Galvenie valsts policisti vienojās par koledžas atvēršanu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 16.aprīlī, Daugavpils pilsētas domē tikās Valsts policijas koledžas un Valsts policijas reģionālo pārvalžu vadītāji.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, tikšanās sākumā viesiem piedāvāja prezentāciju par mūsu pilsētu. Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka Daugavpils ir reģionālais centrs un pilsēta var lepoties ar savu vēsturi un sasniegumiem, savukārt vietējās policijas pārvaldes darbinieki vienmēr rūpējas par kārtību dažādos pilsētas pasākumos.

Viens no viesiem – Valsts policijas koledžas direktors Rauls Kviesītis – pastāstīja, ka šajā pasākumā bija plānots apspriest Policijas koledžas Daugavpils filiāles atvēršanu, kurā varēs studēt vidusskolu beidzēji, kurus interesē policista darbs. Patlaban Daugavpilī dažus gadus darbojas koledžas Latgales filiāle, bet tajā kvalifikāciju paaugstina tikai policijas darbinieki. Pašlaik šajā koledžā studē 66 studenti, bet filiāles pastāvēšanas laikā to pabeidza ap 400 cilvēkiem.

Pēc Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieka Jura Pastara domām, jaunas filiāles atvēršana ne tikai piedāvātu jauniešiem jaunas studiju iespējas, bet arī nodrošinātu Valsts policiju ar jauniem kvalificētiem darbiniekiem.

Klātesošie reģionālo pārvalžu vadītāji atbalstīja šo ieceri, atzīmējot, ka Valsts policijas koledžas Daugavpils filiāles atvēršana padarītu policista profesiju prestižāku.

Tomēr par konkrētiem datumiem, līdzekļiem un nākamās koledžas atrašanās vietu žurnālistiem nepaziņoja. Tiesa, savulaik, apspriežot Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes pārcelšanos uz Daugavpils cietoksni, tika runāts par vesela kompleksa izveidi, kurā ietilpstu arī koledža.



Написать комментарий