Daugavpils izglītības iestāžu tīklā varētu notikt izmaiņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē, atbildot uz pilsētas mēra jautājumiem, Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka pilsētas izglītības iestāžu struktūrā nākotnē varētu notikt izmaiņas.

Patlaban Izglītības pārvalde gaida ministrijas rekomendācijas par izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu, jo trešdaļā skolu mācās mazāk par 100 skolēniem, tādēļ finansējuma sadales sistēma ir nepilnīga.

M.Isupova pastāstīja, ka patlaban valstī tiek apstiprinātas izglītības iestādēm izvirzītas prasības, un nākamajā plānošanas posmā tās varēs pretendēt uz struktūrfondu līdzekļu piesaisti. M.Isupova paskaidroja, ka acīmredzot uz ES fondu līdzekļiem infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai varēs pretendēt skolas, kurās mācās noteikts skolēnu skaits. Pagaidām ieplānotiem kritērijiem atbilst tikai viena skola – 17.vidusskola, tādēļ prasības varētu ietekmēt lēmuma pieņemšanu par dažu skolu apvienošanu.

Savukārt, runājot par pirmsskolas izglītības iestādēm, tika paziņots, ka Izglītības pārvalde ir iesniegsi Domē aprēķinus un priekšlikumu par 6.pirmsskolas izglītības iestādes, kas atrodas vecā ēkā, pārcelšanu uz 6.vidusskolas ēku.

Šajā pirmsskolas izglītības iestādē darbojas tikai divas grupas, kuras apmeklē mazāk nekā 40 bērni, savukārt Izglītības pārvalde uzskata, ka 6.vidusskola varētu zaudēt vidusskolas statusu, jo skolēnu skaits samazinās. Bērnu uzturēšana 6.pirmsskolas izglītības iestādē izmaksā visai dārgi, tādēļ būtu lietderīgi zem viena jumta izmitināt gan bērndārzniekus, gan skolēnus, jo grupu ierīkošana atmaksāsies 3 gadu laikā.


Написать комментарий