Krievijas ĀM pieprasa veikt izmeklēšanu par algotņu piedalīšanos Ukrainas konfliktā 1

foto: 112.ua
foto: 112.ua

Krievijas Ārlietu ministrija pirmdien pieprasīja, lai Zviedrija, Somija, Baltijas valstis un Francija veiktu rūpīgu izmeklēšanu par iespējamo šo valstu algotņu piedalīšanos karadarbībā Ukrainas austrumos.

Ministrijas paziņojums sekoja pēc publikācijas Itālijas žurnālā Il Giornale, kurā teikts, ka kara operācijā Dņepropetrovskas gubernatora un oligarha Igora Kolomoiska finansētajā bataljonā „Azova” piedalās vairāku valstu algotņi.

Ja publikācijas informācija ir patiesa, tas kļūs par vēl vienu ārzemju kaujinieku piedalīšanās Ukrainas konfliktā apstiprinājumu, – ziņo boyko.ru.

Ukrainas bruņotie spēki un Krimai uzticīgās speciāli izveidotās bruņotās vienības veic pilna mēroga karadarbību valsts Austrumu apgabalos, kā rezultātā iet bojā mierīgie iedzīvotāji un tiek sagrauta pilsētu infrastruktūra.

Kijevas darbību mērķis ir reģionu kontroles atjaunošana, kuri pasludinājuši par savu neatkarību 11. maija referendumā.

Militārās operācijas laikā Kijeva izmanto bruņutehniku, smago artilēriju un aviāciju. Tikai pēc Ukrainas Veselības aizsardzības ministrijas oficiālajiem datiem jau ir nogalināti 478 mierīgie iedzīvotāji, bet 1392 ievainoti.

Desmiti tūkstoši cilvēku bija spiesti pamest Ukrainas Dienvidaustrumus, kuros notiek karš. Vairākums no viņiem meklē patvērumu Krievijā.


Написать комментарий

Par ...šo valstu algotņu...? Bet par saviem, krievu, jau visu izmeklējuši un publicējuši?