Renovētais Naujenes novadpētniecības muzejs gaida apmeklētājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada dienu ietvaros notiks renovētā Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšanas svinības. 

19.septembrī plkst.16:00 muzejā bija pulcējušies Daugavpils novada domes pārstāvji, pagastu pārvalžu priekšsēdētāji, deputāti, novada un Daugavpils muzeju darbinieki.

Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšana ir Daugavpils novada iedzīvotājiem nozīmīgs notikums, jo tagad muzejs var lepoties gan ar renovētām telpām, gan ar to, ka šajā vēstures glabātuvē interesenti varēs apmeklēt dažādas radošās darbnīcas un iemācīties tamborēt paklājiņus, veidot lelles no auduma, apstrādāt mālu, pīt grozus.

Sveicot Naujenes novadpētniecības muzejā pulcējušos, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atzina, ka viņai bija prieks ierasties Naujenes pagastā, kur tagad ir tik lieliska vieta kā šis muzejs, kurā bieži vien pulcējas novada iedzīvotāji.

„Esam lepni, ka Daugavpils novadā darbojas trīs muzeji un Naujenes novadpētniecības muzejs kļuva par pirmo, kurā tika veikta rekonstrukcija. Muzejs ir vieta, kurā varam izpētīt mūsu vēsturi, taču Naujenē tā ir arī novada iedzīvotāju pulcēšanās vieta. Vēlos pateikties tiem, kas piedalījās šī projekta tapšanā, kas atbalstīja rekonstrukcijas ideju. Novēlu muzejam saulaino mūžu”, teica Janīna Jalinska.

Pēc novada domes priekšsēdētājas klātesošos uzrunāja arī Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts, Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, Naujenes novadpētniecības muzeja direktore Evita Kusiņa-Koļesņikova. Tika svinīgi pārgriezta simboliskā lentīte.

Renovētās telpas iesvētīja divi garīdznieki – Juzefovas Romas katoļu draudzes prāvests Pāvels Raciņš un Daugavpils (Jaunbūves) vecticībnieku kopienas draudzes virsgans Aleksijs Žilko.

Pēc tam visi klātesošie piedalījās nelielā ekskursijā pa muzeja telpām, uzzināja par ēkas vēsturi, funkcijām, jaunām ekspozīcijām.

Jāatzīmē, ka atklāšanas svinībās piedalījās īpaša viešņa – Ģertrūde Zeile, ar kuras vārdu ir saistītas vairākas muzeja ekspozīcijas.

Daudz labu vārdu tika veltīts muzeja rekonstrukcijas projekta izstrādātājām – arhitektei un Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma daļas vadītājai Vandai Baulinai un Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītājai Inārai Mukānei.

Silti vārdi un labā vēlējumi tika teikti arī Naujenes novadpētniecības muzeja direktorei un darbiniekiem.

Jāatzīmē, ka divu dienu laikā – šodien, 20.septembrī, un 21.septembrī no plkst.10:00 līdz 17:00 visi interesenti varēs apmeklēt Naujenes novadpētniecības muzeju bez maksas.



Написать комментарий