A.Šlesers: Mums nav jāuzsāk dažāda veida spēles, kuras var pasliktināt attiecības ar kaimiņiem 3

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Masu saziņas līdzekļi ziņo, ka Eiropas Savienības dalībvalstis turpina apspriest iespēju sakarā ar situāciju Ukrainā paplašināt sankciju sarakstu pret Krieviju.

Portāls Gorod.lv vērsās pēc komentāra pie bijušā premjera, politiķa Aināra Šlesera, lūdzot viņu izteikt viedokli par to, kā papildu sankcijas varētu ietekmēt Latviju.

„Latvijai vispār nav jārunā par kādām sankcijām pret Krieviju. Ja Eiropa ievieš sankcijas, un vairākums Eiropas valstu tās atbalsta, mēs tur neko nevaram darīt, jo mums trūkst balsu, lai mainītu vienotu Eiropas politiku.

Latvijas pozīcijai jālīdzinās Somijas pozīcijai: Krievija ir mūsu kaimiņš, un pat problēmu gadījumā mums jāatceras, ka ar kaimiņiem jāsadzīvo draudzīgi. Mēs nevaram ietekmēt lielu Eiropas politiku, taču mums pašiem nav jāuzsāk dažāda veida spēles, kuras var pasliktināt attiecības ar kaimiņiem.

Patlaban nevajag aizrauties ar spekulācijām. Tas, kas notiek Ukrainā, ir globālā problēma, un, pēc manām domām, Krievija mēģina izdomāt, kā to atrisināt. Latvijas un Krievijas attiecības nav galvenā šodienas tēma, galvenais ir izbeigt asinsizliešanu Ukrainā. Saprotams, ka Krievijas un Ukrainas attiecības ilgi būs sarežģītas, jo, ja iet bojā cilvēki un kāds tajā vaino citu valsti, tas ir uz ilgu laiku.

Domāju, ka Latvijas un Krievijas attiecības nepasliktināsies. Pat ja kāds no mūsu politiķiem-radikāļiem izteiksies par sankciju nepieciešamību, uzskatu, ka mūsu premjere un valsts prezidents ir pragmatiski cilvēki un neatbalstīs šāda veida ierosinājumus”, paziņoja Ainārs Šlesers.

Kā piemēru tam, ka, neskatoties ne uz ko, lielas valstis turpina dialogu, A.Šlesers minēja faktu, ka Pasaules kausa futbolā finālspēli kopā vēroja Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele.


Написать комментарий

Šlesers: draudzēsimies ar agresoru!

jāmeklē mājvieta blakus Šleseriem, varēs darīt ko vien iegribēsies. Naktīs skaļa mūzika, izgāzti kamiņa vārti, pievemta ietve, labu dedzināšana, Šlesers tikai nomurminās, ar kaimiņiem jādzīvo draudzīgi un uzdzīve varēs turpināties.

vēmiens nāk no šī mīkstmieša izteikumiem...

Написать комментарий