Lielbritānijā dzīvo nekontrolējamākie dzērāji

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem tieši Lielbritānija ir valsts ar lielāko cilvēku skaitu, kuri piedzeras līdz nesamaņai, un alkoholiskos dzērienus lietojošas jaunatnes, raksta The Independent.

Katrs trešais no alkohola atkarīgais brits uzskata, ka viņš lieto alkoholu apjomos, kuri ir zemāki nekā vidējie statistiskie. Gandrīz tādi paši rādītāji tiek novēroti arī aptaujāto vidū Dānijā. Ja šo rādītāju salīdzina ar situāciju pasaulē, sanāk, ka 25% alkoholiķu nenojauš, ka atrodas riska grupā.

Britu jaunatne savukārt ieņem pirmo vietu „neprāta” topā savu citu valstu vienaudžu vidū. Saskaņā ar pētījumu katrs trešais britu pusaudzis atzinās, ka pērn mēģināja „noslēpumaino balto pulveri”, – ziņo ruconnect.co.uk.

Apmēram piektdaļa aptaujāto britu atzinās, ka viņi dažreiz ierodas darbā paģiraini. Turklāt šogad apmēram 3 reizes – no 0,3% pērn līdz 0,7% šogad pieauga psihotropās vielas ekstazi lietošanas apjoms.

Tādi ir pētījuma rezultāti, kuru katru gadu veic pētījumu centrs Global Drug Survey. Tā darbinieki aptaujāja 80 tūkst. cilvēku visā pasaulē.
Pētnieki atzīmē, ka cilvēki, kuri piedalījās aptaujā, nav nejauši izvēlēti. Apmēram puse aptaujāto paziņoja, ka nepazīst ieteikumus par mērenu alkohola lietošanu, kuri ir pieņemti viņu valstī. Īpaši augsts šis rādītājs ir Vācijā, Nīderlandē un Šveicē. 20% aptaujāto atzinās, ka lieto narkotikas stundu vai divas pirms darba.

 


Написать комментарий