Politika

Latvijas un Uzbekistānas aizsardzības ministri paraksta nodomu protokolu par sadarbību 06.06.2012

Šodien, 5.jūnijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Uzbekistānas aizsardzības ministru ģenerālleitnantu Kabulu Berdijevu  Raimoviču (Berdiev Kabul Raimovich) un parakstīja nodomu protokolu par sadarbību aizsardzības jomā. Tas paredz, ka nākotnē tiks noslēgts abu valstu sadarbības līgums.

Partiju reitingi: Rīgā populārākās SC un 'Vienotība' 06.06.2012

Maijā populārākās partijas Rīgā bija "Saskaņas centrs" un "Vienotība", liecina SKDS aptauja, informēja SC.

Ilvess sola atbalstu Latvijas uzņemtajam kursam uz eiro 06.06.2012

Igaunija atbalstīs Latvijas uzņemto kursu, lai pievienotos vienotajai Eiropas valūtai eiro, otrdien kopīgā preses konferencē ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Putins ieradies vizītē Ķīnā 05.06.2012

Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsāk trīsdienu vizīti Ķīnā, un sarunu dienas kārtībā dominē enerģētikas un ārpolitikas jautājumi, ziņoja raidsabiedrība BBC.

Par Latgales partijas priekšsēdētāju ievēlēts Preiļu mērs Aldis Adamovičs 05.06.2012

Par Latgales partijas priekšsēdētāju ievēlēts Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, bet par līdzpriekšsēdētāju - bijušais Daugavpils mērs, Saeimas deputāts, kurš ievēlēts no "Vienotības" saraksta, Jānis Lāčplēsis, informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Uzņēmējs Prohorovs paziņo par jaunas partijas Krievijā dibināšanu 05.06.2012

Krievijas uzņēmējs un neatkarīgais kandidāts prezidenta vēlēšanās Mihails Prohorovs pirmdien paziņoja par "Pilsoniskās platformas partijas" izveidi.

Zatlers pamet RP vadību 05.06.2012

Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers veselības problēmu dēļ uz nenoteiktu laiku pamet partijas vadību.

Nodibināta jauna «Latgales partija» 04.06.2012

Reģionālajām partijām pievienojies jauns politiskais spēks -- Latgales partija. Tajā apvienojušies pārstāvji no desmit Latgales novadiem un pilsētām. Partijas iniciatori ir no divām likvidētajām - "Tautas partijas" un "Latvijas Pirmās partijas/ Latvijas ceļš". Latgales partijas dibināšanas mērķis esot pārstāvēt Latgales intereses un risināt reģionam aktuālās problēmas. Tā plāno piedalīties gan pašvaldību, gan Saeimas vēlēšanās. Par dibināšanas kongresa gaitu stāsta Latgales reģionālā televīzija.

Ušakovs pieļauj kopīgu vēlēšanu sarakstu ar Ameriku 04.06.2012

Nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā vienā sarakstā varētu startēt Saskaņas centrs (SC) un Andra Amerika veidotā partija "Gods kalpot Rīgai!" , pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" pieļāva Rīgas mērs un SC līderis Nils Ušakovs.

Prezidents: pārdomāta pieeja izglītības jautājumiem var mazināt cilvēku aizbraukšanu no Latvijas 02.06.2012

Ja Latvijā neieguldīs resursus izglītībā un cilvēkiem nepieciešamas dzīves vides veidošanā, aizbraukšana no Latvijas turpināsies, šodien darba vizītē Ventspilī skaidroja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Unikāls gadījums ES praksē: Saeima un 10 valstu parlamenti aptur lieku EK regulas projektu 02.06.2012

Saeima līdz ar 11 citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentiem apturējusi Eiropas Komisijas (EK) pēc skandalozā "Laval un partneri" gadījuma ierosināto regulas projektu, kura vienīgā jēga būtu noteikt, ka sociālās tiesības ir vienlīdz svarīgas ekonomiskajām tiesībām.

Kažoka: Bērziņš bijis labs integrācijas jomā, taču viņam bieži vien trūka pārdomātas nostājas svarīgos jautājumos 02.06.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš savu pilnvaru laikā sevi labi ir parādījis integrācijas jomā, taču viņam bieži vien nebija pārdomātas nostājas valstij svarīgos jautājumos, sacīja politoloģe Iveta Kažoka.

Saeima aptur ES regulas projekta virzību 01.06.2012

Saeima līdz ar 11 citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentiem apturējusi tālāku virzību ES regulas projektam par to, kā īstenojamas tiesības uz kolektīvu rīcību saistībā ar pakalpojumu sniegšanas brīvību. Latvijas un 11 citu valstu nacionālie parlamenti tiesību aktu projektā konstatējuši subsidiaritātes principa pārkāpumu.

Vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Padomes ģenerālsekretārs 01.06.2012

No 3.jūnija līdz 5.jūnijam oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Tūrbjorns Jāglands, informēja ģenerālsekretāra preses sekretārs Daniels Holtgens.

Eksperti par prezidentu gadu pēc ievēlēšanas: politiskais minimālisms bez tieksmes būt par karali 01.06.2012

Apritot vienam gadam, kopš eksbaņķieri Andri Bērziņu izvirzīja un ievēlēja par Valsts prezidentu, portāla "Delfi" aptaujātie politikas vērotāji viņa darbībā saskata konkrēta fokusa trūkumu un politisko minimālismu, savukārt viņa darbības stilā – neuzspēlētību bez tieksmes kļūt par karali.

Kalniņa-Lukaševica: Eiropas Komisijas rekomendācijas Latvijai apstiprina ekonomiskās izaugsmes politikas pareizo virzienu 30.05.2012

Eiropas Komisijas Latvijai sniegtās rekomendācijas apliecina mūsu valsts līdzšinējo sekmīgo politiku ekonomiskās izaugsmes atjaunošanā, kā arī norāda problemātiskās jomas, kurās jāturpina aktīvs darbs, uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Prezidents pašlaik Latvijā neredz 'vilkmi un konkurenci' varas elites maiņai 30.05.2012

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka patlaban Latvijā nav "vilkmes un konkurences", lai tiktu mainīta varas elite, viņš norādījis intervijā Neatkarīgajā rīta avīzē.

Saakašvili: Gruzijas virzība uz NATO ir ļoti līdzīga Baltijas valstu nesenajai pieredzei 30.05.2012

Gruzijas galvenie ārpolitikas mērķi ir iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā (ES), otrdien vizītes laikā Rīgā preses konferencē sacīja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili. Viņš arī norādīja, ka nesen notikušajā NATO samitā saņemtie apliecinājumi, ir ļoti līdzīgi Baltijas valstu pieredzei, tiecoties iestāties šajā aliansē.

Romnijs nodrošina atbalstu savai izvirzīšanai par ASV prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas 30.05.2012

Bijušais ASV Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs otrdien uzvarēja priekšvēlēšanās Teksasas štatā, nodrošinot sev nepieciešamo delegātu atbalstu Republikāņu partijas nacionālajā konventā, kurā augusta beigās oficiāli tiks paziņots šīs partijas kandidāts 6.novembrī paredzētajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Vairākas Rietumvalstis izraida Sīrijas diplomātus 29.05.2012

Vadošās Rietumvalstis, reaģējot uz piektdienas slaktiņu Houlas apkārtnē Sīrijā, kurā nogalināti 108 cilvēki, paziņojušas par Sīrijas diplomātu izraidīšanu. Par to otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Polijas Seima priekšsēdētāja 29.05.2012

Pēc Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas uzaicinājuma oficiālā vizītē Latvijā 30. un 31.maijā uzturēsies Polijas parlamenta Seima priekšsēdētāja Eva Kopača (Ewa Kopacz) un viņas vadītā Polijas parlamentāriešu delegācija.

Dombrovskis: ministru lēmumi jāatstāj viņu kompetencē 29.05.2012

Lēmumi, kas ir ministru kompetencē, arī jāatstāj ministru kompetencē, nevis jāvirza uz koalīcijas padomi un jāpadara par politiskā tirgus objektu, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes, komentējot AS "Pasažieru vilciens" valdes maiņu, sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Godmanis pagaidām neplānojot pievienoties kādam politiskajam spēkam 28.05.2012

Ekspremjers, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, pagājušā gada beigās likvidētās partijas LPP/LC valdes loceklis Ivars Godmanis patlaban neplānojot pieslieties kādam citam politiskajam spēkam.

Lindermans slepus cenšas nodibināt savu partiju 28.05.2012

Sestdien savas partijas dibināšanas kongresā krievu tiesību aktīvists Vladimirs Lindermans un viņa domu biedri ar varu centās izdzīt "Nekā Personīga" žurnālistu, lai gan likums paredz, ka šādi pasākumi ir atklāti, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Pēc deputātu kautiņa par valodas likuma grozījumiem Ukrainas parlamenta spīkers aicina rīkot ārkārtas vēlēšanas 25.05.2012

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs piektdien aicināja atlaist parlamentu un rīkot ārkārtas vēlēšanas pēc tam, kad deputāti sarīkoja kautiņa strīdā par valodas likuma grozījumiem.

Putina pirmā ārvalstu vizīte būs uz Baltkrieviju 25.05.2012

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31. maijā dosies vizītē uz Baltkrieviju, bet 1. jūnijā uz Vāciju, atsaucoties uz Kremļa preses dienesta paziņojumu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Brigmanis: gadu pēc 'Rīkojuma nr.2' Zatlers pats vainīgs par sabiedrības neizpildītajām cerībām 25.05.2012

Par sabiedrības nepiepildītajām cerībām uz pārmaiņām pēc pērn izdotā rīkojuma Nr.2 ar rosinājumu atlaist 10.Saeimu vainīgs pats tā autors - bijušais prezidents Valdis Zatlers un viņa komanda, pārliecināts Saeimas opozīcijā esošās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Urbanovičs: gadu pēc 'Rīkojuma Nr.2' Saeimā ir pieaudzis politiskais marasms 25.05.2012

Gads pēc toreizējā prezidenta Valda Zatlera izdotā rīkojuma Nr.2 par 10.Saeimas atlaišanas ierosināšanu pozitīvas pārmaiņas nav nesis – vien pieaudzis politiskais marasms, uzskata Saeimas opozīcijā esošās "Saskaņas Centra" (SC) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Āboltiņa: Zatlera 'Rīkojums nr.2' sabiedrībā ir atstājis mieles par savtīgumu 25.05.2012

Toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera "Rīkojums nr.2" par 10.Saeimas atlaišanu sabiedrībā radīja lielas cerības un ticību pārmaiņu iespējamībai, bet gadu pēc tā izdošanas cilvēkos ir palikusi vilšanās un mieles par Zatlera savtīgumu, pieņemot šādu lēmumu, intervijā aģentūrai LETA norāda Saeimas priekšsēdētāja, partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Rēzeknē pulcēsies augsta ranga viesi 24.05.2012

30. un 31. maijā Rēzeknes pilsētā norisināsies 2007. – 2013.gada plānošanas perioda Eiropas Sociālā fonda apakškomitejas, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda apakškomitejas sēde, kā arī Eiropas Savienības fondu uzraudzības komitejas sēde.

Par ANO Pasaules veselības organizācijas vadītāju otrreiz ievēl Mārgaretu Čaņu 24.05.2012

ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) ģenerāldirektora amatā trešdien uz otru termiņu tika ievēlēta Ķīnas pārstāve Mārgareta Čaņa.

Sīrijas opozīcijas līderis Galiuns oficiāli atkāpies no amata 24.05.2012

Sīrijas opozīciju apvienojošās Sīrijas Nacionālās padomes (SNP) prezidents Burhans Galiuns, kas 15.maijā tika pārvēlēts uz triju mēnešu pilnvaru termiņu un 17.maijā paziņoja par atkāpšanos no amata, ir oficiāli atkāpies no tā, ceturtdien paziņoja SNP pēc divu dienu sanāksmes Stambulā.

Zaķis: bez rīkojuma Nr.2 ZZS un SC turpinātu mocīt 'Vienotību' 24.05.2012

Ja pirms gada toreizējais prezidents Valdis Zatlers neierosinātu 10.Saeimas atlaišanu, "Zaļo un Zemnieku savienība kopā ar "Saskaņas centru" turpinātu mocīt "Vienotību"," uzskata "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Reformu partija koalīcijā prasīs skaidrot Štokenberga iecelšanu PV valdē 23.05.2012

Koalīcijā strādājošā Reformu partija (RP) ir nemierā ar veidu, kādā "Pasažieru vilciena" (PV) valdē iecelts "Vienotības" pārstāvis Aigars Štokenbergs.

FM Fiskālās politikas departamentam jauns vadītājs 23.05.2012

Par jauno Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta direktoru iecelts līdzšinējais departamenta vecākais eksperts Nils Sakss, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Zatlers: gadu pēc rīkojuma Nr.2 uzticība varai ir ievērojami pieaugusi 23.05.2012

Gadu pēc rīkojuma Nr.2 izdošanas uzticamība Latvijas Saeimai un valdībai ir ievērojami pieaugusi, šādu viedokli intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Saeimas deputāts Valdis Zatlers (RP), kurš pirms gada Valsts prezidenta amatā parakstīja rīkojumu Nr.2, ar to rosinot 10.Saeimas atlaišanu, ko tauta referendumā pērn jūlijā arī atbalstīja.

Ēģiptē notiek prezidenta vēlēšanu pirmā kārta 23.05.2012

Ēģiptē trešdien un ceturtdien notiek prezidenta vēlēšanu pirmā kārta.

'Zaļie zemnieki' tirgojas par atbalstu ES fiskālās disciplīnas līgumam 23.05.2012

Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) apmaiņā pret atbalstu Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas līgumam, kā pieņemšanai bija nepieciešams 2/3 balsu vairākuma Saeimā, lūgusi valdībai atbalstīt lauksaimnieku zemes iegādes kreditēšanas programmu, trešdien raksta laikraksts "Diena".

Putins apstiprinājis jauno valdību 21.05.2012

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka ir parakstījis rīkojumus par jaunās valdības sastāvu un struktūru. Šodien prezidents arī paredzējis tikties ar jaunās valdības ministriem, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Lietuvas prezidente brīdina NATO dalībvalstis par Krievijas Kaļiņingradas apgabala militarizāciju un militāro tehnoloģiju nodošanu trešajām valstīm 21.05.2012

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite NATO samitā Čikāgā aicināja alianses dalībvalstis būt piesardzīgākām, nododot militārās tehnoloģijas valstīm, kas nav NATO sastāvā, jo īpaši uzmanību vēršot uz Krievijas īstenoto Kaļiņingradas apgabala militarizāciju.

Merkele noliedz, ka būtu rosinājusi Grieķijā rīkot referendumu par palikšanu eiro zonā 19.05.2012

Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses pārstāve piektdienas vakarā noliedza Grieķijas premjerministra biroja apgalvoto, ka Merkele būtu ierosinājusi vienlaikus ar parlamenta vēlēšanām Grieķijā nākammēnes sarīkot arī referendumu par Grieķijas palikšanu eiro zonā.

Solvita Āboltiņa pašvaldību kongresā: reģionālā attīstība varētu kļūt par vienu no Latvijas prezidentūras prioritātēm 18.05.2012

„Reģionu vienmērīga attīstība, kas ietver izglītību, nodarbinātību un demogrāfiju, nav tikai mums aktuāls jautājums – tas ir pazīstams katrai Eiropas Savienības valstij, informē Saeimas Kanceleja. 

ASV atzīst, ka tai ir militāra iebrukuma Irānā plāns 18.05.2012

ASV augsta ranga diplomāts ir atzinis, ka ir izstrādāts plāns iebrukumam Irānā, gadījumam, ja ar diplomātiskiem līdzekļiem neizdosies panākt Irānas atteikšanos no tās kodolprogrammas, ceturtdien vēstīja laikraksts "The Telegraph".

Dombrovskis: SC rīcība bijusi neproduktīva attiecībā uz jebkādu saskaņu 18.05.2012

Latvija otro ceturksni pēc kārtas ir visstraujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā, - tā piektdien intervijā Latvijas avīzei izteicās premjers Valdis Dombrovskis. “Straujāka tautsaimniecības izaugsme un ēnu ekonomikas apkarošana dod arī pienesumu budžetā. Tādēļ sākām darbu pie nodokļu mazināšanas – jāatzīst, ar negaidīti smagu diskusiju. 

Repše: jāizdara viss, lai Latviju uzaicinātu pievienoties eirozonai 18.05.2012

Latvijai jāizdara viss, lai to uzaicinātu pievienoties eirozonai, un tikai tad valdībai vai referendumā būtu jāizšķiras – pievienoties eirozonai vai nē, piektdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja biedrības “Latvijas attīstībai” vadītājs bijušais finanšu ministrs Einars Repše.

Grieķijā izveidota pagaidu valdība 17.05.2012

Grieķijā ceturtdien tika izveidota pagaidu valdība, kuru vada trešdien par premjeru ieceltais augstākās administratīvās tiesas Valsts padomes priekšsēdētājs Panajotis Pikrammens.

Spānijas karaliene atceļ braucienu uz Lielbritānijas karalienes valdīšanas dimanta jubileju Gibraltāra dēļ 17.05.2012

Spānijas karaliene Sofija ir atcēlusi plānotu braucienu uz Londonu, kur viņa piektdien piedalītos Lielbritānijas karalienes Elizabetes II valdīšanas dimanta jubilejas svinībās, jo starp abām valstīm pieaudzis saspīlējums Gibraltāra dēļ.

NATO un Krievija ilgstoši nespēj vienoties Eiropas pretraķešu vairoga jautājumā 17.05.2012

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nepiedalīsies NATO samitā, kas gaidāms nedēļas nogalē Čikāgā, jo nav izdevies panākt vienprātību Eiropas pretraķešu aizsardzības programmas jautājumā. Krievija projektu uzskata par draudu savai drošībai.

Grieķijas premjera amatā stājies Panajotis Pikrammens 17.05.2012

Grieķijas premjerministra amatā trešdien stājies Panajotis Pikrammens.

Dombrovskis citus darba piedāvājumus neizskata un neizslēdz iespēju turpināt vadīt valdību arī pēc Saeimas vēlēšanām 17.05.2012

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pašlaik citus darba piedāvājumus neizskata un neizslēdz iespēju turpināt vadīt valdību arī nākamajā Saeimas sasaukumā.