Siltumenerģijas galīgais tarifs jaunajā apkures sezonā būs atkarīgs no dabasgāzes cenas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mazāk nekā pusmēnesis ir palicis līdz kalendārās vasaras beigām un jaunā apkures sezona nav tālu. Kā jau tika ziņots, Daugavpils iedzīvotājiem gaidāmajā ziemā apkures cena netiks būtiski paaugstināta.

Neskatoties uz to, ka siltumenerģijas patērētāju parāds uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli” sastāda 2 466 214 latus (informācija uz 1.augustu), uzņēmums turpina strādāt diezgan veiksmīgi, un Eiropas projektu ietvaros realizē siltumtrašu renovāciju, kā arī veic citus pasākumus, kas ļauj samazināt uzņēmuma ražošanas izdevumus.

Pagājušajā gadā pirms apkures sezonas sākuma Daugavpilī tika realizēti siltumtrašu maiņas divi projekti. Šogad pirms ziemas sākuma tiek plānots pabeigt siltumtrašu maiņas divus projektus Stropos un Jaunbūvē.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka uzņēmuma tarifs apkures sezonas laikā netiks paaugstināts, darbosies Regulatora apstiprinātā dabasgāzes cenas un apkures galīgā tarifa attiecība.

Atgādināsim, ka 30.maijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome apstiprināja «Daugavpils siltumtīkli» iesniegtos apkures tarifus, kas notika sakarā ar pagājušā gada vasarā ieviesto akcīzes nodokli uz gāzi. Ņemot vērā toreizējo gāzes cenu 210 latu apmērā par 1 000 kubikmetriem, paaugstinājums sastādīja 0,9% - 44,18 latu par megavatu stundā vietā tarifs sastādīja 44,57 latus.

Vasaras beigās spēkā bija cena 230 lati par 1 000 kubikmetriem, šo pašu cenu prognozē arī septembrī. Tas nozīmē, ka pirmajā rudens mēnesī siltumenerģijas tarifs sastādīs 47,09 par megavatu stundā. Apkures cena turpmākajos mēnešos būs atkarīga no iepērkamās degvielas cenas. Saskaņā ar dažām prognozēm, gāzes cena ziemā varētu pat nedaudz samazināties.


Написать комментарий