Pat reta «zālītes» lietošana izmaina smadzenes 2

foto: rewalls.com
foto: rewalls.com

Cilvēkiem, kuri ir lietojuši marihuānu vienu vai divas reizes nedēļā, ir izmaiņas smadzenēs, kuras kontrolē emocijas, motivāciju un atkarību no narkotikām.

Hārvardas medicīnas skolas zinātnieki secināja, ka reta vai gadījuma rakstura marihuānas lietošana izraisa izmaiņas smadzenēs. Viņi veica studentu, kuri pa retam pīpēja „zālīti”, smadzeņu 3D skenēšanu un salīdzināja rezultātus ar to studentu rādītājiem, kuri nekad to nelietoja. Izrādījās, ka marihuānas lietošana skāra divas smadzeņu pamatdaļas. Pētījuma autors Hanss Braiters teica: „Šis pētījums atspēko viedokli par to, ka reta marihuānas lietošana nav saistīta ar sliktām sekām. Cilvēki domā, ka reize vai divas nedēļā nerada problēmas. Mūsu dati liecina par to, ka tas tā nav”, – ziņo nauka24news.ru.

Izmaiņas skāra fundamentālas smadzeņu struktūras, kuras veido pozitīvu un negatīvu raksturojumu pamatu, pieņem lēmumus. Šādas izmaiņas var uzskatīt par pirmo soli uz narkomāniju. Smadzenes maina attieksmi pret parastiem pārdzīvojumiem un labpatiku. Zinātnieks Marks Vinstenli sacīja: „Pārāk ilgi marihuāna tika uzskatīta par drošu narkotiku, tā var nopietni ietekmēt psihisko veselību”.


Написать комментарий

dirshana totalaka, labak par spaisu papetiet!!!

shitie praatveederi, haha, kad muusu vecaaki ieguva izgliitiibu, tad vinjiem smadzenees boreeja, ka marihuaana izraisa halucinaacijas :D okay... labi... pagaaja laicinsh kaarteejais sensacionaalais atklaajums, neee taa nav marihuaana neizraisa halucinaacijas, tagad atkal, mees atkal esam kko atklaajushi tu kas nekad nav dziivojis, arii nedziivo klausies muusu atklaajumos un dziivo peec tiem.

Написать комментарий