Pēc plašsaziņas līdzekļu norādes J.Zaicevs saņēma ES deputāta atbalstu un organizēja gāzes balonu piegādi pie Mūžīgās uguns

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz pēc portāla Gorod.lv paziņojuma, ka Mūžīgā uguns pilsētā var pastāvīgi degt arī bez būvdarbiem, vien jāmaina gāzes baloni, kuri tiek pievienoti sistēmai (šo informāciju ziņoja Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis) Jurijs Zaicevs 20.maijā kādā sociālā tīkla lapā paziņoja, ka Mūžīgā uguns Daugavpilī atkal ir iedegta.

Kā zināms, J.Zaicevs gandrīz gadu centās panākt Mūžīgās uguns pastāvīgu degšanu, taču, pēc viņa vārdiem, tam traucēja birokrātiskie šķēršļi. Visas problēmas tika atrisinātas dažas dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, pēc tam, kad Daugavpili apmeklēja deputātu kandidāte Tatjana Ždanoka. J.Zaicevs norādīja, ka tieši viņa palīdzēja atrisināt jautājumu.

Pagaidām nav zināms, cik ilgi degs Mūžīgā uguns. J.Zaicevs lika saprast, ka ierēdņi varētu kaut ko „izdomāt”, lai panāktu, ka Mūžīgā uguns atkal nedeg.

Nākamajā dienā pēc J.Zaiceva paziņojuma Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņa rīcībā neesot oficiālās informācijas par to, ka Mūžīgā uguns degs pastāvīgi. 

A.Kursītis iepriekš ziņoja, ka KSP speciālisti seko aprīkojuma stāvoklim, nodrošina tā darbu, savlaicīgi pārbauda aprīkojuma tehnisko stāvokli. Tomēr, pēc A.Pudāna vārdiem, KSP nav un nevar būt gāzes lietošanas speciālistu, un apkalpošanas procesu nodrošina persona, kura uzstādīja aprīkojumu.

A.Pudāns paskaidroja, ka pirms kāda laika tika uzstādīts cauruļvads un aprīkota vieta, kurā atradīsies pieci gāzes baloni, un attiecīgajās dienās iekārta tika pieslēgta. Minētos darbus veica firma, kura piegādā gāzi. Patlaban iekārta ir normālā stāvoklī, taču KSP ar tās apkalpošanu nenodarbojas. Ja Mūžīgā uguns deg, tas nozīmē, ka tiek nomainīti gāzes baloni un papildus būvdarbi netika veikti, paskaidroja KSP vadītājs, piebilstot, ka Mūžīgās uguns degšanai nepieciešamo gāzi Dome neapmaksā. 

Citēsim arī J.Zaiceva sociālajā tīklā ievietoto stāstu par to, kas un kādā veidā palīdzēja viņam izpildīt priekšvēlēšanu laikā izteikto solījumu, taču, kā norādīja daži komentētāji, solījuma izpilde, piemēram, nepalīdzēs pensionāriem apmaksāt apkures rēķinus.

„Mēs to paveicām! Mūžīgā uguns Daugavpilī atkal deg! Tas notika pateicoties jauniešiem no biedrības „VVO.LV”, Valērijam Osčenkovam, Eiropas Parlamenta deputātei Tatjanai Ždanokai, kura palīdzēja atrisināt šo jautājumu. Paldies viņai, ka dažu minūšu laikā viņa saprata jautājuma būtību un pēc stundas iesaistījās problēmu, ar kurām saskārās rīkotāji, risināšanā. Protams, nebūšu pieticīgs, neiztika arī bez manis. Tagad Mūžīgā uguns degs ne tikai divas dienas gadā – 8.-9.maijā, bet to iedega šodien, 20.maijā un tā pagaidām deg. Es saku „pagaidām”, jo nezinu, ko vēl varētu izdomāt dažādi departamenti, lai uguns nedegtu. Iespējams, mums pārmetīs drošības normu neievērošanu vai tās būs „rekomendācijas no Rīgas”. Tomēr viņiem jāzina, ka mūsu Mūžīgā uguns ir Piemiņas simbols, kas liecina, ka mēs atceramies tos, kuri cīnījās pret fašismu, atceramies 200 tūkst. bērnu, sieviešu un veco cilvēku, kuri tika mocīti pilsētas apkārtnē un tika apglabāti Poguļankas, Gajoka, Grīvas mežos, Brāļu kapos. Mūžīgās uguns iedegšana nozīmē, ka esam pret fašismu, esam normāli cilvēki. Un mani interesē, kas uzdrošināsies noņemt masku un iestāsies pret Mūžīgo uguni un atbrīvotāju piemiņas pagodināšanu Mūsu pilsētā...

P.S. Pievienotajās fotogrāfijās attēlots Mūžīgās uguns iedegšanas brīdis, kas nebija pompozs, bet vairāk līdzinājās pienākuma izpildei. Un tomēr Ivana Terehova, kas piedalījās karā no tā pirmās līdz pēdējai dienai, vārdi bija aizkustinoši. Viņš teica: „Lai šī uguns deg mūžīgi! Neaizmirstiet, ka tā tam jābūt!”.


Написать комментарий