'Toyota' iesāk testēt savu jauno WRC mašīnu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Japānas autoražotāji "Toyota", gatavojoties atgriezties pasaules rallija čempionātā (WRC), ir sākuši jaunā rallija modeļa "Toyota Yaris WRC" testus, ziņo ārzemju mediji.

Šonedēļ Toskānā "Toyota" partneri "Motorsport Italia" ar testpilotiem, francūzi Stefanu Sarazinu un zviedru Sebastjanu Lindholmu, aizvada pirmo testu sesiju ar jauno automašīnu, ziņo britu izdevums "Autosport". Pirmie treniņbraucienu esot pagājuši bez tehniskām problēmām, vēsta komandai tuvu stāvošs avots.

"Toyota" apstiprinājusi, ka "Motorsport Italia" nodrošinās sākotnējos testus.

Pagaidām nav zināms, kad japāņi atgriezīsies WRC. Tiek runāts par 2016.gada sezonu, taču visticamākā būtu "Toyota" ienākšana 2017.gadā, kad stāsies spēkā jaunie tehniskie noteikumi. Par "Toyota" startu WRC atbildēs kompānijas motoru sporta nodaļa TMG.

""Toyota" vēlas atgriezties WRC, taču ir grūti nosaukt konkrētu laiku," intervijā Japānas telekanālā izteicās "Toyota Motor Corp." prezidents Akio Tojoda. "Es to pašu teicu arī pirms diviem gadiem, bet tagad mēs tam esam daudz tuvāk."

WRC japāņu autoražotājs pameta 1999.gadā, lai ar savu komandu iesaistītos F-1 čempionātā. WRC "Toyota" izcīnīja trīs pasaules čempionu titulus autoražotāju ieskaitē ar "Toyota Celica" un "Toyota Corolla" automašīnām.


 


Темы: , , , ,
Написать комментарий