Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava” svin 20 gadu jubileju

foto: Delfi
foto: Delfi

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 25.maijā Daugavpils novada Naujenes pagasta Slutišķu ciemā ar plašu svētku programmu notiks Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2014”.

Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne preses konferences gaitā paziņoja, ka šogad festivāls svin 20 gadu jubileju un tam ir vairāki vadmotīvi.

Pēc I.Mukānes vārdiem, viens no šī gada festivāla vadmotīviem ir Lielais Augšdaugavas musturdeķis, kura darināšanu 2011.gadā  uzsāka Naujenes Novadpētniecības muzejs ar mērķi  izveidot lielāko musturdeķi  Latvijā, iesaistīt tā veidošanā pēc iespējas vairāk dalībnieku un iekļūt Ginesa rekordu grāmatā.  Dodoties uz festivālu, ikviens interesents tiek aicināts ņemt  līdzi fragmentu Lielajam musturdeķim, kas darināts no dažādu krāsu un veidu diegiem jebkurā tehnikā (adījums, tamborējums, mezglojums, izmēri 10x10cm vai 20x20 cm).

Par godu tam, ka 1994.gada 14.maijā Augšdaugavas teritorijā pirmo reizi tika organizēti Daugavas svētki un atklāta Markovas izziņas taka un Markovas pilskalns, šogad svētkos piedalīsies cilvēki, kuri strādāja pie šo pasākumu rīkošanas.

Savukārt trešais vadmotīvs ir saistīts ar to, ka šogad projekta „Pilsētu un vecpilsētu tēla atjaunošana” ietvaros Starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava 2014” piedalīsies folkmūzikas grupa „Aurora” no Maltas, tautas deju kolektīvs no  Itālijas un Zarasu kultūras centra lietuviešu tautas mūzikas kapela „Čir-vir-vyrai”.

„Pasākumi solās būt ļoti daudzveidīgi un interesanti, tādēļ aicinām interesentus tos apmeklēt”, atzīmēja I.Mukāne.


Написать комментарий