'Jaguar' mazāko sedanu sauks 'XE'

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē paziņojusi, ka tās mazākais sedans iegūs "XE" nosaukumu un būs pilnībā izgatavots no alumīnija. Tirdzniecībā "Jaguar XE" nonāks 2015. gadā un konkurēs ar "BMW" 3. sēriju.

"Jaguar" norāda, ka "XE" būs visinovatīvākais, visekonomiskākais un visstilīgākais sportiskais sedans savā klasē. Automobilis būs izgatavots uz modulārās platformas, kas debitēja "C-X17" kompaktā apvidus automobiļa prototipa pamatā, un tam būs alumīnija nesošā virsbūve – šāds risinājums būs pirmo reizi šajā segmentā.

Tāpat "Jaguar XE" būs pirmais šīs markas modelis, kurā tiks uzstādīti jaunās "Ingenium" saimes motori. Autoražotājs norāda, ka šīs saimes motori ļaus jaguāriem paātrināties līdz pat 300 km/h, turklāt CO2 izmešu daudzums izplūdē nepārsniegšot 100 g/km. Pagaidām ražotājs atklāj, ka "Ingenium" saimē ir divu litru benzīna un dīzeļa motors, tomēr tehniskie raksturlielumi šobrīd netiek atklāti.

Vēlāk "Jaguar XE" sedanu varētu papildīnāt šī modeļa universālis, kupeja un kabriolets. "Jaguar XE" sērijveida versiju prezentēs vēl līdz šāgada beigām, bet tirdznieīcbā tas nonāks tikai nākamā gada vidū.
 


Темы: , , ,
Написать комментарий