus svētkus tiem, kuriem ir vientuļi un pietrūkst ģimenes siltuma, rakstīts Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Uzsākta Daugavpils novada Demenes kultūras nama elektroinstalācijas sistēmas renovācija 29.12.2012

2012.gada novembrī tika saņemts Lauku atbalsta dienesta lēmums par projekta „Elektroinstalācijas sistēmas renovācija” (Nr.12-03-LL24-L413202 - 000004) apstiprināšanu un ir uzsākta projekta realizācija, ziņo Daugavpils novada pašvaldības portāls.

Ekonomists T. Bikovskis par imigrantu pabalstiem 2 25.12.2012

Darba grupa par reemigrācijas jautājumiem, ko izveidoja 13.decembrī pēc Ekonomikas ministra iniciatīvas piedāvāja idejas, kuras teorētiski varētu uzlabot demogrāfisko situāciju valstī. Viena no idejām ir pabalstu ieviešana reemigrantiem, taču pēc Valsts prezidenta domām, tas nespēs atgriezt izbraucējus uz Latviju. Mēs vērsāmies ar šo jautājumu pie vietējā eksperta, ekonomista Teodora Bikovska, lai uzzināt viņa viedokli par darba grupas piedāvāto ideju.

Madonā gaida brīvprātīgos asinsdonorus 22.12.2012

Latvijas Sarkanā Krusta Madonas komiteja sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centra Rēzeknes filiāli 27.decembrī no plkst. 9.00-12.00 Madonas mūzikas skolas Zvaigžņu zālē organizē donoru dienu Madonā, ziņo Madonas novada pašvaldības portāls.

Brīvprātīgā M.Romanova: Brīvprātīgo darbs aizrauj 22.12.2012

Gorod.lv jau ziņojis, ka jaunieši palīdz senioriem apgūt datorprasmes. Daugavpils novada Mācību un informācijas centra vadītājas Terēzijas Ūbeles sniegtā informācija liecina, ka šī gada novembrī un decembrī datorprasmes apgūst 11 seniori.

Madonā atklās riska grupu jauniešiem veltītu vides objektu 18.12.2012

Vides objekta ’’Dvēsele” autore Vita Pavloviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka no 2012.gada 28.decembra Madonas novada multifunkionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā varēs apskatīt riska grupu jauniešiem veltītu vides objektu.

Sociālie darbinieki un Krāslavas pamatskolas skolēni sveica vecus cilvēkus gaidāmajos svētkos 17.12.2012

Šā gada 14.decembrī Krāslavas novada Sociālā dienesta darbinieki sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novada komiteju, kā arī Krāslavas pamatskolas skolēniem apciemoja Krāslavas vientuļos cilvēkus un sveica viņus gaidāmajos svētkos.

DU Studentu parlamenta priekšsēdētāja: Studentu parlamentā netiek saņemtas sūdzības par aukstumu universitātes auditorijās 13.12.2012

Vairākkārt tika apspriests jautājums par to, ka Daugavpils universitātes auditorijās salst gan studenti, gan pasniedzēji. Portāla Gorod,lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa respondentu (54%) uzskata, ka DU izveidojusies situācija nav normāla, 26% tajā vaino augstskolas vadību un pārliecināti, ka tā ir jāsoda, bet ir arī tie, kuri uzskata, ka Daugavpils universitātes studenti ir jauni un var paciest radušos situāciju (9% aptaujāto). Savukārt mēs nolēmām minēto jautājumu apspriest ar DU Studentu parlamenta priekšsēdētāju Gunitu Vanagu.

Daugavpils novada dome Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību deputātu skaitu vērtē negatīvi 13.12.2012

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Ministru Kabineta komiteja atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību un Rīgas domes deputātu skaitu. Komiteja atbalstīja arī grozījumus par deputātu statusu. Minēto situāciju komentēja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Bīskaps Edvards Pavlovskis iesvētīja izremontēto Jaunbornes baznīcu 12.12.2012

Daugavpils novada mājas lapā ziņots, ka 9.decembrī Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis apmeklēja Jaunbornes Sv.Krusta katoļu baznīcu Salienas pagastā. Neskatoties uz dievnama atrašanos nomaļā pierobežas vietā, bīskapa pirmajā vizītē Daugavpils novadā piedalījās kupls ticīgo skaits.

Apstiprināts Zemgales vidusskolas izglītības kapacitātes stiprināšanas projekts 11.12.2012

Projekta koordinatore Daina Kriviņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka šī gada 3.decembrī Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tika uzsākta projekta „Izglītības kapacitātes stiprināšana, izveidojot divpusēju sadarbības tīklu "Zemgale-Novka”” realizācija.

Apstiprināts Nīcgales pamatskolas projekts „Nāc un dari – Tu to vari!” 11.12.2012

Daugavpils novada Nīcgales pamatskola no 3.decembra sāk realizēt projektu „Nāc un dari – Tu to vari!”, kuru finansē Sorosa fonds – Latvija. Ziņu portāls Dnd.lv vēsta, ka projekta mērķis ir, atbalstot un paplašinot skolas kā daudzfunkcionāla kopienas centra darbību, sekmēt iespēju bērniem, skolēniem, jauniešiem, vecākiem papildināt zināšanas mūžizglītības motivācijai saskaņā ar iedzīvotāju vajadzībām, izmantojot vietējās kopienas resursus.

Par Latvijas skanīgāko dziedošo ģimeni kļuvusi Tihovsku ģimene no Ludzas 11.12.2012

Svētdien, 9.decembrī, tika noskaidroti LNT projekta „Dziedošās ģimenes” uzvarētāji. Pēc skatītāju un žūrijas balsojuma divpadsmit nedēļu ilgušajā projektā uzvarēja Tihovsku ģimene no Ludzas, ziņo Diena.lv. Projekta uzvarētāji tika atzīti par Latvijas skanīgāko ģimeni un ieguva galveno balvu – 5 000 eiro. Godpilno otro vietu ieguva Baumaņu ģimene no Aizkraukles, bet trešajā vietā ierindojās Pavlovsku ģimene no Rēzeknes.

Apstiprināts projekts „Skrudalienas pamatskolas daudzfunkcionālā centra darbības attīstība” 11.12.2012

Daugavpils novada Skrudalienas pamatskola no šā gada 1.decembra uzsāk realizēt Sorosa fonda – Latvija finansēto projektu „Skrudalienas pamatskolas daudzfunkcionālā centra darbības attīstība”.

Naujenes Mūzikas un mākslas skola izstrādāja sadarbības līgumu ar kolēģiem no Braslavas 11.12.2012

Šī gada 5.decembrī Naujenes Mūzikas un mākslas skolā notika tikšanās ar Braslavas mākslas skolas direktori Irīnu Beluss. Tikšanās laikā tika izstrādāts divu skolu sadarbības līguma projekts, kā arī notika atklātās mācību stundas akordeona spēlē, klavierspēlē, saksofona spēlē, pedagogu pieredzes un repertuāra apmaiņa.

Balvos tikās tūrisma nozares speciālisti no Latvijas un Krievijas 10.12.2012

Balvu pilsētas pašvaldības mājas lapā ziņots, ka šī gada 6.decembrī Latgales plānošanas reģions (LPR) Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Tūre pa Latgali un Pleskavu” ietvaros organizēja radošo darbnīcu-semināru par tēmu tūrisma produktu kvalitāte un darbs ar klientu Latgales tūrisma nozarē strādājošajiem.

Atbalstīts Dizaina un mākslas vidusskolas jaunais projekts 10.12.2012

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” projektu „Papīra plastikas izstrāde un netradicionālās modes šovs „Mežā””. Vidusskolas direktore Ilona Linarte-Ruža paziņoja, ka minētā projekta autori ir trīs vidusskolas pasniedzējas – Ineta Auzāne, Digna Gordijenko un Aida Surina, kā arī Kultūrkapitāla fonds, kas uzņēmies projekta daļējo finansējumu.

M.Bitāns: Eiro ir veiksmes iespēja, nevis tās garantija, viss ir atkarīgs no mums 1 08.12.2012

Kā ziņots, šī gada 6.decembrī Daugavpils universitātē notika pasākums, kurā tika apspriesta Latvijas naudas pagātne un nākotne. Diskusijas laikā izskanēja dažādi viedokļi par to, vai Latvijas latu nomainīs eiro un kādi varētu būt šāda lēmuma plusi un mīnusi. Gorod.lv lasītājiem jau tika stāstīts par LDDK sociālā dialoga koordinatores viedokli, taču šajā konferencē uzstājās arī Latvijas Bankas monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Bitāns.

Vēsturnieku biedrība "Calcuna" paveikusi lielu darbu Kalkūnes pagasta vēstures izpētē 07.12.2012

Telefonsarunas laikā Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka no 2012.gada marta Kalkūnes pagastā aktīvi darbojas vēsturnieku biedrība „CALCUNA”, kura nodarbojas ar vēstures faktu apzināšanu un vēsturisko liecību vākšanu, kas saistās ar Kalkūnes pagasta teritoriju.

Madonas novads ir jaunietim draudzīgākā pašvaldība 07.12.2012

Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Diāna Sīmansone portālam Gorod.lv paziņoja, ka ministrija jau otro gadu apbalvo darbā ar jaunatni iesaistītās pašvaldības, personas un jaunatnes organizācijas. Balvu „Darba ar jaunatni balvas 2012” pasniegs 13.decembrī svinīgajā ceremonijā Rīgā.

S.Baltace par eiro ieviešanas priekšrocībām un trūkumiem 07.12.2012

Portāls Gorod.lv ziņojis, ka šī gada 6.decembrī Daugavpils universitātē notika pasākums, kurā tiks apspriesta Latvijas naudas pagātne un nākotne. Diskusijas laikā izskanēja vairāki viedokļi par to, vai Latvijas latu nomainīs eiro un kādi varētu būt šāda lēmuma plusi un mīnusi. Vienu no argumentētākajiem viedokļiem izteica LDDK sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā Skaidrīte Baltace.

Daugavpils universitātē notika diskusija „Latvijas naudas pārvērtības. Pagātnes mācības, nākotnes perspektīvas” 06.12.2012

„Lai saprastu šobrīd notiekošo, jāsaprot, kas noticis pagātnē”, - tika teikts Daugavpils universitātē šodien notikušā pasākuma sākumā, kas tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Banku un Latvijas reģionālajām universitātēm. Priekšlasījumu un diskusiju cikla par monetārās politikas vēsturi un attīstības iespējām ietvaros DU notika noslēguma diskusija "Latvijas naudas pārvērtības. Pagātnes mācības, nākotnes perspektīvas".

Ekonomiste I.Kuņicka: Latgale atrodas apburtajā lokā 1 04.12.2012

Sakarā ar to, ka bijušais politiķis Edgars Zalāns telekanāla PRO100TV raidījumā „Вопрос с пристрастием” paziņoja, ka Latgales ekonomiskās problēmas saistītas galvenokārt ar to, ka vietējie iedzīvotāji nevar strādāt, par ko portāls Gorod.lv jau ziņojis, nolēmām griezties pēc šī jautājuma komentāriem pie ekspertes ekonomikas jomā Ilonas Kuņickas.

Balvu teritoriālā invalīdu biedrība nosvinēja 20 gadu jubileju 04.12.2012

Sakarā ar to, ka visā pasaulē 3.decembrī tiek atzīmēta Starptautiskā Invalīdu diena un Balvu teritoriālajai invalīdu biedrībai aprit 20 gadi, 30.novembrī Balvu muižā uz svinīgu pasākumu pulcējās biedrības biedri, kaimiņu novadu draugi un visi tie, kuri vēlējās atzīmēt šos notikumus.

14.decembrī Naujenes pamatskola svinēs 115 gadu jubileju 03.12.2012

2012.gada 14.decembrī plkst.17:00 Naujenes pamatskola aicina visus skolas absolventus, bijušos un esošos skolotājus un darbiniekus uz skolas 115 gadu jubilejas salidojumu.